Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

permata hati kesayangan..Anak sulung kami : Nur Adriana Atirah Binti Syahnon

Lilypie Fourth Birthday tickers

Permata Hati kesayangan.. puteri ke dua, Nur Eryna Elisa Binti Syahnon

Lilypie First Birthday tickers

Followers

Monday, December 30, 2013

Percutian Hujung tahun 2013: Terengganu Part 1: Awana Kijal, Kemaman, Terengganu

as-salam

banyak lagi entry terpendam dalam draf..abaikan saja..hari ni nak update cerita panas..sangat panas..

weekend yang lepas kami sekeluarga berjalan jalan  ke Terengganu. sebenarnya saya dapat g penginapan di MAYBANK GROUP HOLIDAY.. memang ini kira priviealage untuk staff Maybank untuk bercuti dan penginapan 3 hr 2 malam ditanggung oleh maybank.staff cuma bayar rm20 je.itu pun tolak gaji.hehe.so tak terasa apa apa sangat. dekat semenanjung Malaysia ni ada banyak tempat penginapan Maybank seperti di Cameron Highland, Penang Island, Bukit Merah, Langkawi,Desaru, Genting Highland, Bukit Fraser, Kuala Lumpur, Terengganu dan Singapore.

so, setiap kali balloting, boleh pilih 5 tempat. ikut pada kekosongan pada tarikh yang kita pilih tu,.so last 2 month saya saja saja je apply. tak assume akan dapat pun.sebab biasa la staff maybank kan ramai. mungkin rezeki saya dan pemilihan tarikh tak cantik so saya dapat la..hehe.sebab ujung tahun kan.ramai anak2 nak masuk sekolah..

so kami dapat penginapan di Awana Kijal Kemaman, Terengganu. mula plan semua family join,.tapi ada hal, saya dan family abg je join..abg saya sampai dulu dan dia yg masuk dulu.kami sampai tengah malam jumaat sebab lepas hubby balik kerja jumaat tu baru bertolak.. 4 jam dari Kuala Lumpur sampai la destinasi dituju

pagi tu lepas breakfast, anak anak da tak sabar mandi kolam,,,so aktiviti pagi sampai tengahari kami berendam je..sejuk sangat..sebab angin kuat dari pantai..kami tak pergi pun tgk pantai..sebab sejuk dan angin kuat..tak hujan..cuaca sangat cantik..nice..tak panas langsung..

ini pic sebelum mandi...(semua pic amek dari FB,so reso da kecik.so tak jelas,.huhuh)











masa mandi tu memang sejuk sangat..agak agak dasejuk  kami berendam dalam jakuzi plak.air suam ada 2 port..tp tak amek pic dah...hehe

paling seronok budak budak la..ada permainan jugak..semua lepas sudah mandi menggeletar sejuk..hehe










abes mandi apa lagi snap la pic sebelum balik bilik kan...










atirah suka sangat naik Trunki ni..mama pun suka je tarik..tak payah dukung ke ape..tarik je ...memang banyak pic atirah dengan trunki tiger dia ni..hehe..korang nk beli g cari kt plaza GM klang k.





naik bukit tak larat nak tarik..so berjalan la pulak..turun bukit kemain laju lagi..hehe


semua pic amek guna hp je.hukhuk

lepas mandi mandi kami relax2..oleh sebab tak tau nak berjalan mana, ptg tu kami check out da..kami jalan2 kuala terengganu pulak..next entry should be part 2 and 3..main layang2 kt pantai last sekali k..


p/s: alhamdulillah semua nya berjalan lancar..even berjalan jauh, takde sebarang komplikasi kepada awal kehamilan..semuanya alhamdulillah mudah..tapi berjaga2 tu sentiasa di kepala..eheh

1 comment:

Lina Rahim said...

bestnya swimming pool... :-)

ok nak tunggu next part pula

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;