Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

permata hati kesayangan..Anak sulung kami : Nur Adriana Atirah Binti Syahnon

Lilypie Fourth Birthday tickers

Permata Hati kesayangan.. puteri ke dua, Nur Eryna Elisa Binti Syahnon

Lilypie First Birthday tickers

Followers

Thursday, December 20, 2012

19/12/12: atirah genap 19 bulan

as-salam

lama tak bercerita tentang perkembangan terbaru anak dara saya yang seorang itu.alhamdulillah membesar dengan sihat dan pintar. cuma baru baru ni ada sedikit batuk berkahak.pity her..

atirah sudah berusia 19 bulan. yakni 1 tahun 7 bulan. perbesaran tubuh badannya sudah slow berbanding masa bayi dulu.now makin berat tapi tak nampak besar.hehee.macam tak berkembang pun.slim tapi tak melidi.hehe.

gigi sudah hampir penuh.manis senyuman beliau dengan gigi taring yang mulai tumbuh. so nice..rambut sudah makin panjang.tapi bergulung ke atas,hehe..mewarisi rambut ikal mamanya..kalau time mandi baru la nampak panjang.

iyelah..budak makin membesar. makin banyak akalnya.sudah pandai disuruh..sudah pandai menolong..sudah pandai merajuk. sudah pandai memilih makanan..mama dan papa terhibur dengan telatah beliau. membesar seadanya..

faveret atirah rasanya sama macam kanak kanak lain.iaitu UPIN &IPIN. memang terpaku melihat video tersebut. sebelum tidor selalu tengok.kalau berjalan ke mana mana pantang nampak iklan upin ipin.selalu atirah nk pegang.menunjukkan dia kenal upin ipin

atirah seperti bukanlah becok benar mulutnya. biasa biasa saja. rajin bercakap bila beliau merasakan ingin bercakap.selebihnya banyak berdiam..ikut sapa tu?mama ke papa ye..tempat kesukaan atirah adalah katil mama dan papa. suka betul beliau,...dan ci kecil ni suka berendam.suka mandi..walaupun dekat bilik air yg sempit tu, asalkan boleh berendam dalam baldi da cukup disukainya

okes. mari lihat foto terkini anak dara saya sorang ni..makin membesar..alhamdulillah..

everynite pillowtalk. tapi hanya beberapa kali snap pics. so ini pic kami yang serabai nak tido...


 


ini pulak aksi atirah bermain sorang sorang di malam hari.mama  papa layan tv ,atirah main la apa sahaja yang dia suka..medal tu paling beliau suka. tak tahu kenapa.hehe.maybe nak jadi atlit kot.wawawa..







selain bermain, atirah jugak peneman shopping mama paling best.haha.kalau ada papa, papa selalu soh pikir dulu nk beli ke apa.if berdua ngn atirah je, kalau mama tanya dia ok je sume..ahhahha.tp akhirnya tak membeli juga.ada papa terbeli pulak...hehe.konfuse di situ





sejak makan aiskrim baskin robbin haritu. now atirah da suka makan aiskrim.kebetulan dekat rumah ada stok aiskrim walls tu. boleh la menjadi makanan tambahan untuk atirah selain biskut2.suka je makan.tp jarang pernah habis..huhuhu..


ok. till then.. atirah nak masuk 2 years da tahun depan.

2 comments:

♥ Elin ♥ said...

cantik gigi tersusun...amani hampir penuh..

dah besar kasilah atirah adik ;p

fiszah_pjo said...

hehhe.tgh berusaha utk adik atirah..hehe.maybe amani dapat adik dlu kot

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;