Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

permata hati kesayangan..Anak sulung kami : Nur Adriana Atirah Binti Syahnon

Lilypie Fourth Birthday tickers

Permata Hati kesayangan.. puteri ke dua, Nur Eryna Elisa Binti Syahnon

Lilypie First Birthday tickers

Followers

Tuesday, January 1, 2013

pan ajaib dan homemade popcorn yummy!!

as-salam


pan ajaib yang dulu nya satu fenomena..semuanya kelihatan mudah dan senang sangat dimasak. rasanya jenama yang original namanya Happy Call.. macam macam versi ada. dari murah ke mahal..

haritu masa saya bercuti di Langkawi,(yang banyak entry tu).. saya ada beli pan ajaib ni.tapi namanya HIG. Haji Ismail Group. harganya rm69 je untuk saiz 32cm. untuk saiz 34 cm harga rm79..untuk jenama Vintage harganya rm99 untuk saiz 32cm..so pilih la mana yang berkenan..

saya punya ini!!!! 32cm..HIG uols..ahhaha.warna merah..


banyak kali jugak saya try guna pan ajaib ni.aritu masa ayam bakar berempah. sedap uols....menjilat jari..selain dari tu saya masak daging burger dan buat burger guna pan ajaib ni.terbaru yang saya cuba adalah buat popcorn

pada mulanya nk snap pic step by step nk share ngn korang.tapi tak cukup tangan nak buat semua tu.kejap je nk bua popcorn ni..korang boley try jugak..



 bertih jagung ni saya beli kt Hero supermarket,murah je..sepaket rm2.74.saya try buat sikit je.tak sampai separuh cawan..sikit je

cara caranya
1-panaskan pan
2-masukkan minyak masak
3-masukkan butter/marjerin biar cair
4-masukkan bertih jagung dan tutup pan
5-biar meletop letop dalam pan. tunggu sampai tak dgr lagu bunyi meletop tu tau,boleh gak korang goyang goyang pan tu semoga masak rata
6-bunyi letupan da takde, boleh bukak la ye..

utk caramel pulak,
1- masukkan gula dalam kuali lain,
2- letak beberapa titik pewarna sikit.biar gula cair sepenuhnya
3-api biar slow ye,tkot nanti panas sgt, gula hangus nnti pahit.
4-tutup api dan masukkan popcorn yang sudah masak tadi ye,gaul rata then boleh ngap!,sedap






taraaaaaa. ini  percubaan saya yg kedua tau.yg pertama tak jadi sebab gula hangus,jadi pahit..huhu.tgk tangan gebu atirah tu..tak henti henti amek popcorn.tak kasi chance mama snap pic cntik2..
IMG_20121229_105509.jpg

okes..sampai kt sini dulu.selamat mencuba ya :)

assalam

fissticker ada promosi baru buat kalian semua,...

khas buat para ibu ibu..isteri2 wanita wanita dan semua lah..yang rasa kepentingan melabelkan barangan dapur korang..

selalunya FISSTICKER hanya menerima tempahan minimum 100pcs sticker..kali ni kami buka tempahan untuk order 10pcs je..hanya saiz 9cmx5cm transparent

ok mari lihat contoh gambar gambar yang sudah siap dilabelkan..so senang lah kita mengenal pasti jenis rempah,tepung, gula ,garam di dapur tu kan..


RM8 UTK 10PCS





kenapa perlu tempah sticker???

supaya seragam dan kemas!!!
itu motif utama..

dan mudah orang lain selain tuan punya dapur tahu isi dalam bekas korang yang cantik2 tu..


sila refer katalog ye....










TYPE FONT:




CARA NAK TEMPAH????


WHATSAPP :013 6323715 @ 019 6000262
WHATSAPP :013 6323715 @ 019 6000262
WHATSAPP :013 6323715 @ 019 6000262
WHATSAPP :013 6323715 @ 019 6000262

JOM KITA TENGOK CONTOH CONTOH


















No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;