Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

permata hati kesayangan..Anak sulung kami : Nur Adriana Atirah Binti Syahnon

Lilypie Fourth Birthday tickers

Permata Hati kesayangan.. puteri ke dua, Nur Eryna Elisa Binti Syahnon

Lilypie First Birthday tickers

Followers

Wednesday, October 17, 2012

atirah dan teratak manja

as-salam dan selamat pagi
update menggunakan hp je.selalu time malam mmg xsempat nk online guna laptop.bukan x sempat.malas sebenarnya..
sejak atirah 5 bulan,saya hantar dia ke teratak manja dengan kos rm300 sebulan.saya hantar jam 8:15pg dan selalu ambil dia dalam jam 5:50ptg.sangat jarang melebihi masa.rasanya sepanjang setahun dia kt sana lebih 3 kali je kot saya lambat.hihi.sekarang atirah sudah 1 tahun 5 bulan..maka,sudah setahun atirah bersama teratak manja..
dari hari ke sehari..hati saya semakin senang meninggalkan dia di teratak manja.mungkin sebab baby girl yang cepat matang,atirah was very cool.sangat sangat jarang atirah menangis di saat hantar dan ambik..so saya simpulkan dia baby girl yg cool dan sukakan teratak manja..
kawan kawan atirah semuanya baikbaik..geram tengok kanak kank comel tu.sebaya atirah ramai.rasanya 7 org.baby ada 4 org kot..dan ramai akak2 dan abg2 yg berusia 3-6 tahun yg sgt behave dan boley bermain bersama. senang hati tengok dorang bermain..
pagi tadi antar atirah,angkat dia masuk keta masa dia sedang tidor..masuk kereta dia sudah berjaga.diam je tengok jalan..perjalanan 4 minit je pun.x sempat nk busan.sampai je kt teratak manja atirah tolong picitkan loceng menandakan dia sudah sampai..masa masuk antar tu kanak kanak sedang breakfast..mereka duduk dan menanti suapan dari tecer.yang sudah pandai akan pegang sendiri makanan tu.atirah nampak situasi tu terus nk turun dari dukungan dan tak sempat salam mama da meluru ke tempat tersebut dan terus duduk.menanti giliran utk diberi biskut dan cucur...
senang hati saya tengok mereka.bab makan insyaallah tak perlu risau.cikgu kasi makanan yg dimasak yg memenuhi citarasa kank kank.so far x de mslh cirit ke kembung ke...mmg da lama saya tak bekalkan atirah bubur atau nasi ke sekolah..yg bekal selalu coklat atau keropok.tu pun x selalu..hihi
senang hati tengok atirah macam tu..lega sungguh rasanya..selain dari tu dah macam tradisi menyambut harijadi kt teratak manja..tp bukan kewajipan..ikut pada ibu bapa..jika ada sambutan hari jadi selalu akan ada goodies bag dalam beg atirah untuk dibawa pulang.seronok!.mama dan papa tolong habiskan jugak...
alhamdulillah.....atirah suka teratak manja..mama pun suka.if emergency,boleh tinggalkan atirah bersama tecer nani(hari sabtu or ari ahad).of cos ada charge tambahan.tp atleast x sakit otak nk mencari orang jagakan atirah..atleast dia sudah biasa dengan tecer dia..
ok.stop kt sini dulu.bukan nk promote teratak manja..tp nk cerita ttg atirah.hihi.

6 comments:

myaini said...

seronok & senang hatikan kalau anak suka tinggal kat nursery/babysitter...azuin pulak kalau cakap nak pergi hantar kat rumah 'makcik'(pengasuh)...cepat2 geleng kepala....tah macam mana la dia kat situ...harap ok la

Mohd Pk said...

jelajah santai disini

Mohd Pk said...

jelajah sini

Mohd Pk said...

jelajah santai disini

fiszah_pjo said...

tq;-)

fiszah_pjo said...

huhu..sian azuin.hope dia ok ok je kan :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;