Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Saturday, May 7, 2011

39 minggu= masih belum mahu keluar...

assalamualaikum..


dah lama tak buat new post..memang tak beronline pun..kt kg takde internet kt rumah,,kena datang CC kt umah mak ndak pulak..lgpun takde news baru nak  kongsi..

esok dah masuk 39 minggu preggy. masih kuat berjalan ke sana ke mari..cuma rindu giler kt si suami di KL. lepas balik kampung bercuti 3 hari, ari rabu haritu hubby da balik KL semula untuk kerja..waa..sudah  3 hari tak jumpa si dia..rindu betol..huhu..baby pulak tak nak kuar2 lagi..so si suami belum la pulang melawat lg..once da sakit contraction nk bersalin,kol hubby then die akan balik..jauh kan..takleh nk simply2 pecut je...

kalu baby kuar awal, tak de la menahan rindu dendam lama2..huhu..

apa yg saya buat di kampung ni??????

otak free betol..tak serabut pasal kerja..rilex dan jalan2 je..sempat jugak saya siapkan 3 set sarung tilam+bantal untuk baby..anak tukang jahit kan..sementara dok teman mak di kedai jahit die, sempat la saya siapkan set sarung tilam+bantal tu..as amatur je la..mak ajar buat satu2..so sempat gak la siap...

baby masih jugak belum mahu kuar, so saya sempat buat stok samosa frozen..hhaha..senang nanti nak jamu orang yang datang melawat..tapi all photo tak sempat nak snap..nanti next entry saya masukkan gambar2..

orang kata kalu dah nak bersalin berat badan statik or turun..saya masih belum turun..huhu..camne nak turun kalu selera makan menjadi2..makan pulak tu memang banyak..semuanya faveorite foods. si suami pun asyek tanya, berat badan ada turun tak?saya cakap la tak kot..makan banyak ni..pas tu die cakap, kalu camtu bila nk beranak ni kalu berat naik je..hahhahah...

5 comments:

Anah said...

rindu kan fiszah kalo hari2 duk tgk tiba2 xnmpak..anah ritu mgu 36 dh balik kg...baby plak kuar ontime..4mgu xjmpe...slalu je la tido dlm tangisan krinduan..huhu..baby nk makan makanan kg dl puas2, pastu br kuar..hehehe

fiszah_pjo said...

betul tu anah..huhu..hari2 tengok muke tup1 lama pulak tak jumpa..if balik kg lambat rasa cam nerves je kot2 nk beranak..dah balik kg lambat pulak bby nak kuar..sabor je la :)

fiszah_pjo said...

betul tu anah..huhu..hari2 tengok muke tup1 lama pulak tak jumpa..if balik kg lambat rasa cam nerves je kot2 nk beranak..dah balik kg lambat pulak bby nak kuar..sabor je la :)

izyan asimat said...

huhuh nanti mesti aku rasa camtu jugak.. weekend nih baru nk balik jhor... pastu faizul balik pahang keje.. hope la bby kuar masa babah dia ada... take care dear...

Rosie Rose said...

uhuhuuhh.... tu part yg tak sanggup tu, bila kena berjauh dgn incik suami.. hohohoh, tak besnya. confirm rindu siot!

haih, baby tak turun lagi ke fiszah? sendiri rasa cemtu, or doc ckp camtu? dah 39wks ni... bby cepat keluar yeeee..! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;