Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Monday, August 16, 2010

kemungkinan besar raya tak bersama..

salam..

hai kwn2.

puasa baru je 6 hari kan..ak belum lg start..Allah kasi cuti..

tapi bila terpikir pasal hari raya..best nya.dah plan dah nak pkai baju apa, buat kuih raya apa..
tapi kegembiraan tu 50-50 je..

sebabnya,

kemungkinan besar en.suami kena berkerja di hari raya..huhu..sedih pulak rasanya.
memang itu syarat utama yang dikenakan sejak hari dia tukar department baru. en. suami rasa dah tak de mood nak beli baju raya..baju raya ak da lama siap..pakai baju hantaran tunang dan hantaran kahwin  aje..sebab baru je siap..(baju tunang tu dapat december 2008) tapi baru je siap..haha.
baju en. suami belum ada except baju masa bernikah haritu.. ikutkan kami plan nk shopping bj masa da dekat2 raya nanti..

plannye hari raya pertama pakai baju oren.sedondon berwarna oren..tapi cam 80% je ak akan beraya sorang di kg, takde pasangan la nampaknya.. en. suami kasi ak balik kg beraya..daripada tggl seorang di rumah di pagi raya dan dia kuar pergi..gile syahdu..baik la ak beraya kt kg. ade family dan kawan2..

erm..dah rasa da kesedihan yang bakal menjelma..huhuh...cian en.suami..dia pon tak pernah tak beraya kt kampung. ntah la..tak best la pikir2 balik..tak nk pikir pon kena pikir juge...

korang tahun ni beraya sebelah suami ke kampung sendiri?seronok orang yang kawen dekat2..hehe..ikutkan turn, tahun ni raya di rumah ak..sebab jarak rumah kami kan jauh..sorang neg 9, sorang kedah..takleh nak bedal satu hari je..

uwaaaaaa.......

nak bercantik2 di pagi raya pon tak de mood. suami jauh..huhu..
tapi mesti la taknk nampak buruk berbanding adik2 beradik yang lain..haha

8 comments:

k|ree said...

kami sama kampung...jadi, balik melaka...cuma pagi raya je..maybe kat umah en.suami dulu...:)

Lina Rahim said...

Sedih tu sedih..tapi tak apa lah Fiszah..suami cari rezki..untuk kesenangan hidup bersama..tahun depan boleh la melaram sakan..mana tahu bertiga pula..

fiszah_pjo said...

kiree: seronoknye die..tak byk kos klu sekampung ni..hehe..leh spend utk wet raya byk sket..hehe..lg seronok sebab geng2/kwn2 sume dekat2 kan..hehe.mr casio cuti raya thun ni?

lina: erm tu la kan..kena tawakal je la..klu sedih sgt pon tak elok..dia g cari rezeki..kang tak berkat plak sedey2 kn..lina raya mana??wow, cam best je kan beraya bertiga sedondon gitu..tp thn depan tak leh 100% confiden die akan cuti raya..kerja shift..susah nk ckp

pizet said...

sedih woo raya x skali ni...isk x nak bayangkan

izyan asimat said...

heheh ade peluang lagi beraya bersame tu...

aku ni cuti2 camni jela dapat jumpa suami... heheheh

fiszah_pjo said...

pizet: huhu..sedih..ko takyh bayang..hehehhe..hepy2 tau beraya kt kelantan thun ni..

izyan: erm tu la..ak berdoa ade keajaiban di last minute..hehe..klu tak dpt thun ni hopefully next2 year ade rezeki beraya sama...ko pon PJJ kan..cian ko,,,tp raya dapat bersama..seronok..hehe

rDnA said...

sabar yer..nk buat cmner kan tuntutan keje..jgn sedih2 yer..
manala tau kot2 bos dia kesian kat korang first time kan nak beraya bersama dia kasi cuti..haaa kan best.

fiszah_pjo said...

rdna: kan...mana la tau ade miracle..hehe..sukanya..yup harus belajar tambahkan kesabran..ehhe.tahnks ya

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;