Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

permata hati kesayangan..Anak sulung kami : Nur Adriana Atirah Binti Syahnon

Lilypie Fourth Birthday tickers

Permata Hati kesayangan.. puteri ke dua, Nur Eryna Elisa Binti Syahnon

Lilypie First Birthday tickers

Followers

Thursday, November 28, 2013

Rezeki itu rahsia Allah

assalam

rasa nak mencoret sikit pagi khamis ni..

mengenai Rezeki Anak..

Rezeki ni memang rahsia Allah..segala ketentuan Nya adalah rahsia..kita kena usaha je..berdoa dan tawakal..

sekarang baru saya paham macam mana feeling orang yang berusaha nak baby.huhu

dulu lepas kawen, kami memang planning sebab kenduri sy dan suami jarak hampir 2 bulan.sebab saya punya majlis 1.5.2010..sebelah suami di Neg 9 10.7.2010..alhamdulillah lepas majlis sebelah suami, mean dalam 3 bulan++ lepas akad nikah saya pregnant anak sulung.

alhamdulillah semuanya mudah..dari segi kehamilan dan sakit masa beranak..ye la kan.ini pun kira rezeki masing2 la.ada yg mudah ada yang susah..huhu./tak ingat da sakit macam mana nak beranak.sebab tengok anak membesar itu da cukup bahagia..hehe.yang sakit2 tak yah ingat la..tipu kan..tak igt pun still ingat sebab itukan pengalaman pertama.

untuk anak kedua kami pun planning jugak.tak amek sebarang ubat,just planning semula jadi..sebabnya saya nak tukar kerjaya.so kami fikir hold kejap.sebab tempoh probation 6 bulan.

tp 4 bulan lepas tukar kerja kitorang dah tak buat prevention lg,,dah ready untuk kehamilan seterusnya..

redha masih belum rezeki setakat ni.huh.so far hampir 5 bulan kami usaha..awalnya bajet takpe, subur..insyaallah lekat cepat..haha.rezeki kan..kami usaha tapi Allah tak nak kasi lg..awal 3 bulan tu serius saya stress..napa tak lekat2 lg ni,huhu..uwaaa.

rasa stress macam nk anak pertama..hubby tak stress..die kata belum rezeki..kita kan da ada Atirah..slow2 nanti ada la adik adik dia..saya je yg rasa down..huhu..even down still usaha.acid folic tetap makan..makan spirulina la...hehe

Rezeki rahsia Allah...sentiasa berfikiran positif selagi boleh..belum rezeki nak tambah anak..maybe Allah nk kasi kami stabil dulu..kebetulan si suami pun tukar kerjaya..so agak kelam kabut sana sini..sebab tu kami tak diberi rezeki anak lg..

fikir positif je la even sometime serius saya stress..nak tambah anak since umor makin meningkat..taknak la nanti da tua anak kecik2 lagi..

raya haji aritu balik kampung saya pergi mengurut..tok bidan cakap jarak sangat kedudukan ovari.so ovum tak kuar..ntah la..saya kurang paham..so urut bagi peranakan terletak elok..iya..saya berusaha...

so far masih belum ada rezeki..saya cuba makan IBERET acid folic pulak.beli kt farmasi.google dan ramai cakap itu bagus..so saya usaha lgi :)

selain dari tu saya amalkan Jus Qaseh Adinda.disyorkan oleh teman..minum 2-3 sudu pagi dan sebelum tidor..

now saya da tak stress nak sangat..kalau ada rezeki alhamdulillah.saya still berusaha...if stop usaha rugi kan???.cuma now boleh kontrol keinginan tu..redha dengan takdir Allah

untuk kawan2 yang preggy, take care...

p/s: tak sabar nye nak preggy lgi..uwaaaaaaaaaaaaaaaaa

1 comment:

Hasnah said...

InsyaAllah ada rezeki akak tue. Usaha doa n sabar ya kak ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;