Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

permata hati kesayangan..Anak sulung kami : Nur Adriana Atirah Binti Syahnon

Lilypie Fourth Birthday tickers

Permata Hati kesayangan.. puteri ke dua, Nur Eryna Elisa Binti Syahnon

Lilypie First Birthday tickers

Followers

Friday, February 10, 2012

6.2.2012- genap usianya 27 tahun..selamat hari jadi sayang

as-salam

cerita yang hampir basi..tapi mahu jugak diupdatekan walaupun lambat..sebab nak share resepi rainbow velvet cake dengan kamu semua terutamanya puan Izyan..hehe..mahu try katanya..try jgn tak try...:)

hari isnin yang lalu, 6.2.2012 genap la usia suami saya yang hensem itu 27 tahun. alhamdulillah dikurniakan kesihatan yang memuaskan.kasih sayang yang tak berbelah bagi..syukur..mampu menyara keluarga seadanya..alhamdulillah..

jumaat dan sabtu kami di Kelantan..ahad dah sampai neg 9..tengaharinya dah balik KL sebab attend kenduri kawan suami di Seremban..hectic journey..so sampai KL da flat abes.Isnin suami kerja even public holiday.takpe asalkan dibayar triple.hahaha

memang dah plan nak buat suprise untuk dia..kebetulan suami kerja blik pukul 12.15tgh malam..so fikir2 memang sempat la..petang pukul 3 baru kuar rumah nak g beli barang2 buat kek dan lilin..sebelum tu drop kejap adik ipar(mamat) di Pizza sebab dia nak cari kerja part time(mamat baru habis SPM)..kami keluar ke Tesco dan hero.kira sampai rumah dalam jam 6-7mlm cmtu..

ingat nk suruh atirah tidor dulu..tapi atirah tak nk tido lagi..seb baik ada mamat..leh la mamat tolong jagakan atirah kejap..saya start buat kek pukul 8.30 mlm.huhu..nak plak bakar satu satu layer..habis masak kek pukul 11mlm kot..then deko2 sikit abes dekat 11.45 mlm..memang tak cukup tangan..(deko huduh giler)haha.dengan nak susun lilin seluruh ruang tamu lagi..nak masak spageti cabonara lgi..huhu..

tp kira setel semuanya dalam jam 1230malam..time ni mamat dan atirah dah tido..so saya tutup semua lampu dan susun lilin..saya beli 100 biji lilin..tapi tak sempat pasang semua lilin2 tu..tengah pasang lilin tu dengar grill  pintu dah dibuka..saya pasangkan lagu birthday menggunakan hp then lari masuk bilik..lilin atas meja makan tak sempat pasang..sebab rasa malutu yang lari dalam bilik sembunyi..haha..(tak pernah buat suprise kan) rasa malu plak..

si suami masuk rumah ingat rumah terbakar..haha..mmg suprise ini berjaya..sebab dia nampak shock..haha..i got kisses after that..haha..itu je die mampu tunjukkan his feeling..tak tau nak ckp ape..sengeh aje die malam tu..dia sendiri cam malu2 ngn suprise itu..hahahha..kelakar..

saya tak sempat nak snap pic banyak2..sebab busy sgt nk siapkan preparation yang tak seberapa tu..just a cake and spageti cabonara..that all..bajet nak buat banana split pon tak sempat T_T..aiskrim dan pisang sudah tersedia..tinggal nak combine aje :(...tak sempat ..

coffe table di tengah2 ruang tamu
ada sebijik kek :)
bukan meja ni aje ada l;ilin..penuh la ruang tamu dan
walkway

muka yang tersenyum aje malam tu
sudah 27 tahun da..sikit lagi da 30-an

ini la kek pelangi baldu saya

deko sangat la comot..tak cukup cream cheese tu
kalau ada lagi banyak harus lagi cantik..huhu

ini la rupa kek itu..
si suami cakap sedap!
okey..mari kita tengok resepi..saya amek dari blog ni...buat masa sekarang tak sempat nak type satu2..korang klik dan copy la dari blog die ye

resepi rainbow velvet cake

5 comments:

Nurul Ilyani said...

wow, best gle surprise fiza...happy belated besday syanor :)

izyan asimat said...

hehhe bestnye buat suprise kat en syahnon.. mesti best... hehehe kena try nih rainbow valvet... nk buat pavlova pon tak sempat..

rDnA said...

phewitttt!!!cam sweet je surprise tu..
kira menjadi la jugak..klu dina buat surprise manjang tak jadinya

fiszah_pjo said...

yani: hehe..percubaan pertama buat suprise..hehe..tak semppurna seperti yg terancang dalam otak..heh..tq ye:)

yan:hehe.syahnon sgt suke la..tak pernah org celeb suprise2 kt die..ahah.nnti leh try yan..kek rainbow ni sedap..bhn pun tak byk..try tau..(tp ak rs kena kurangkan gula sikit)

fiszah_pjo said...

rdna:hehehe..suweet juga la..rumah kosong je..just ada lilin dan kek ditengah2..plus ada instrumental happy birthday song..hubby dna cekp mgnhidu suprise kot

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;