Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Tuesday, May 18, 2010

terlupa yg memalukan!!!!

salam...

ye btol..terlupa yang memalukan...

cerita bermula...jam 4.30ptg selasa..

ak menggodek2  akaun cimbclicks ak tanpa ada langsung tujuan..dan ak percaya baki hanya tinggal rm 20++..sebab semua duit gaji aku ak da keluarkan masa majlis wedding hari tu..so ak memang ingat tiada balance yang boleh dikeluarkan lg. yang ada hanya cash di tangan..dalam akuan yii lek

tup tup baki tinggal dlm tu ada rm500++. ak memang expect tinggal rm 20 atau 19 ke ape..lain pulak nombornya..tiga digit lg...waaa..ak jadi bingung..eh betol ke ni?dalam otak da terpikir da.orang salah transfer..sbb ak cek dalam transaction history  memang berlaku cash deposit dalam akaun ak pada 14th may.

otak cuba pikir2..tp tak ingat..huhu.damn!!!!

terus ak cuba menelepon suami..ok tak berangkat..maknanya beliau busy....berehenti mendial no suami.so still cuak beb..dlm ati da best da..manala tau memang wet tak terusik.mean masih ada wet dalam bank..ak da berkira2 dah mahu membeli itu ini..dalam masa yang sama tak nak kasi tau sesapa..haha..konon nk berbelanja sorang..(malu nye berpikiran camni)

so ak terus kol ayah..tanya samada ayah yg  masukkan..ayah cakap tak pon. pastu mak plak yang cakap..nada suara mak sukar ditafsirkan..mak cakap," apa tujuan diorang nk masukkan duit untuk ak?"
" harus ada tujuan" maybe ak mintak ke ape..baru diorang masukkan..
ak cakap la..ntah2 mak saja2 nk masukkan untuk ak berbelanja pas kwen..damn!! sangkaan an meleset..

okes..baru berkira2 mahu bercerita dengan kashah di YM, *******wink*****

tetiba teringat!!!..duit itu adalah duit dari suami..

rewind4x<<<<<

14th may_jumaat..jam 10mlm
ak dan suami pergi ke cimb bandar tun razak dengan tujuan membayar duit kereta(cik koko) selepas selesai bank in kan wet sewa rumah di maybank. langsung ke cimb utk bayar terus di cash deposit tu..
sudah cuba berkali2 masih fail. tak cukup kot no akaun cik koko yang ak simpan dalam hp...

so ak soh en. suami masukkan je kedalam akaun cimb ak..so boleh ak transfer ajek melalui cimbclick. so selesai di bank tu..
keadaan asal..18th may_selasa jam 5 ptg..

ak baru teringat dan laju2 bayar duit kereta...selesai..dan duit dlm cimb kembali ke keadaan normal sebelum kejutan berlaku...

ish..balik umah kalu cte kt laki ak ni..mau bertukar ijau muka die..hahha.boleh plak ak ingatkan parent ak masukkan wet la, org lain tersalah transfer duit la..mcm2..baruu je tersengeh ..mengatakan inila REZEKI org KAWEN..kalau la ak da terguna duit tu..mahu la beliau bertukar menjadi hulk..wowowo..seram tu..

tp hakikatnya...ak yg terlupa...saya da termalu pada diri sendiri hokay...

cerita selesai..watak ak kembali ke alam nyata

ish...

5 comments:

k|ree said...

hehehe..tue mmg bise jadi...nak2 kalau terlupa ptt nye duit tue kena byr utk apa2...hehehe...

belogpizet said...

nasib x tershopping...muehehe kalau dak ada la hulk kat umah ang

kasha said...

hahaha~~~ ai gelak pecah perut okke.. :D
pdhl g bank same2...ish2...sungguh tlupe kamu...hehe~~

maktih pzah said...

hehe.tu la..blik je umah laki i tye..nape kol die td..br la ak cte..ish2..sampai sudah die perli..asyek tanya je ak ape nk beli ngn wet kereta tu?haha..die tanya planning ak utk abeskan wet tu..hehe..sungguh malu rasanye

Lina Rahim said...

Hello Fiszah, Selamat Pengantin Baru..
Apela fasal guna Maktih Piezah jadi ID..rupa-rupanya baru kahwin 2 minggu..Sweet...Kahwin best! Hehehehe..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;