Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Friday, June 25, 2010

Makin Kurus...

Salam...

kadang2 terlebih berat badan pun stress, kurang berat badan pon tension jugak...uwaaaaa

ak mengalami situasi penurunan berat badan.. tak terlalu banyak..tp ada jugak yang perasaan yang ak makin kurus..tension nye..ak pon tak tau kenapa ak makin kurus..huhu..

berat badan paling berat adalah 52kg masa dekat matrik. lepas masuk u makin turun..takde la banyak sangat. ak timbang berat kadang2 takde perubahan pon.tapi orang ckp ak kurus aje..keding..hahha

ai tak kesah pon sebenarnya.tp ade jugak tapinye..ahahha.cam terpikir balik..napa ek?ak tak sihat ke?metabolisme ak tinggi ke?ak tak cukup makan ke?ak menderita ke??
first, alhamdullillah ak sehat walafiat..makan ak cukup-bfast, lunch. dinner..ke sebab ak tak mkan time brach atau tea time atau supper?..ak tak makan sebab ak rasa da kenyang..maybe keluasan perut ak ni menyebabkan ak mudah kenyang kot.. second, ak tak bahagia ke?susah nk cakap pasal ni..bagi ak, so far sejak pas kahwin tu bahagia je..majuk2 tu ade la sket2 bese la kan suami isteri..plak tu br je kwen...hahha..msih lom kenal ati budi sebenarnye even da kwan 4 thun...so far heppy sgt..
third pasal metabolisme..no komen..

berat ak skang 47kg. dengan ketinggian 162cm. masa bersanding aritu berat daku 48kg. salah satu sebab nape ak nmpak kurus sgt sebab bontot ak kecik..hahahha.sory  terjujur plak..tp itu la hakikatnya...ahhaha

aaaaaaargh..kadang2 tensen...kurus pon tensen, gemuk pon tensen...
tak kesah la saiz kita pon camne kan??asalkan sihat dan bahagia..perasaan mahu gemuk or kurus tu datang sekejap aje..saja nak kasi hidup berwarna warni..yg selebihnya fokus pada family dan kerjaya aje..

4 comments:

nin said...

alahai..kurus pon susah hati ke..jgn camtuh..yang penting sehat..saranan saya sile mule amalkan minom susu..walo kurus tp tulang sehat...ececeh..

fiszah_pjo said...

hahah..tq nin..ak perlu mnum susu setiap pg..ya..hrus mulakan dari skang..klu tak susu tu ak abeskan utk tart je..

Bella Roseli said...

fizah kurusnye!!! jelesh i...hehe.alah kurus xpe yg penting bdn rs sihat

LinaRahim said...

Hey Fiszah, kurus tak apa. dulu Lina kurus macam Fiszah la (45-47kg).La ni baru kahwin 6 bulan da naik 53kg. semua orang terkejut betul. Ada juga yang cakap Lina pregnant, tapi belum lagi..Kurus tak apa,nanti da gemuk susah nak turun balik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;