Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

permata hati kesayangan..Anak sulung kami : Nur Adriana Atirah Binti Syahnon

Lilypie Fourth Birthday tickers

Permata Hati kesayangan.. puteri ke dua, Nur Eryna Elisa Binti Syahnon

Lilypie First Birthday tickers

Followers

Wednesday, December 26, 2012

Berjaya Hills( Bukit tinggi, Bentong, Pahang)-part 2: Colmar Tropical

as-salam

sebenar ni ini entry yang lama giler terperap dalam draft. buat yang bertanyakan tentang part 2: Bukit Tinggi, Pahang ni, ..ini entry untuk kamu ya..sebabnya lama sangat pending..bulan 6 yang lalu..sudah lebih 6 bulan lamanya pending bab ni..untuk kembalikan ingatan kisah part 1: Bukit tinggi ,Pahang ni, boleh baca kt link ni ye



cerita bersambung part 2.

Colmar Tropical ni merupakan lokasi yang diilhamkan dari Perkampungan pencil yang terletak di Perancis. binaan bangunan nya memang tepat bercirikan French Village.. kat Berjaya Hills  ni ada 2 hotel mewah...

1)Hotel Colmar Tropical,
2)The Chateau Spa & Organic Wellness Resort

saya belum berkesempatan nak check in kt sana lagi,sebab belum ada kepentingan.hehe..di Berjaya Hills ni sesuai untuk honeymoon je,sebab malam sure sunyi dan aman je..dah la sejuk kan...best lagi dapat bergambar cantik cantik..

sampai ke kt Colmar Tropical ni kami parking di basement hotel berkenaan. rata rata pelancong bertangkap gambar di sekeliling hotel Colmar Tropical ni..di Chateau Hotel tak boleh masuk dalamnya..so memang semua bertumpu di Colmar Tropical je la,.snap pics...

di Colmar Tropical ni ada beberapa cafe yang berkonsepkan french..kalau lapar dahaga boleh singgah minum.tp mahal la sikit.standard makan Starbuck la..malah kalau mahal tu nasib la kan.hehe.sebab dekorasi nya cantik dan nampak macam oversea gitu.ahhaha. memang takde foodcourt!jangan cari lah.
 

ada jugak game tembak,tikam2 segala kt hujungnya.boleh la setakat ni buang duit kan.hehe..

cantik pemandangan kt Colmar tropical ni..ada tasik yang dihiasi anga angsa yang comel je..macam garang juge..jambatan yang menarik perhatian ramai..dan bangunan yang sangat cantik..so tak rugi bergambar sakan..

 
okes lah..rasanya tak banyak nak bercerita sangat.sebab agak lupa juge.hehe..gambar ni  masa kami pergi tu atirah baru setahun.hehe.baru nak pandai jalan :)..sory la ye,gambar tak iku turutan


atirah yang baru pandai berjalan.bulat je kan pipi dia.

papa dan atirah berehat di tepi jambatan

mama dan atirah,, macam boboy da kan atirah ni

cantikkan pemandangan bukit bukau kt belakang tu

atirah yang bulat :)

bergambar bersama kereta kuda yang cantik

3 of us..

cantik pic ni :)

atirah da tukar baju,,suka tengok angsa tu


merenung masa depan,,hahha

3 of us..bergambar dekat pancuran air ditengah2 hotel
2 angsa yang gebu

adik adik iparku



cantikkan..


the Chateau resort

mamat

ramai bergambar dibawah jam ni tau

the chateau.cantik kan..very klasik

berjalan jalan snap gambar

entrace ColmarTropical


okes..da tak de hutang entry lagi kan..hehhe..selamat berjalan jalan kawan kawan...

ingat, dekat atau jauh, mahal atau murah percutian anda, Mind is always king..so positif la ye..tell your mind, this trips will be enjoyable and happy..so percutian korang akan jadi best:)


so have fun uols

1 comment:

~AtiQaH~ said...

bestnye tmpt ni.. teringin nak g..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;