Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

permata hati kesayangan..Anak sulung kami : Nur Adriana Atirah Binti Syahnon

Lilypie Fourth Birthday tickers

Permata Hati kesayangan.. puteri ke dua, Nur Eryna Elisa Binti Syahnon

Lilypie First Birthday tickers

Followers

Friday, January 18, 2013

kerana main kutu:sedih hingga menangis


assalam..

KUTU ni bukan kutu atas kepala ye uols..ala..main kutu(istilah simpan duit jugak lah)ala budaya kita sejak dulu lagi, cara lain untuk simpan duit.

kt opis ni, ada seorang pak KUTU. oleh sebab tukang jaga dan kutip duit tu lelaki.maka  kami panggil dia Pak Kutu la kan :)..

macam tahun lepas saya main utk 1 1/2 nama..yakni rm300 sebulan..dan hasil main kutu tu dapat la buat macam macam.beli barang rumah, bayar itu ini, dan untuk pergi bercuti.

tahun ni bermula jan 2013 kami mula lagi..kali ni saya main 3 nama. 1 untuk mak, dua untuk saya.total saya bayar rm600 sebulan..(mak kasi rm200 bahagian mak)

saya main kutu banyak sebab ada plan.bukan skadar suka suka.sebabnya urusan tu memerlukan duit yang cepat.kalau sekadar nk simpan, saya tak kesah dapat hujung hujung..tadi cabut no, ya, memang saya langsung tak bertuah..sedih sangat..sedih..korang dpt rasa tak kesedihan yang melampau tu??
serius sedih..smpai menangis lama sekali.(menangis sorang sorang la, bila suma ahli kutu beredar)

saya dapat no 10,15 dan 16..sedih tak????kira dapat nov 13,mac 14 dan april 14.sedih sangat....sangat!!!!!

mak saya pun nk guna duit kutu awal jugak..berbelah bagi rasanya. then ada sorang nk tukar..die nak no 10 dan kasi saya no 2.alhamdulillah..

sekarang dilema..saya perlukan duit tu awal...mak jugak perlukan untuk bekap majlis adik..huhuhu..serius.time tu saya sedih sampai menangis.sebab dari awal lg saya da ckp kt pak kutu.yang saya perlu duit kutu awal sebab ada hal penting yang harus digunakan..huhu..nak tak nk plan terpaksa berubah.

nak je cancel.tak nak main.ye la kan.kalau da dapat hujung hujung baik saya simpan dalam asb je dapat jugak dividen..huhuhuhu...tapi tak elok la mcm tu.bila tak dpt no tak nk main.mana boleh cmtu..tak elok!!!!1

so, lepas menangis dan relax..baru cooldown dan terima realiti seadaanya..bukan salah pak kutu pun.saya yang cabut sendiri no tu.ada hikmah disebaliknya kan..kita tak tau rancangan terbaik yang Allah da siapkan untuk kita

now perasaan kembali ok.mood sedih da ilang bila boleh berfikir positif. thanks to air mata dan menangis.atleast heal my emotion too fast :),.

p/s: kalau sedih nangis je...tak yah nak tahan tahan..masa nangis tu leh pikir rasional..haah...

okes. maybe takleh wat ape yg dihajatkan..now  takde plan ape nak wat ngn duit kutu tahun depan tu.maybe leh pergi bercuti lagi kot( sedangkan motif bercuti takde langsung masuk dalam agenda duit kutu tahun ni..) agenda yang dirancang untuk tahun ni maybe tukar cara kot :)


fikir positif je la.....

10 comments:

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

hihi..xprnh main kutu..xpe,ada hkmah tu knp asyik dpt no last2:)

rDnA said...

Takde yg nk tukar sama suka ke??

azian abdullah said...

pzah, azian kat sek main kutu tak pernah cabut no pun. kitorang guna sistem pilih nak bila. so that sape yg nk guna dulu, dpt lah turn dulu. so far alhamdulillah blm ada yg tak puas ht. takpelah dear, ade rezeki lain nanti tu ;)

Anonymous said...

It's great that you are getting thoughts from this piece of writing as well as from our argument made at this time.
Also see my site :: wap mobile games

Anonymous said...

Excellent blog here! Also your website lots up
fast! What web host are you using? Can I am getting your associate
link on your host? I desire my web site loaded
up as quickly as yours lol
Also visit my web-site ; online play games and win money

Anonymous said...

Hi there superb blog! Does running a blog similar to this require a lot of work?
I've no expertise in programming but I had been hoping to start my own blog soon. Anyways, should you have any recommendations or techniques for new blog owners please share. I understand this is off subject nevertheless I just had to ask. Many thanks!
My blog post online slot machine gambling

Anonymous said...

Good day! I simply would like to give you a huge thumbs up for your great
information you've got here on this post. I will be coming back to your blog for more soon.
Here is my blog ; how to play slots online

Anonymous said...

Hi! I'm at work surfing around your blog from my new iphone 3gs! Just wanted to say I love reading your blog and look forward to all your posts! Keep up the outstanding work!
Look at my web blog : the best affiliate programs

Hasnah said...

its ok kak. ada hikmah tue. kita redha saja apa yg belaku insyaAllah ada jln penyelesaian yg laib siapa tahu =)

izyan asimat said...

pzah aku pon main kutu.. 2 grup lagi.. da dekat 3 tahun main.. so far ktorg x cabut no... ikut pilihan masing2.. memang masing2 beralah.. biasa utk renew road tax so ikut road tax masing mati bila.. tapi mmg bertolak ansur la.. kalo ade yg urgent nak pakai awal bagi la.. cer tanya sesape yg boleh tukar.. pastu ktorg style x main panjang. paling lame pon 10 bulan. tapi ade grup bnyk. so x la lame sgt nk tunggu kat... skrg 20 org pecah 2 grup.. nk bnyk main bnyk nama.. kalo smpai tahun depan tu mmg lama... x sanggup nk tunggu...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;