Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Monday, August 30, 2010

masih mengantuk....

salam..

mood tak bape nak ceria la pagi ni..malas betol nak bangun pergi kerja..rasa penat tak hilang pun lg.
dan terlepas sahur dek kerana tak dengar bunyi jam loceng..terjaga pukul 6.42pg..keciwa btol tgk jam tu pg td..bangun sembayang dan sambung tido balik.

cerita ringkas, sabtu tghari ke malam ak sibuk sket.buatkan kuih almond london dan tart nenas yang kawan akak ak order..penatnye..tp sempat jugak g TESCO membeli belah barang2 keperluan..sorang je la..si suami kerja balik kul 12.30tghmalam..disebabkan kuar dari rumah dah pukul 6ptg so berbuka puasa kt tesco aje..masa kat kuanter nak membayar pun da pukul 7 lebeh..

balik rumah setelkan kueh raya yang belum siap tu..sambil kemas2 beg nk balik rumah mertua malam tu juge..lepas suami balik kerja  kitorang sempat lepak sembang2 mnum2 dulu baru gerak g Kajang.umah akak ak.lepas tu terus balik Palong..rasa nya cam da menunjukkan pukul 2.30pg..

Singgah jap kt RnR Seremban beli KFC.cam best je makan time sejuk2 di pag buta ni..incase sampai rumah tak sempat sahur. odw tak sempat tido pun..takot juge nk tdo..jalan gelap aje..takot la si suami tak perasan ke...masa odw tu ade sekumpulan Lembu2 bersidai tepi jalan..nasib baik sempat gtau suami..die tengah pecut..tak buat highbeam pun..lembu pulak kaler hitam..waaa...pastu ada sekali terlelap.pastu si suami brek mengejut..dia cakap ade burung hantu tengah jalan..tak gerak2 pun.bila kitorang dah gerak baru die pun gerak..tp langgar kot..ak tak pasti..time tu rasa cam takot juge..walaupun hanya burung hantu...takot"hantu" betol..hahha

sampai rumah sempat sahur..kami sampai dalam jam 5.makmertua dan angah da siap siap hidangpun.
terus je makan..lepas semayang subuh kami terus tdo..tapi 3 jam aje..kul 9 da bangun..adik dan akak ipar nk nk shopping kt Segamat..so kami join sekali..nak servey baju raya suami..
jauh rupanya Segamat ni..diorang tak nkg Gemas, sebab tak banyak kedai baju..panas la uols...sabar je la..tapi tak jumpa pun yang berkenan di hati..2 jam lebeh jugak perjalanan..kami smpai rumah, mak mertua ak da siap masak da juadah berbuka..mak mertua ak tak follow pon..

lepas berbuka kitorang rilex kejap..adik2 ipar ak yang duduk di Kajang nak balik awal..kami pun gerak awal jugak..sebab makmertua ak takot nanti adik ipar ak tak tau jalan..dalam pukul 10 kami gerak balik..sampai rumah dalam pukul 1 pg..odw balik ke kitorang drive gilir2..laju sangat sisuami bawak keta dr palong ke Seremban..ak terlelap dan kerap kali terjaga..sebab rasa laju sgt..pastu geram dek kerana tidor terganggu, berenti kt Seremban, ak lak yg drive balik Cheras..hehe..

samapi rumah kul1pg..tapi lom tdo jugak..si suami sbuk nk berwifi plak..korang tau tak pasal wifi hot zone tu? mean kita perlu beli prepaid kt kiosk, then boleh berinternet kt rumah even tak broandband, streamyx dll.sejam 50sen je..(sila pastikan laptop anda disertai khidmat wi-fi)

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz..ngntuk giler dan rasanya terlelap dalam jam 2pg kot...pastu tak bagun sahur :(

harini en suami cuti..seronok la dia leh cover tido...

3 comments:

Lina Rahim said...

wifi sejam 50sen je..murah betul, lagi murah dari cyber cafe..

Lina Rahim said...

Fiszah, ada 2 award untuk Fiszah di blog Lina ye..Klik sini dan sini

fiszah_pjo said...

lina thanks tau...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;