Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Thursday, November 25, 2010

hadiah birthday...

salam..

Dah hari khamis pun kan...

Semalam baru je dapat hadiah bithday yang dijanjikan oleh hubby..masa malam 4.11.2010 tu, hubby ada tanya nak hadiah ape..terus teruja dan tengok dalam wishlist balik..erk..dalam wishlist ni memang banyak benda yang sy teringin nk ada..tapi pilih yg mana rasa sgt nak je la..

So saya cakap nak barang mekap.kebetulan ada member cakap beli mekap Bobbi brown dapat harga staff..So laju laju nak kan barang mekap tu..alasan, kenapa nak barang mekap?saya da rasa busan ngn compact powder yang lama, lipstik memang takde,sebab tak jumpe yg berkenan-selalu pakai lipgloss aje..

Oleh sebab lepas2 ni jgn la harap nak lebeh2 part barang mekap ni, so hubby setuju..tu yang kami g Sogo untuk buat trial mekap..nak tengok kaler yang sesuai..

3 barang je dibenarkan..kang abes plak gaji hubby..so sy pilih stick foundation,pressed powder dan creamy lipstik..sebab kata salesgurl tu, muka saya ada parut2, so kena amek stick foundation..then bibir saya jenis kering..so kena amer creamylipstik..total price hrga barang2 ni ialah 30% diskaun dari harga kaunter..ok la kan...klu tak de harga staff ni,mmg hubby awal2 lagi lari jauh2..hehe.



saya paling suka lipstick..kaler die coral pink

konon2 beli mekap ni untuk kuar jalan2 je la..g opis saya tk pakai..selekeh cam makcik2 je..sebab malas nk touch up 2 kali..kang nnti nk sembahyang kena cuci plak..so tahan lama la kot..

p/s: sementara perut tak besar lagi boleh la hubby tunaikan..nanti2 sume kena pikir barang baby je...

6 comments:

norhaizan said...

wah..bestnyer dpt hadiah mekap..boobi brown mmg best kan..nway, hepi belated besday fizah dear..may your life full of happiness..tak sabaq nak tgk anak hg nanti..

fiszah_pjo said...

heheh...noor, ak takpernah guna bobbibrown..dgr komen dari org je cakap best(sbb dpt harga diskaun,tu yg leh dpt tu)klu tak mmg takde la..hehhe..ak baru je pkai sket..ok kot..more to natural..thanks for the wish ya..

Bella Roseli said...

i use bobbi brown too! mmg range make up dia best and colour pon seme natural je. =)

fiszah_pjo said...

bella: setuju..memang nmpak natural je..tp sy baru je terjebak..rasa tak maintain la kot..mahal la..huhu.sesekali torai boleh la..
awak g tak wedding balkish?

Bella Roseli said...

iA pegi...lgpon dh lama xblk kg gak.awk?

fiszah_pjo said...

sy balik 4hb dec..mmg da plan awal2 nk blik time tu..mjli blkish plak a week after..huhuh..mmg tak dpt g la..nnti kem salam je kt die ye..huhu..rugi tak dpt join

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;