Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Thursday, January 31, 2013

hari terakhir di ZELAN

as-salam


hari ni merupakan hari terakhir berkhidmat di Zelan Construction..setelah hampir masuk tahun ke 5.alhamdulillah diberi peluang untuk belajar..diberi rezeki dan diberi kesenangan dalam segala bentuk..mempunyai rakan rakan yang baik..waktu kerja yang santai..dekat dengan rumah..sebenarnya itu semua sangat menyeronokkan..walaupuna da juga cerita yang tidak enak biarlah menjadi rahsia je kan..sebenarnya takde pun.haha.setakat takde bonus tu ape ade hal kan..banyak lagi rezeki yang saya dapat semenjak kerja dengan Zelan.sebenarnya sangat seronok


di Zelan, saya berpeluang menaiki kapal terbang dengan semua kos ditanggung syarikat.iyep..sebelum bekerja dengan zelan yakni sepanjang usia 1985-2007 saya takpernah menaiki kapal terbang. tak pernah ke luar negara..bkerja dengan Zelan saya berpeluang itu semua.sangat manis untuk dikenang. lokasinya adalah Indonesia je pun.tapi bila fully sponsored by company terasa sangat best.ye la kan.baru start kerja time tu..hahhaa

saya berpeluang 3 kali ke jakarta dan 2 kali ke Semarang..seronok.naik MAS dan hotel yg best.tdo sensorang plak tu.sebab colleague lelaki dan if g ngn colleague perempuan pun memang disediakan bilik asing :).pernah 2 kali pergi ngn big boss..time tu lagi heaven.sebab subcontractor layan 5 bintang punye.sampai shopping pun dia bayarkan.waaa.best kan.nasib baik la tak pergi banyak kali sangat..klu tak konfem dorang nyampah..bukan ai mintak ok.lepas pilih barang g kaunter dia cakp, takperlu buk,,i pay for u.hehe..

satu satu nya projek di Indonesia yang pernah saya handle adalah 2x300mw coal fired power plant yg terletak di rembang, Indonesia..gambar di jakarta tak amek.sebab time tu baru lg,.fresh sangat.tekun je buat keja,no camera.malu sebenarnya..2008 dan 2009  je rajin fly.lepas tu takde da.since zelan buat projek dalam malaysia pulak..


sekarang 2013, dah sampai masa saya berubah ke persekitaran yang baru.yang lebih segar..yang lebih hectic..kalau masih ditakuk yang sama bertahun tahun..bila saya akan berubah kan..so meneroka dimensi baru yang mana totally berlainan cabang..

melihatkan kepada benefit dan anjakan gaji yang lebih, saya memang bersedia untuk bertukar angin..lokasi kerja baru di Bangsar.yang mana semua orang tahu high cost area..tapi saya rasa sama je kot.makan kt opis sekarang ni pun mahal juge..huhu..yang menjadi isu sekarang adalah jarak perjalanan.tidak sedekat sekarang..kalau tak jammed, dekat je bangsar dengan cheras.tp oleh sebab jammed, jadi lama.so untuk permulaan saya akan menggunakan perkhidmatan LRT.

nanti bila da berkeja dan tau suasana kerja di tempat baru baru saya akan share.buat masa sekarang takperlu lagi diwarwarkan :)

hari ni saya bergambar kenangan bersama rakan rakan sekerja.tak semua saya snap.segan lah..yang rapat dan selalu berurusan dengan saya je..mcm tak ramai kawan je kan.takpe lah..yg penting kita enjoy :)





geng yang selalu bergosip bersama..najib, abg irfan dan kak ana

ini maya..baru je masuk,tak sempat kenal sangat.tp peramah orangnya:)


my lovely sis ever.suka tengok dia bergaya.jangan harap nak nampak
dia selekeh ok.sentiasa gojes dan up to date..jeles tau :)

ini orang kuat contract dan tender department..zuhdi dan razak :)

meet the engineers..civil,electrical and mekanikal..teh, erni dan fiszah

my boss..mr tan.



elias..teman sebelah meja setelah 5 tahun.kami mekanikal eng.
dok sebelah sebelah.lama gak la
ko tak dtg wassap je..sama ngn ngn saya..ahahha.bakal bapak org ni :)


ini miss lai dan kak erni.ms lai senior engineer..pandai :)
kak erni da manager..geng engineer hebat neh :)

ini dari HR..kak linda yang selalu saya tanya mcm mcm,,hahaha
kak irma , kak kamalina dan kak norehan
orang HR  ni :)

kak ana..the beauty receptionist.orang yang selalu saya suke untuk
menempel..hahaha.sebab selalu sangat lepak kt reception.
seronok bergurau ngn kak ana :)


fitri da resign,kebetulan dia datang td..kak hawa ngn kak ana ni 
mmg all time my feveret.teman yang paling banyak bercerita di zelan.
seronok chat .teman selunch...semua nya la..paling saya rapat kt zelan :)

kak yati.orang pertama yang saya jumpa di zelan.teman paling menyenangkan hati
secretary jugak..baik sangat..kalau saya bawak makanan
dia la insan yang paling awal saya kasi :)..geng tapau breakfast :)

kak wati..my very best colleague ever..sangat best
dia sangat la baik..everything can share with her.seronok
kongsi cerita ngn kak wati..dia la paling banyak kasi baju,mainan 
kat atirah..appreciate it so much

kami seronok bermekap hari ni,,maimunah cantik kan..
dia jarang mekap,bila mekapkan nampak cantik..geng finance jugak ni :)


ini nava.secetary bos..haha..dia orang palong juge tau :)

ini auntie sara..da pencen da pun,tea lady yg sangat lama berkhidmat ngn zelan
best auntie..very caring tau

ini najib..all time besfren.sangat rajin dan pandai buat kek
sedap giler..najib handle property.sejak masuk dulu dia 
antara kawan yang paling rapat :).geng lunch jugak ni :)


ini rizal.dia selalu tolong saya poskan barang,
dia selalu kuar g pejabat pos,so saya mintak tolong la sekali.


ini geng geng finance..dulu masa di east wing selalu lunch dengan geng finance.
dorang ramai perempuan.so seronok together gather..
kak maheran, faz dan win


Ini angeline shoba..contract exec..peminat durian crepe..sempoi je tau :)nice sangat bersama sama.geng breakfast :)

kenduri kawan baik :)selamat pengantin baru wati

as-


3 minggu lepas  saya dan atirah pulang ke kampung.iyep!..saya dan atirah je..kami balik naik bas..sebabnya cuti yang singkat rasa tak berbaloi naik kereta.so alang alang naik bas tak yah la angkut sume kan.suami berehat rehat kt rumah di kl sensorang..mama dan atirah naik bas di PUDU sentral jam 11 malam hari jumaat. naik MARALINER terus ke Kuala Nerang.


sampai jam 4.30pagi.then tok dan tok ayah datang amek..selepas tidor kejap, kami ke Hospital Kuala Nerang pulak. ayah demam.on off je.hari ni kena amek darah..lama betul menunggu akhirnya ayah dimasukkan sebeg air..kebetulan masa kitorang g Hospital tu ramai yang demam.dorang disyaki kena demam denggi.ramai..

balik dari Hospital. kami terus ke rumah kenduri..kawan baik saya Fatimawati menamatkan zaman bujangnya dengna pilihan hati,Anuar.. cantik pengantin dalam busana gold peach..cantik sangat..hehe..lepas makan snap snap pic kami lepak2 di rumah Ha..kalau korang pernah baca entry lama saya tentng kawan-kawan baik saya ni kenal la..



lepak sambil chit chat.anak bermain main bersama..untung jugak tak bawak hubby//haha/.hubby syika pun balik umah tak stay lama pun kt umah kenduri.kalau ada cik abe of cos la deme cepat aje nak balik..haha.so bila dorang takde leh la sembang lama.hehhee..

kali ni yang takde Timah je..dia kena jaga mak dia di WAD.so tinggal kami berempat je..huhu


meh layan gambar terbaru kitorang..








untuk wati,


selamat pengantin baru, bahagia ke akhir hayat, cepat cepat dapat baby..hehe

Wednesday, January 23, 2013

penat layan!!!!

as-salam...

dua hari ni istigfar la banyak banyak..sakit nya hati..

penat jugak layan customer yang pelbagai peel..banyak ragam.nak itu nak ini..

contohnya pelanggan sticker

1) saya nak cepat
2) saya nak tulisan banyak
3)saya  nak qty 50 je.( sedangkan dlam table memang tertera 100pcs)
4)da pos ke belum
5) nak diskaun...
6) saya servey kt tempat lain murah je...napa awak jual mahal ye

choi la!!!!!

lama lama layan customer sticker ni buat saya betul betul stress..saya da  cakap awal awal.ini bisnes akak saya.saya amek order.akak saya yang buat dan akak saya yang pos.maybe ada sedikit kelewatan dari pihak dia.dia pun nak kerja masa buat itu ini.

saya da cakap ini bisnes sampingan.bukan 24jam kami hadap emel korang je.bukan 24 jam hadap sms korang je..kami sendiri ada kerja tetap yang butuhkan komitmen..

akak saya cikgu.so petang abes skolah baru dia buat sticker tu.selalunya malam atau esok pagi  baru akak saya pos..

lagi satu..memang la pos express tu sampai esoknya..tapi common la..uols pun manusia kan..pos express tu pun keja manusia lain..mungkin ada kelewatan dari segi penghantaran..ada masalah dari segi apa sahaja..give time la.baru sehari pos da meroyan royan cakap kenapa tak sampai sampai lagi..

saya pun pembeli..saya pun penjual..jangan korang ingat korang je betul..kalau rasa nk murah nak cepat, boleh buat kt tempat lain.saya tak paksa pun..boleh  cari kt tempat lain.nak cepat sangat kan!

ok..serius saya penat layan karenah korang yang jelik tu..

p/s: mood kali ni memang teruk..minta maaf kepada pembaca yangb

update stok: halfmoon shawl& beads dan tutorialnya

as-salam..

lambat betul entry baru kan..setelah entry main kutu tu..sekarang saya da ok..redha se redha nya,ada hikmah disebalik semuanya kan..

so kali ni saya update stok terbaru halfmoon shawl+beads tu ya..stok limited dan fast sale,if korang berminat emel or whatsap saya segera ya..kali ni saya ada paparkan sekali tutorial simple nak pakai shawl ni ya..

masih menggunakan model yang sama,iaitu hafa(adik bongsu saya)

*material chiffon yang bagus.sejuk dan warna yang cantik
*kombinasi manik yang simple tapi cantik.
*harga yang berpatutan

HARGA RM44 (Exclude postage)

tutorial simple cara memakai halfmoonshawl..tak susah nak belit sana sini sebab bentuk shawl ni separuh bulatan.











email or whatsapp saya untuk tempahan ya

norhafiszah@gmail.com

0136323715

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;