Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

permata hati kesayangan..Anak sulung kami : Nur Adriana Atirah Binti Syahnon

Lilypie Fourth Birthday tickers

Permata Hati kesayangan.. puteri ke dua, Nur Eryna Elisa Binti Syahnon

Lilypie First Birthday tickers

Followers

Friday, July 10, 2015

23 ramadan..Atirah bikin mama gelabah!!

Assalam..

salam 23 ramadan..tak sampai seminggu lagi da nak raya..

semalam suami transfer duit mintak tukar duit raya..beratus ratus la..oleh sebab dekat ofis ni semalam dah abes, so tak tukar lagi duit raya..bergulung la dalam purse kecik saya tu..bajet nak tukar kemudian..

berbuka semalam teringin nak makan creamy cabonara dekat Oasis.so tapau je la sebelum balik..keluarkan 1 note RM50 dari gulungan duit tu..suami ada tegur..duit banyak dalam purse tu.jaga jaga....

Malam lepas berbuka dan solat dan rest, suami ajak pergi tengok rumah. katanya nak tengok keadaan rumah sebab agent bagitau kontractor da bersih, tebang pokok dan  dah setelkan sampah2..so dalam pukul 9 lebih kami keluar..singgah sebentar di Shell utk isi minyak..dan mama masuk ke dalam beli keropok dan air kotak utk anak2..

masa buka purse..tinggal rm8 je..aik!!!! pikir positif.. suami amek kot.sebab ada cakap kt dia suruh simpan dulu...

pergi tengok rumah ..sembang dengan jiran jiran dekat rumah baru..periksa keadaan rumah dan balikk..balik je siap untuk tidor...habes cerita malam nya..

nak bersahur pagi tadi hampir terbabas jugak.5.30 baru bangun.sempat makan roti minum air bla bla...lepas tu baru tergerak nak tanya suami.."abang ada amek duit ke dalam purse??"
"eh..tak la..abang tak bukak purse ayang pun semalam..last tengok kt Oasis semalam je.."

gerun mama dengar..biar betul..kalau abang tak amek nape takde langsung..huhu..duit tu gumpal sekali..kalau jatuh memang jatuh semua..huhu..muka mama macam nak biru da...
last tengok masa di Oasis ..nak bayar makanan..

Papa tengok mama..mama tengok papa...da masing2 macam tak terkata bila duit tu takde,,
kalau jatuh di Oasis chances nk jumpa hanya 10% je itupun kalau orang jujur..selebihnya burn la..so takde la duit raya tahun ni..uwaaaaaa.dah plan awal pagi esok pergi office terus g Oasis nak tanya budak budak kt restoran tu,

tergerak hati nak buka beg minnie atirah..buka je ada nampak duit yang banyak...alhamdulillah..
masih ada rezeki kami..semua duit2 raya tu ada dalam beg atirah..beg sandang minnie atirah

kebetulan lepas tu, bila lepas azan atirah bangun..mama tanya atirah.

Mama: "atirah amek duit mama ke"

Atirah:"beg atirah takde duit"
Mama: "Nape tak bagitau mama,"
Atirah: Beg atirah takde duit...

huhu,memang selalu beg dia berduit..haritu kosong.maybe sebab jatuh sepah2  bila dia main2 ngn adik..beg minnie tu memang dia selalu bawak bila mama cakap nk keluar jalan jalan..

anak oh anak...

masih rezeki Kita..



No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;