Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Monday, November 29, 2010

Ikea,seronok ker?

salam isnin kawan2..

semalam jalan2 g Ikea..saya dan suami first time jejak kaki ke Ikea..seperti digembar gemburkan..cam best je Ikea ni..plan nak beli cermin aje..

sabtu malam,hubby kuar main badminton balik kol 4 pagi..time die balik tu, terjaga sebab lom solat..lepas solat isyak sama 2-2 orang tak leh tdo..huuh..lepas subuh baru leh tido..so qada tido la paginye..kami kuar rumah jam 3 petang..terus shoot ke Sunway Piramid..tengok adik2 hubby main iceskating..lepas penat2 round, kami terus ke Ikea..maybe sebab da sakit kaki kot berjalan2..rasa bila kt Ikea mood tak bape best je..2-2 orang rasa penat giler..

so far ok je la Ikea ni..ramai giler orang..kami jumpa cermin yang dicari..rm49 for 4 keping..yang saya rasa tak best nye kt Ikea ni, barang2 yang kita beli sepatutnya dipasang menggunakan skru/paku tak disediakan.semuannya pun camtu..that why la Ikea ada jual tool box untuk skru.setakat nak guna 2-4 batang skru aje, buat ape beli yg 1 box skru tu kan..ish2...

mula mula nak amek rak simpan herbs tu..tapi semuanya without skru..cam malas je nk beli tool box skru tu, kami letak je balik..yang tak best nye Ikea ni, once da masuk, jauh giler nak kuar...or maybe semalam je kot die tutup sume exit..kena pusing satu Ikea tu dari showroom sampai ke stor sebelum sampai ke kaunter bayaran..kaki da penat..huhu..tangan da lenguh..hubby lagi la lenguh..maybe kesan main badminton..

so, conclusionnya, Ok je la barangan Ikea ni..yang seronoknya idea2 die menghias bilik dan living hall..just nice aje..harga barangan quit ok..tapi kami rasa better g bli kt kedai yg specialist jual barang2 tertentu..contoh klu nak beli karpet, elok g kat Masjed Jamek or Nilai..sgt banyak choice dan harga..
kalu nak beli perabot/meja elok g kedai perabot..got diskaun better..

tapi bagi yang mahu encari semuanya under one roof, Ikea is recommended..

1 comment:

hasmah said...

ari tu aku bli cermin yg 4 petak tu, 19 je ok

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;