Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

permata hati kesayangan..Anak sulung kami : Nur Adriana Atirah Binti Syahnon

Lilypie Fourth Birthday tickers

Permata Hati kesayangan.. puteri ke dua, Nur Eryna Elisa Binti Syahnon

Lilypie First Birthday tickers

Followers

Thursday, May 9, 2013

balik kg MENGUNDI PRU13

as-salam

bila bukan hari hari mencoret di ruang global ni terasa sangat lah sepi blog ni..tapi rasanya tak la lama sangat kan..seminngu sekali..kali ni takmo da janji lagi dengan blog ni.haha.konon nk update selalu.akhirnya tiada entry jugak..haha

okes, ini kira update sangat laju la..karang awal dan publish lambat dek kerana gambar lambat upload..haha..

3/5/2013
kami pun pulang ke kuala nerang,kedah. kami tu rujuk kepada saya, atirah, hasmah,kak ah dan anak2 beliau serta kakcik Lisa..suami pulang ke kampung halaman Palong,neg 9 bersama adik beliau,Idah..kami pulak pulang ke Utara.. naik satu kereta saja. so muat2 je..haha.jimat tol dan duit minyak.sebab kongsi kan..hehe..

big thank buat Hasmah yang drive sepanjang perjalanan...cian die..penat gak pulang dari kerja..yang lain tak pandai drive..saya plak pangku atirah(alasan)haha..tp hasmah memang power.asalkan ada orang nk berborak ngn dia.even saya terlelap beberapa kali..hehe.tp klu die da cakap tolong borak ngn die sebab die da ngantuk terus terkejut..haha.nerves sampai otak.then terus segar dan cari any topik untuk berborak..haha.bila da berborak tak ngntuk da..

kami pulang jam 10mlm dan sampai kuala nerang tepat time orang azan subuh.lebih kurang jam 6pg.lambat sebab awal perjalanan memang jammed.kereta banyak.tp lepas ipoh da tak jammed.jalan smooth..kami singgah kt penang antar k.cik..

4/5/2013
hari ni santai je..tengok anak mandi kolam..keluar ke pekan nak ke kedai emas. baiki gelang yang over panjang ni dan betulkan cincin..nak beli yang baru lom banyak pitis berlebihan,..terus ke rumah atuk..


5/5/2013
mari mengundi..kami semua mengundi di DUN Kuala Nerang dan Parlimen Padang Terap.yang mana kedua duanya dimenangi oleh Barisan Nasional..kami mengundi awal.jam 9.30pg. tak ramai orang. santai giler..dari awal daftar sampai pangkah tak perlu beratur panjang. kami saluran 4. anak anak ikut je sekali.takde hal.. kami balik je, tempat mengundi mulai ramai.beratur agakpanjang.hehe.seb baik kami awal sikit..


lepas tu kami lepak minum/breakfast sekeluarga. mak ayah tak ikut.dorang busy perihal pilihan raya ni.kami breakfast adik beradik je.lepas tu terus ke Pedu.nak g tempah kek kahwin untuk adik lelaki saya sorang tu.majlis kahwin Pizi 1 Jun 2013.saya tempah kek kahwin dengan makteh Ta. orang yang saya buatkan kek kahwin saya..kali ni design sedikit berbeza..hope cantik seperti selalu :)
enjoy pic kitorang di rumah dia..sebab die takde kt umah,.g ngundi.sementara tunggu dia sempat la berposing..haha..rasanya cam da lama tak naik buaian tu.hahha





No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;