Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Wednesday, August 11, 2010

1 Ramadan 1431 hijrah

salam ramadan untuk semua..

hari ni merupakan hari pertama sekelian umat islam yang wajib berpuasa- akan berpuasa.
hari ni jugak merupakan hari pertama sambut ramadan yang mulia sebagai isteri kepada syahnon abd rahim..
dan hari ni jugak merupakan hari pertama period..haha..(so memang tak bijak la kalu ak turut tahan lapar dan dahaga kan) dah Allah kasi cuti..

dan hari ni jugak membuktikan percubaan kami belum berhasil..haha..belum rezeki lagi :) cuba next time..(korang doakan la ye)

sakit perut betul rasa nya firstday ni.. sejukkan hati bila teringatkan suami..

en suami dah tukar department. alhamdulliah..hope dia boleh sesuaikan diri dengan cepat. sekarang ni kat mana ak ada(di rumah) dia akan ikut aje..sebabnya nak bercerita pasal kerja dan apa yang perlu kami beli.. kadang2 rasa kelakar pon ada...ak ke depan nak mop lantai, dia akan ikut....pastu ak basuh pinggan, die akan ikut...kalu ak masak die dok tunggu kt tepi..sambil bercerita....seronok sebab tak rasa sunyi...

rasa lain sangat..dulu masa kapel tak banyak sangat dia nk bercerita itu ini..semuanya ok..ak je bercerita itu ini..skang dah kawen terbalik plak...sy sukakan perubahan itu :)

bila terkenangkan suami ni, rasa bersalah sangat tiap kali marah2 atau nak sensitif even benda tu kecil je..dah la salah sendiri, pastu sy cepat aje nk kecik2 hati dan merajuk..bila kt tempat kerja rs cm rugi sgt buat benda2 kurang bijak cmtu..

owh....saya sangat sygkan dia...

3 comments:

Lina Rahim said...

hahahah :-D kenapa kita sama..1st year puasa sebagai isteri dan 1st day puasa dah period..senggugut sakit sgt2..

fiszah_pjo said...

hahhaa..lah ye ke..maksudnya juga sama la..percubaan belum berhasil..hehe..teruskan usaha ok!heheh.mane tau kte akan sama2 jugak utk next stage..hehe
bab senggugut tak leh ckp..sakit seperti yg sudah2,,huhu

fahmielatiff said...

Sekadar berkongsi..doa ni boleh dimohon selepas solat.
Ya Allah engkaulah Maha Mewarisi,Janganlah biarkan Kami bersendirian...itu terjemahan yg saya dapt masa dengar ceramah-Doa Memohon Zuriat.InsyaAllah.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;