Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

permata hati kesayangan..Anak sulung kami : Nur Adriana Atirah Binti Syahnon

Lilypie Fourth Birthday tickers

Permata Hati kesayangan.. puteri ke dua, Nur Eryna Elisa Binti Syahnon

Lilypie First Birthday tickers

Followers

Thursday, March 6, 2014

16 weeks dan pergerakan bayi

assalam

hari ni rajin menaip.setelah agak lama hibernasi.setiap kali mengandung harus ada pengalaman baru dan berbeza untuk setiap anak.saya baru merasakan kehamilan buat kali kedua, maka berbezaan hanya boleh dibuat berdasarkan kandungan terdahulu..

kandungan kali ni berbeza bila masuk 2nd trimester. menjadi jadi keletihan dan kepeningan nya.takde morning sickness.yang hadir evening sickness. huhu.asal nak petang je mula pening..sampai boleh kata setiap petang balik kerja pening..memang la penat kt ofis.tapi saya rasa pening tu lain macam.

sampai je rumah terus melepek..atirah as always manja ngn mak dia, nak mak die je basuhkan bontot die kalau dia berak.masalahnya timing atirah buang air besar sekitar jam 6.30 hingga 8 malam.dah macam rutin seharian dia.so memang kena time mama balik kerja jugak.sabar la hai....rutin anak yang pandai cari masa mama ada kat rumah.penat dan pening pun layankan jugak sebab dia tak nak papa buatkan..

selalu balik rumah petang terus g baring baring dulu.mintak hubby picitkan kepala kejap sementara nak teruskan pekerjaan yang lain.selalu hubby soh tido kejap supaya kurang rs pening.masalahnya time magrib kot.time tu atirah aktif dan syaitan pun aktif.tak boleh tido....

bab masak pun datang time tertentu je.hahah...takde rs nak makan masakan sendiri..alasan je kan...hahah..

cerita pasal pergerakan baby..saya mula rasa masa cukup 3 bulan...miracle kan.seawal 3 bulan saya da rasa baby bergerak mcm menendang kot! 2 kali..hebat betul rasanya..sebelum ni hamil anak sulung lambat rasa pergerakkannya..

now da 4 bulan pun rasa pergerakaan baby.tapi bukan menendang atau ape.rasa moving yang susah nak diartikan.hehe..awal rasa..maybe sebab da ada ruang kot...

mengenai buku merah, saya belum buat lagi.tak sempat nak apply cuti.so far check up kt klinik panel takde masalah..berat naik je..

current status:-
usia kandungan : 4 bulan
berat: 52kg ( naik 2 kg)
tekanan darah&HB: normal
gula : belum periksa lagi :)


ok, bertemu di lain siaran..

xoxo,
pn Fiszah

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;