Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Tuesday, September 27, 2011

check up 4th month Atirah ~ lamanya menunggu..huhuuh~

assalamualaikum...

ini la antara dugaan yang perlu dilalui sekiranya mendapatkan rawatan dekat klinik kerajaan..harus menunggu..." terima kasih kerana sabar menunggu "

hari ni kami berdua (mama dan Atirah) sampai dekat KKIA bandar tun razak pukul 8.30 pagi..sampai aje terus timbang , ukur lilit dada & kepala, dan ukur panjang macam biasa...then selesai part tu, kami tunggu untuk jumpa nurse adalah 3 jam..huhu..cian budak kecik tu..huhu.

awalnya atirah minum susu, then tido dalam 30 minit..lepas tu die bangun main2..punya la lama menunggu.dah banyak kali die menyusu dan menyusu..pampers pun mama ada tukarkan jugak..sebab da rasa berat dek kandungan air kencing atirah..sampai satu tahap dia tak boleh sabar lagi..menangis tak nk susu dah..mama da tau sgt, itu tandanya Atirah nk tido..tak mau tido atas pangku lagi kalau dah mengamuk cm tu..nak kena cari buai...

mama pun tak sabar jugak tunggu lama2..huhu..tapi takkan nk balik kot..kena amek time off..huuh..so mama bawak atirah jalan2 kat luar klinik..atirah da boleh kontrol sabar,die asyek tengok keta moto yg banyak tu..sampai jugak turn atirah...then masuk jumpa nurse..kejap je..itu pon atirah tak nak dah lama2 dalam klinik tu.mama kasi susu masa nurse cek2 atirah..then atirah tertdo jugak....zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz...

sampai dalam keta terus dia tidor dan sampai rumah baby sitter die terus sambung tdo.Cian atirah..penat sangat menunggu..lepas hantar atirah, mama terus pergi opis.......

hasil hari ni punye check up..perkembangan fizikal atirah adalah seperti di bawah

pada  tarikh  27/9/2011
umur = 4 bulan 1 minggu
berat= 7.4kg ( naik 900 g dari bulan lepas)
panjang = 67cm (tambah 4cm dari bulan lepas)
ukur lilit kepala=40 cm
ukur lilit dada = 44 cm

adalah menjadi kelaziman, malam sebelum pergi check up, mama dan papa ada buat pertaruhan tentang berat badan Atirah..siapa menang akan tentukan hadiah..untuk bulan ni, papa yang menang..papa bet 7.5kg.mama bet 7.7kg..tp berat atirah 7.4kg..maka yang paling hampir adalah papa :(.. makanya harus dibelanja la..macam tau2 je time gaji mama plak tu..

5 comments:

♥ Elin ♥ said...

semangat jugak yer...
bagus..bagus..
semoga sihat selalu yer si kecik/

asna cute said...

wahhh tue dia! =) 7.4 kurg 1kg dr haikal hehe

fiszah_pjo said...

elin: semngat badan die..nampak besar tp klu compare ngn budak laki badan besar tp berat kalah gak ngn budak laki..tulang tak berat kot..berat isi2 je..aa..thanks elin

asna: atirah tua 1 bulan dari haikal..haha..nnti haikal 4 bulan laju je potong atirah :)

~YUN~ said...

fiszah,67 cm ke,6.7cm?hehe!

fiszah_pjo said...

yun: my typo error..hahaha..my bad my bad..okes nk tukar balik..thanks for the reminder..hahahha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;