Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Wednesday, September 8, 2010

perasaan tak sabar....

salam..

korang perasan tak ak pernah cerita dalam entri yang lepas pasal panas2 badan tu?
ntah kenapa sejak dari period bulan 8(first day puasa) ak rasa lain macam aje..bukan di hari pertama period la..selepas2 time subur la..rasa panas je tiap kali bangun pagi...dan rasa panas ini berlarutan ke hari hari seterusnya..tetapi bukan panas demam..rs sedikit panas je la...

oleh kerana tak berapa sabar..one week before peot seterusnya akak ak ada datang rumah bawak UPT.sebab dia memang ada bagitau..dia ada upt lebeh..so dia nak kasi kt ak..oleh memang tak sabar jugak hari tu jugak ak saja2 nak cek. so ak terus pee pee...nak cek..mula2 tengok result withn 3 minute takde ape pon. dan hampa..gtau si suami..dia cakap takpe la..belum rezeki... pastu ak kuar ngn adik2 g beli barang2 sket..dalam tengahari ak saja ja nak cek balik hasil upt tu.................tup2 ada 2 line.wowowow...terkejut gak..cm tak percaya..ak rasa cam tak valid je..tunjuk kan akak ak..dia kata btol la tu...

ak tunjuk kat laki ak tu..dia rasa pun betol..sebab last month ada cek gak..satu line je even 1-2 hari hasil upt tu. kali ni whtin 1-2 hour da tunjuk line yang kedua..oleh kerana tak sabar jugak la, ak ajak sisuami g farmasi beli lg upt tu..nak buat pg esok nya...tapi tak sabar tunggu esok, petang tu ak cek lg...tggu 5 minit, ada double line..tapi sangat  sangat kabur...akak ak cakap, if ada meman ada trace..kalau takde satu line dan takde sebarang tanda lain lg...tapi masalahnya , ak belum pun lewat period..huhuuhuh..so akak dan suami ak cakap tunggu je lepas lewat.baru cek lg..

oleh kerana tak sabar jugak...hari Isninnya, ak ajak suami g JJ maluri..nak makan takoyaki sebenarnya..tapi  niat hati kecil nak beli UPT lg..so laki ak belikan lg 2 upt tu..berlainan brand...tp harga yang sama rm6..hahaha..kali ni sedikit sabar..ak nak cek setiap pagi selasa dan rabu. so ak sedikit sabar...tunggu pagi selasa dan rabu..alhamdulillah hasilnya double line yang jelas...

sebalik kesah ni kan..tak sabar!... ak ada satu konklusi dan mungkin boleh dijadikan pedoman kot..alkesahnya if u are really want to pregnant, say it...ini merupakan harapan dan doa..sebab nya ak selalu bergurau ngan hubby, cakap kata baby nak minum itu, nak makan ini...even dat time takde ape2 pon..ngn akak opis pon same..dorang ade bergurau2,ak ckp sperti org da preggy..haha..even dat time lom ade ape2...
sebab itu semua doa..(ini hanya andaian otak sendiri) once kita selalu sebut, org keliling pun turut mendoakan..jangan deny ok..once kita selalu ckp benda positiv, hasilnya insyaallah positiv..kira kita ada usaha la kan...tapi jangan la ckp sangat over..kang orang menyampah dan mendoakan yang tak baik..

apa pun ini semua rezeki dari Allah...kita usaha dan tawakal..
alhamdullillah..da g cek kt doktor..dok cakap positiv..siap kasi due date.tapi die soh cek sendiri lagi 2 weeks.

buat semua kawan2 yang belum preggy, jgn sedey tau..insyaallah rezeki korang tak lama lg..chaiyok2...doakan ak jugak ye..semoga semuanya berjalan lancar..masih tersangat awal untuk predict apa yang bakal berlaku...

3 comments:

kasha + ajie.. said...

alhmdulillah...dan ai stuju ngn ape u ckp..kate2 dan hrpn tu satu doa...scr x lgsg,org len pown turut same doakan u... :D
ai sgt2 tmpg gmbire...sbb ai berada disini dlm proses 'trying to conceive' u...dan ai mndgr sume doa2 dan hrpn u tu...wpon ai x mmbntu scr lgsg...heheh...
u jge dri taw...kne sgt2 jage taw...klu u sehat,insyaAllah bby pown sehat...all the best ya~~ **raye ni u btige la...hehe....wah~~~**

fiszah_pjo said...

thanks kasha.menjadi tempat ai mengadu domba...tu la kan...harapan dan angan2..semoga kegembiraan ini berpanjngan..tp babe u seriously membantu ai tau...hehe..yeay..seronok juge bertiga..

Lina Rahim said...

Alhamdulillah Fiszah..tahniah beribu-ribu lemon..doakan Lina mengikuti jejak langkahmu..sure raya ni paling indah kan Fiszah..jaga diri baik-baik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;