Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Thursday, June 17, 2010

kejadian Jumaat 11.06.2010

Salam

Hari ni ak post 2 entry. Cerita yang agak basi if ditinggalkan berkepuk dalam pendrive tu..sbb mmg da niat nk publishkan..kisah ni berlaku sebelum kejadian Mat Pzi konvo.

Ak da cerita pada entry yang lepas.. sebelum ak balik kampong untuk attend kenduri Ha. Khamis malam Mat Pzi, Hasmah Dan Afa + Irsyad naik bas ke KL. Nk ke rumah mak ngah diorang.

Jumaat pagi kami yang masih tinggal di teratak 27 Felcra Belimbing Tualak, tu da bersiap2 nak ke KL jugak.lepas mak ayah balik dari kebun kami siapkan semua barang. Bertolak dari rumah pukul 10.30 pg hari Jumaat atas keinginan mahu sampai lebih awal di KL. Congak-congak sekiranya 6-7 jam perjalanan sampai la kami sebelum pukul 5 petang. Harus sampai sebelum pukul 5 sekiranya tak nak terperangkap dalam jammed yg maha teruk time orang balik kerja.

Nak dijadikan cerita..baru 2 jam perjalanan, kami diuji apabila temperature kereta semakin naik. Wah..tengahari buta okeh!!! So stop la mobil WIRA itu.nak tengok apa yang tak kena dekat enjin. Lokasi kejadian berhampiran dengan persimpangan Jawi ke Nibong Tebal ntah..ak tak ingat plak. Lepas check, rupanya getah paip bocor. So Abang Pendi kol la Peronda Plus tu..sementara 30 minit perjalanan peronda plus tu, kami baru teringat, maknyang tinggal di Penang. Why not try Tanya kan?

Lepas kol Paknyang, dia tak kasi jawapan yg jitu.so kami tak pikir ape2 la,peronda plus datang bawak se tong air.diorang mmg takleh tolong except tayar pancit ke ape. So diorang cadangkan isi je dlu air then drive ke Bandar berdekatan.so dorang suggest kan keluar ke pekan Taiping. Odw nak ke sana Nampak satu motor yg dipandu bertentangan arus. Itu Paknyang rupanya..so ktorang stop lagi..



Biasa la kalau kereta breakdown atas highway..kos nk tunda mmg mahal. Tanpa di kol ke ape, tup2 sampai satu truk tunda ni..lepas tu datang plak Apek Si Penukar Tayar Motor. Dia ckp dia boleh tolong cari kan paip tu..ayah ak laju je tanya berapa kos.. dia cakap upah RM 40 then harga barang RM 28. So ayah ak ckp tak perlu..kami setelkan sendiri..paknyang ak ckp umah dorg tak jauh sgt sebenarnye.ikut jalan short cut. So kami gtau Peronda Plus ngn Truk Tunda, korang da tak diperlukan..kami selesaikan sendiri(nada percakapan dalam keadaan bermoral ye..takde nk menjerit sinis ke ape)hahhaha.a


Last2 paknyang g beli getap paip tu dan datang ngn anak bujang die. So lepas 2 jam la kot..kami sempat bukak makanan yg sepatutnya di makan di RnR.so kami akan di bawah pokok jati je..hehe. last2 da setel sume kos hanyalah rm 15 aje..haha..pastu ayah hulur lebey la sket..
ini adalah jalan pintas ke Sungai Kecik, Nibong Tebal Penang

truk peronda PLUS..takde gmbar trun tunda dan apek tukar tayar..



adik izzat tak pakai suar bcoze baru je tukar pampers


ini adalah kesan paip yang bocor..nampak sikit aje..tp abang pendi ckp mse driving enjin panas. klu sket je pon terkoyaknye die akan besar sbb air panas dan benda tu akan terbukak





Nak jadi cerita ni lebey hot, ada plak skru besar terbenam kt tayar belakang..baru pasan aje..wah2..hebat tol cerita ni..abang pendi cakap takpe sempat g taiping..tampal tayar kt sana..angin tak kuar if tak dicabut skru itu..

ini la rupa bentuk skru yang terbenam..


Panjang da ak mengarang ni..korang sure busan kan..okes pendekkan cerita, kami sampai KL disambut oleh kesesakan jalan raya. Jam 8 baru sampai KL..huhu.terus ke Kajang Specialist Centre nak tengok 0-on dan aiman yang kena tahan kat wad..okeh la..malas nak tulis da..korang pon da malas nak baca kan????



aiman dan mama
 
 
bilik o-on dan aiman menumpang 4 hari

o-on

2 comments:

belogpizet said...

cerita x habes...babap kang tu pi hospital x cerita plak kenapa derang masuk spital

fiszah_pjo said...

hehhe..next entry je ak cte...tak byk sgt..nnti ak amek pics anak buah ak mse dorg kt wad..yg kecik tu lungeffection sbb kahak..yg besar tu demam panas tak menentu..alhamdulliah sume ok

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;