Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Thursday, November 11, 2010

2nd check up--saya muntah :(

salam khamis kawan2..

baru je selesai check up perut untuk kali kedua dekat KK. Thanks en,suami tolong hantarkan..

Seperti yang telah dijanjikan, hari ni saya sepatutnya minum air gula..Dan janji pun tertunai la..
lepas ambik no cam biasa, timbang berat badan, cek air kencing dan tekanan darah, saya tunggu untuk turn amek darah..

Seperti yang diarahkan, puasa setelah jam 11 mlm sebelum nya..yup..done..sampai pagi pun saya puasa..cuma tak niat je..hehe..

Alhamdullillah..tekanan darah ok..berat badan ok..naik 0.5kg.. Hb pun ok 11.6.
minum air gula..tak sangka pulak banyak..huhu..korang tau kan if beli air yg rm1 tepi jalan tu bekas die camne??boleh bayang tak?..jumlah air gula adalah setinggi 3/4  bekas tu..waaa...banyak nye :(

Advise from kawan2 yang dah berpengalaman minum sekali tegus sampai habis baru tak terasa..
banyak sangat la..saya mnum 4 teguk..yup..memang tak sedap..tahan supaya tak terkeluar balik..
15 minit kemudian da rasa tak sedap ok..huhu..nak terkeluar aje..

Tak boleh tahan..dan saya termuntah...tapi muntah dalam toilet la..semua air gula tu terkeluar balik..siap nasi semalam pun terkeluar..banyak ok...huhu...air mata jugak turut kuar..huhu..saya jrg muntah..tp sekali muntah memang da macam air paip da banyak& lajunye..huhu

Dan... nurse pun tahu..mintak saya ulang minum minggu depan..oleh sebab malas nk datang KK dalam masa terdekat, saya mintak next appointment je..so by 14/12/2010 baru minum air gula sekali lagi..

Everything done at 11am..mean hari ni awal sket..3 jam je proses menunggu dan menerima rawatan..itu sudah cukup baik..sebab saya bawa buku dan makanan ringan untuk isi masa terluang..hehe

baby nurse cakap ok..tak jumpa doctor pon..next2 check up pun tak jumpa doctor sampai kandungan 36 mggu..except i got something wrong with my pregnancy.
please do not expect KK akan buat scan ye..melainkan ada prob..so nak tak nak sila cari klinik lain..hehe...

ok..da panjang dah pun...macam biasa nurse kasi vitamin B compleks, Iron tablet, Folic acid, dan Vitamin C.

6 comments:

.:Mrs. Engineer:. said...

alamak...cuak nye...nnt sy kne minum gk air gule...aduh....

fiszah_pjo said...

mrs engineer: kira ok la jugak awak da masuk bulan ke 6 ek baru mnum air gula..ini awal2 da mnum..nurse tu pesan, nnti lepas mnum tahan sikit..huhu..so lepas ni awak tahan sikit ok..its better dari nk kena ulang..huhu

a Y u said...

awlnye fiszah minum kan?klinik tmpat ayu cek bgtau, mggu ke 28 baru die bg ayu minum air gula..tp takot jugak..jgn muntah sudah..hehehe..

fiszah_pjo said...

betol..awal kan..huhu..silap kasi tau awal2 masa buat buku tu..

selalunye org mnum air gula sebab berat naik mendadak..itu ponda bulan ke 5 or ++..

pza baru je 14 miggu da kena minum..sebab nye ada kasi tau mak pzah ade darah tiggi dan kencing manis..uhu...bukan tahap teruk pon..(org ckp, len kali jgn kasi tau) tpi mula2 tu kan lurus bendul sket..hehe

rDnA said...

emm klu minum sikit2 mmg akn muntah.kna minum sekaligus or 2 teguk.pastu terus minum air suam yg dia ada letak kt situ..insyaAllah ok

fiszah_pjo said...

rdna: ye ke...nurse ckp lepas mnum air gula jgn makn ape2..tu yg tak minum air kosong tu..huhu..silap betol la..patutnye mnum je air kosong kan..supaya takmuntah..huhu..
sedangkan pzah bawak air mineral td..huhu..tak pasal2 kena ulang lg

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;