Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Monday, May 2, 2011

dugaan di saat 38 minggu...

assalamualaikum....

hari ni masuk 38 weeks 1 day..alhamdulillah masih kuat dan sihat..tiada sebarang contraction lagi..tiada barang tanda lagi..dan berjaya balik ke rumah mertua untuk join mjlis adik ipar bertunang..

tapi sehari dua ni banyak betul dugaan menimpa kewangan kami suami isteri..huhu..banyak hikmahnya.,,dalam  bersyukur si suami dapat bonus, terpaksa redha dan tawakal atas musibah menimpa kenderaan kami..:)

sebelum balik palong, kenderaan rasmi si suami(motor) NBR.... telah jammed..rosak dan tak leh gerak lagi..memang patut overhaul.moto tu dah lama..dah sampai masanya dia masuk hospital dan menjalani pembedahan secara major..kos dia  hampir mencecah rm600..

okes, nak balik kedah, kenderaan rasmi si isteri ke opis(motokar) WSJ..pulak mengalami masalah..kosnya berapa belum dikenal pasti..huhu..

dalam keadaan menantikan kelahiran si"along", kami teruji pulak dengan masalah kenderaan ni..tipu la tak pening pikir kan...saving utk baby maybe akan ditrarik untuk tujuan pemulihan kenderaan tersebut..nak mengeluh pun tak guna..anggap je banyak hikmah terselindung disebalik kejadian2 ni...cuma sedikit tertekan bila semuanya berlaku serentak....hahahha,,utk melegakan stress/...mari makan dan ketawa....hahhahahhahahhaa

istigfar banyak2..berdoa banyak2...

p/s: makcik2 kt kg hubby cakap perut sy lom nampak turun..masih belum time lg..huhuhu...

7 comments:

Ibu Ilyanie(s) said...

jemput ke blog, nak tau ttg supplemen kesihatan terbaik! http://duniakuelken.blogspot.com

Rosie Rose said...

duhai.... mmg dugaan tu. sabar la ye fiszah. insyaAllah ada rezeki baby tu nanti. pk happy2 nak tunggu bb keluar je ler yer...

excited ni sambil tunggu turn masing2 nak deliver. sentiasa doa semoga dipermudahkan... ameen! :)

Anah said...

hai fiszah.. xpe la, nnti semuanya akan diganti ngan baby yg sgt berharga..nnti xingat dh kerugian2 semua ni

.:Mrs. Engineer:. said...

sabo eh fiszah.ade hikmah tu.happy holiday :)

asna cute said...

insyallah kak.. rezeki baby tetap ada. bsabar ya =) peluk ketat! =D

Atiqah Adnan said...

setiap musibah pasti ade hikmah..
insyaAllah semua dipermudahkan ye yang..apepun take care of urself n bb ya..

fiszah_pjo said...

rosie: thanks ros..dalam excited tggu baby kena byk bersabar..hehe...semoga kita dipermudahkan bersalin...amin..

anah: amin..hopefully cam tu la..hehe..bese la, duit boleh di cari kan :)..

yanie: selamat becuti jugak..:)

asna:rezeki baby kan..insyaallah tak kemana2..
atiqah: amin...hopefully camtu la..ade hikmah disebaliknya...thanks ye,take care too

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;