Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Monday, November 8, 2010

outing 2# . ZOO Melaka.

salam isnin kawan2 semua..

seperti dalam wish list sempena bithday dalam entry sebelum ni...banyak juga tak dipenuhi..huhu.
mari kita tengok:-
  1. mahu tidur sepuas-puasnya esok..lepas subuh nak tidor sampai rasa nyampah nk tido lagi..hehe (mampu tidor sampai pukul 11 pagi aje..my sis dah kol2 ajak pergi Zoo Taiping..rasa cam penat je nak g jauh2 tu..huhu...so kami cakap pas mandi kami kol lagi...last2 buat keputusan g Zoo Melaka...ok je la..)
  2. makan dekat luar (in automatik berhasil..sebab da outing kan..start dari bfast ke supper mmg maka kt luar aje)
  3. kemas rumah (ini la tak tercapai..pemalasnye la hai..sampai rumah jam 12tghmlm...mmg penat dan tdor je la..)
ok, aktiviti outing ke Melaka pada cuti Deepavali..

sebelum tu my sis ada kasi kek indulgence from SR..sempena my besday katanya..O-on yang pilihkan...
so our journey start after sembahyang jumaat..orang lelaki sembahyang jumaat kt Masjid Abu Bakar Baginda..lepas tu terus shoot ke Melaka..tak singgah lunch pun sebab masing2 da makan heavy breakfast..

rasa nya dalam 2-3 jam jugak perjalanan..

detail:
bermula dari tol Bangi keluar Tol Ayer Keroh,Melaka = tol rm 14.40
entry masuk ke Zoo Melaka = rm 7/person
horse riding = rm 3/person
train dalam zoo = rm 2/person..
elephant riding =(tak de sebab da lama kot gajah takde..sebab tempt naik gajah pon da naik rumput3 tinggi)

masa kami masuk zoo tu mmg ramai org..budak2 sekolah dan family2..ye la kan..cuti sekolah katakan..lagipun seronoknya Melaka ni, pusat perlancongan die berdekatan..

saya ingat lagi first time datang Melaka masa Darjah 5. masa tu lawatan sekolah..rm 70 je seorang utk lawatan 3 hari 2 malam termasuk makan minum dan segala entry.. lawatan melawat Melaka dan Kuala Lumpur..kami dari Kedah ok..so, dat price too cheap la...masa tu seronok sangat berjalan..kami pergi Kota A famosa, Taman Buaya, Taman Mini Malaysia, Zoo negara, bangunan parlimen,masjid negara dll..

so umor da 25 ni masuk la Zoo Melaka pulak..rm 7 berpadanan la dengan jumlah binatang..dont expect too much la..spent more money dekat Zoo Negara u got more animals..hehe.tapi kami tak pusing abes pun Zoo Melaka tu..saya da penat dan pening2..huhu...kami patah balik je..tak abeskan satu pusingan lengkap..O-on dan Aiman pon tak larat da...

lepas kuar dari Zoo, masing2 da lapar giler..tak tau nk shoot area mana..huhu..masing2 pon tak tau nk g terjah kt mana. masing2 da lapar, so kami makan kat area berdekatan aje..mula2 nak cari seafood..tapi abg ipar saya cakap jauh juge..huhh..so makan kat food court je..tak tau nama ape tempat tu..tapi banyak kedai makan..okey je la..tak la sedap sangat..tapi cukup la untuk hilangkan lapar...

lepas makan kami round2 jap bandar Melaka..then terus balik ke Putrajaya..akak saya nk singgah klinik dekat Bandar Baru Bangi..


p/s: pic ada amek jugak..tapi guna HP je..nnti je la upload..

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;