Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

permata hati kesayangan..Anak sulung kami : Nur Adriana Atirah Binti Syahnon

Lilypie Fourth Birthday tickers

Permata Hati kesayangan.. puteri ke dua, Nur Eryna Elisa Binti Syahnon

Lilypie First Birthday tickers

Followers

Thursday, January 31, 2013

hari terakhir di ZELAN

as-salam


hari ni merupakan hari terakhir berkhidmat di Zelan Construction..setelah hampir masuk tahun ke 5.alhamdulillah diberi peluang untuk belajar..diberi rezeki dan diberi kesenangan dalam segala bentuk..mempunyai rakan rakan yang baik..waktu kerja yang santai..dekat dengan rumah..sebenarnya itu semua sangat menyeronokkan..walaupuna da juga cerita yang tidak enak biarlah menjadi rahsia je kan..sebenarnya takde pun.haha.setakat takde bonus tu ape ade hal kan..banyak lagi rezeki yang saya dapat semenjak kerja dengan Zelan.sebenarnya sangat seronok


di Zelan, saya berpeluang menaiki kapal terbang dengan semua kos ditanggung syarikat.iyep..sebelum bekerja dengan zelan yakni sepanjang usia 1985-2007 saya takpernah menaiki kapal terbang. tak pernah ke luar negara..bkerja dengan Zelan saya berpeluang itu semua.sangat manis untuk dikenang. lokasinya adalah Indonesia je pun.tapi bila fully sponsored by company terasa sangat best.ye la kan.baru start kerja time tu..hahhaa

saya berpeluang 3 kali ke jakarta dan 2 kali ke Semarang..seronok.naik MAS dan hotel yg best.tdo sensorang plak tu.sebab colleague lelaki dan if g ngn colleague perempuan pun memang disediakan bilik asing :).pernah 2 kali pergi ngn big boss..time tu lagi heaven.sebab subcontractor layan 5 bintang punye.sampai shopping pun dia bayarkan.waaa.best kan.nasib baik la tak pergi banyak kali sangat..klu tak konfem dorang nyampah..bukan ai mintak ok.lepas pilih barang g kaunter dia cakp, takperlu buk,,i pay for u.hehe..

satu satu nya projek di Indonesia yang pernah saya handle adalah 2x300mw coal fired power plant yg terletak di rembang, Indonesia..gambar di jakarta tak amek.sebab time tu baru lg,.fresh sangat.tekun je buat keja,no camera.malu sebenarnya..2008 dan 2009  je rajin fly.lepas tu takde da.since zelan buat projek dalam malaysia pulak..


sekarang 2013, dah sampai masa saya berubah ke persekitaran yang baru.yang lebih segar..yang lebih hectic..kalau masih ditakuk yang sama bertahun tahun..bila saya akan berubah kan..so meneroka dimensi baru yang mana totally berlainan cabang..

melihatkan kepada benefit dan anjakan gaji yang lebih, saya memang bersedia untuk bertukar angin..lokasi kerja baru di Bangsar.yang mana semua orang tahu high cost area..tapi saya rasa sama je kot.makan kt opis sekarang ni pun mahal juge..huhu..yang menjadi isu sekarang adalah jarak perjalanan.tidak sedekat sekarang..kalau tak jammed, dekat je bangsar dengan cheras.tp oleh sebab jammed, jadi lama.so untuk permulaan saya akan menggunakan perkhidmatan LRT.

nanti bila da berkeja dan tau suasana kerja di tempat baru baru saya akan share.buat masa sekarang takperlu lagi diwarwarkan :)

hari ni saya bergambar kenangan bersama rakan rakan sekerja.tak semua saya snap.segan lah..yang rapat dan selalu berurusan dengan saya je..mcm tak ramai kawan je kan.takpe lah..yg penting kita enjoy :)





geng yang selalu bergosip bersama..najib, abg irfan dan kak ana

ini maya..baru je masuk,tak sempat kenal sangat.tp peramah orangnya:)


my lovely sis ever.suka tengok dia bergaya.jangan harap nak nampak
dia selekeh ok.sentiasa gojes dan up to date..jeles tau :)

ini orang kuat contract dan tender department..zuhdi dan razak :)

meet the engineers..civil,electrical and mekanikal..teh, erni dan fiszah

my boss..mr tan.



elias..teman sebelah meja setelah 5 tahun.kami mekanikal eng.
dok sebelah sebelah.lama gak la
ko tak dtg wassap je..sama ngn ngn saya..ahahha.bakal bapak org ni :)


ini miss lai dan kak erni.ms lai senior engineer..pandai :)
kak erni da manager..geng engineer hebat neh :)

ini dari HR..kak linda yang selalu saya tanya mcm mcm,,hahaha
kak irma , kak kamalina dan kak norehan
orang HR  ni :)

kak ana..the beauty receptionist.orang yang selalu saya suke untuk
menempel..hahaha.sebab selalu sangat lepak kt reception.
seronok bergurau ngn kak ana :)


fitri da resign,kebetulan dia datang td..kak hawa ngn kak ana ni 
mmg all time my feveret.teman yang paling banyak bercerita di zelan.
seronok chat .teman selunch...semua nya la..paling saya rapat kt zelan :)

kak yati.orang pertama yang saya jumpa di zelan.teman paling menyenangkan hati
secretary jugak..baik sangat..kalau saya bawak makanan
dia la insan yang paling awal saya kasi :)..geng tapau breakfast :)

kak wati..my very best colleague ever..sangat best
dia sangat la baik..everything can share with her.seronok
kongsi cerita ngn kak wati..dia la paling banyak kasi baju,mainan 
kat atirah..appreciate it so much

kami seronok bermekap hari ni,,maimunah cantik kan..
dia jarang mekap,bila mekapkan nampak cantik..geng finance jugak ni :)


ini nava.secetary bos..haha..dia orang palong juge tau :)

ini auntie sara..da pencen da pun,tea lady yg sangat lama berkhidmat ngn zelan
best auntie..very caring tau

ini najib..all time besfren.sangat rajin dan pandai buat kek
sedap giler..najib handle property.sejak masuk dulu dia 
antara kawan yang paling rapat :).geng lunch jugak ni :)


ini rizal.dia selalu tolong saya poskan barang,
dia selalu kuar g pejabat pos,so saya mintak tolong la sekali.


ini geng geng finance..dulu masa di east wing selalu lunch dengan geng finance.
dorang ramai perempuan.so seronok together gather..
kak maheran, faz dan win


Ini angeline shoba..contract exec..peminat durian crepe..sempoi je tau :)nice sangat bersama sama.geng breakfast :)

4 comments:

DiilaNordin said...

tahniah dapat keje tmpt baru.

keje construction mmg best kan.
sy pnh gak terlibat ngan construction tp bkn engineer lar. hehe
skang dh tukar angin gak.

so nnt fiszah still ngan construction lar kan..

azian abdullah said...

Pzah..pasni klu ade projek2 umah br yg affordable update la tau.hihi

myaini said...

wah...dah dapat kerja baru...good luck kat tempat baru.....

Nurul Ilyani said...

pzah mekanikal engineer ke...power tu...

anyway, good luck kt tempat br eh...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;