Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

permata hati kesayangan..Anak sulung kami : Nur Adriana Atirah Binti Syahnon

Lilypie Fourth Birthday tickers

Permata Hati kesayangan.. puteri ke dua, Nur Eryna Elisa Binti Syahnon

Lilypie First Birthday tickers

Followers

Friday, December 6, 2013

atirah di usia 2 tahun 7 bulan

assalam

lama tak bercerita tentang anak saya yang seorang tu kan..aah.masih lagi seorang..dalam proses menambah anak..(doakan ye)



sekarang atirah dah 2 tahun 7 bulan,masih lagi peminum susu ibu tegar kecuali berada di Nurseri teratak manja.selain dari nurseri dia memang bergayut je la kerja nya..tak nak susu botol.susu cawan pun tak nak..nak tetek aje.adoi la..da besar kot!.tak boleh nak wean off lgi..huhu..

sekarang atirah dah banyak bercakap.tp bukan di Nurseri dia la.kt nurseri atirah kategori tak banyak mulut,segan nak bercakap.kalau kt rumah kemain becok lagi suara dia..nagis ke gelak ke sama kuat aje..semua benda dia nak tanya...semua benda "atirah punye"

sekarang atirah da pandai berenang dan tenang dalam pool..dengan bantuan pelampung tangan la..dulu dia kalau masuk pool kelam kabut if tak pegang dia..takot sangat..now kalau turun pool dia boleh relax dan mengapung2kan badan..kadang2 ada lonjakan badan..kira swimming la kan.haha.tp bukan pro pun.tahap2 die je



sekarang berat atirah rasanya 13kg kot.lama tak timbang,tp rasa makin berat.ye la awal pagi nk ke sekolah kena dukung aje.tak mo jalan..makan tak memilih sangat..makan je apa yang ada.kalau time lapar banyak la abes.klu tak lapar sikit je dia makan.yang lain main je..

sekarang atirah masih suka kan upin ipin.now upin ipin da masuk MUSIM 7.so saya akan rekod semua cerita baru yg disiarkan di TV9 setiap sabtu 6.30ptg.hehe.insyaallah tak missed. tapi akibatnya selepas tu asal nk tengok tv je nak tengok upin ipin.aduhai anak. berita tv3 memang lama tak tengok.lgpun tak pe, kt FB banyak pemberita yang laju buat kesimpulan.so tak perlu tengok berita tv3 yg sejam tu.hehhe..selain upin ipin kami suka tgk Discovery channel.tengok binatang binatang..itu sangat menarik dan dia banyak belajar..

Sekarang atirah mula rindu sepupu sepupu dia..mula la panggil irsyad oon aiman sopiya...kadang2 panggil maksu..mak njang..mak ngah..tok ayah ..atok..mula pandai bergaul dengan sepupu sepupu dan makcik2









No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;