Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

permata hati kesayangan..Anak sulung kami : Nur Adriana Atirah Binti Syahnon

Lilypie Fourth Birthday tickers

Permata Hati kesayangan.. puteri ke dua, Nur Eryna Elisa Binti Syahnon

Lilypie First Birthday tickers

Followers

Friday, February 17, 2012

februari yang banyak komitmen!

as-salam..

oleh sebab kami sekeluarga akan balik Kuala Nerang cuti  sekolah bulan 3 ni, so banyak benda nak kena persiapkan sebelum masuk bulan Mac tu. Dah lama tak balik kedah..last balik kedah masa raya haji tahun lepas..November 2011..sudah nak masuk 4 bulan..huhu..

tapi mak ayah dam adik saya selalu datang KL.ada la 2-3 kali dah..tapi tak sama dengan balik kampung..

so untuk balik kampung bulan 3 ni, antara benda yang perlu buat :-
  • kena renew roadtax kereta..sebab roadtax kereta akan mati 12 Mac 2012 ( bayar guna wet kutu)
  • kena tukar tayar kereta..sejak beli Feb 2009, tak pernah lagi tukar tayar..dah  masuk tahun ke 3..harus la dah botak tayar tu..so nak berjalan jauh, harus tukar..tak tukar kang, mau meletop tengah jalan..huhuhu..mintak dijauhkan..so harus tukar!
  • nak tambah tinted kereta..panas la..huhu
  • kena beli kain untuk baju raya..hooyeh!..ini paling best..nak kena beli kain untuk buat baju raya..tahun ni tak nk beli yang da siap dah..nk mintak mak buat kan..sedondon habes tahun ni..warna ape??haha..tak pasti..maybe kuning dan pink/merah atau biru/hijau..ntah..lom konfem..kena g kedai kain baru tau :)
  • masih dalam proses nak beli rumah..tunggu keputusan loan..
  • tempahan crochet masih tak settle ..tak mula lagi buat kopiah..huhuuh
dah lama tak balik kedah..rindu nye~

3 comments:

Nurul Ilyani said...

byk tu nk wt...huhu...btw,fiza bli rumah ktne tu?hehe

pizet said...

singgah la rumah aku..hehe

fiszah_pjo said...

yani: lom konfem lg dear..anta je dlu dokumen..hehe..kami tgk area2 cheras ngn kl jugak..hehe

pizet:klu kt kuala nerang no hal nk singgah..klu sg petani mmg tak la..hehe..selalu blik cm tak kena je waktu nk sggah umah org :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;