Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Thursday, September 30, 2010

sejak dia bertukar jabatan......

salam..

sejak si suami bertukar jabatan..shift nya petang saja..masuk pukul 2.45ptg dan balik 12.15pg..sepanjang minngu sama dan cuti 2 hari.. dah hampir 2 bulan dan dia tukar jabatan. kata beliau, kebanyakan lelaki akan diberi shoft ptg dan malam..kaum2 hawa yang satu jabatan selalu shift pagi..maybe sebab perempuan kan ada laki dan anak, so dapat la shift pagi..

tapi yang lelaki ada anak bini camne?kesian si isteri dok tunggu tunggu kat rumah..huhu..

bangun pagi lepas solat, kami tidor balik..tapi dia sambung tidur sampai dia suka la bape lame pun.takde orang kacau..saya plak kena siap2 ke opis,jarak opis ke rumah tak jauh pun..selalu kuar dari rumah dalam 8.15 ke 8.20 ke..atau lambat lg.huhuhu.. bangun mandi pagi2 rs malas betul nk g kerja..rasa nk sambung tidur aje..

tapi ada bagus nye dia pergi kerja lambat..selalunye dia akan kemas rumah mana2 yang patut.saya balik petang nye dalam 5.40ptg ke, tengok rumah da kemas..sejuk hati...sementara nak tunggu dia balik kul 12.45pg, saya makan dulu..(skang tak leh makan lambat2)selalunye lepas ofis g tapau siap2..
lepas makan, rilex, mandi dan selalunye tidor je awal..dalam pukul 11.30mlm saya bangun balik untuk masak  dinner untuk suami..

bila dia balik, teman makan dan borak2 jap..selalunya saya tdur dulu dalam jam 2.00pg..dia masih main PSP ke, tengok bola ke...ntah pukul bape dia tertdo..rsnya dalam pukul 4pg kot..

nak marah ke sedih ke cam tak patut aje..nak buat camne, dah kerja die camtu..huhu.kadang2 terasa jugak sunyi nye..tapi saya tidor aje..lagi plak cam mustahil la bila dia sampai umah awal pagi tu terus dia tertido..masa dia dah tak normal..so take a few hour before went to sleep..

ntah bila kehidupan dia kembali normal..bagus jugak kalau diapon dapat kerja opis hour..kadang2 jeles je tengok pasangan yang sama time kerja...huhuhu..tapi nak buat camne kan..redha aje la..baik tdor dari pikir yang bukan..yups, saya sangat mudah tdo..hahhaha

ape pon saya doakan dia dapat kerja yang terbaik seperti yang dia impikan dan kembali berkerja opis hour..sabar je la hati....

5 comments:

k|ree said...

dlu kiree pun camtue juga...lepas tue, dia mmg takkan tido sekali dgn kita..klu terjaga kul 3 4 pagi...confirm dia dah terlena kat luar..merajuk...toksa cakap la bape kali...skng nie, dah tak larat nak merajuk...

k|ree said...

dlu kiree pun camtue juga...lepas tue, dia mmg takkan tido sekali dgn kita..klu terjaga kul 3 4 pagi...confirm dia dah terlena kat luar..merajuk...toksa cakap la bape kali...skng nie, dah tak larat nak merajuk...

fiszah_pjo said...

hehheh..tapi man skang da kerja opis hour kan?hehe...hubby saya ntah bila nak kembali normal..huhu..chances nipis..huhu..tu la, datang angin kus2 memang merajuk aje..heheh..

k|ree said...

walaupun ofis hour...dia tetap pulang lewat...dan tetap tengok tv smpai pagi...dah terlena di luar...huhuh...dah jadi kebiasaan dia.. :)

fiszah_pjo said...

hehhehe...kt luar ada sofa sedap le tdo..haha..kt umah ktorang lom ada sofa ...haha, mau skit badan tdo kt tikar aje..tu yg die masuk bilik..hehe..hubby sy tu keja ontime..kelakar jugak..abes je time kerja, kasi 25-30min perjalanan,sampai la umah9da lewat mlm abes kerja pun)..hehe..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;