Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Monday, May 24, 2010

my simple housewarming dan AF8

salam..

cerita ini semuanya berdasarkan tajuk dan kejadian berlaku di hari SABTU, 22 Mei 2010.

kisah 1

housewarming untuk rakan2 rapat UTM.

first things before proceed...untuk semua rakan mrsm, skolah menengah/rendah kwn2matrik dan rakan2 sekerja, dan blogger, ampun dipinta kerana tidak menjemput kalian..ini kecik2 aje..sbb i da promise dengan kawan2 berlima ini pada hari majlis persandingan hari tu lagi...maybe akan ada housewarming selepas ini..pasti ak jemput korang sume datang

okeh..cerita bermula..
masa hari persandingan ak 1 mei yang lalu, nina, eman, liya, fisa(adik eman) dan amer datang dari kl dan sampai tengah2 pagi buta. dipendekkan cerita, mereka ini tidak mendapat goodies bag dari tuan rumah..yakni mereka kempunan blueberry cheese tart yg terkandung dalam beg pink itu..
jadi, ak cakap ak akan buat tart itu utk mereka..so terjadi la simple house warming ini..

mak malu la dik non oi...umah mak kosong nyah!!!.tp kentalkan semangat juga..ak plan buat sabtu malam jam 8.30 mlm.sebab si suami kerja dan blik jam 8.30mlm..aktiviti memasak bermla sejurus jam 2ptg..setelah selesai makan tghari bersama en suami

ini tentatif agak poyo dari tuan badan(maybe nampak mcm kononnya pandai memasak..tp hakikatnye huduh benor hasil die..hehe)
  • 2.00ptg : buat inti karipap dan siapkan karipap..tak igt berapa hasil yang dapat..rasanya 20 biji je kot
  • 3.00ptg : buat cream puff: hasilnya pon tak sempat kira...rasanya 30 biji kot
  • 4.00ptg : buat blueberry cheese tart dalam 35 -38 biji
  • 6.00ptg : goreng karipap dan masak bihun goreng
walopon rupanya tak secantik di kedai bakeri atau di mana- mana supermarket..rasanya sodap juge tau...hahah.(masuk lift tekan sendiri)

okes setel memasak, kemas umah dan terus aje buat air. lepas solat mgrib dan berwangi wangian, tetamu yg paling awal tiba :- liya, amer dan nina..kebetulan ak nk kuar beli ais batu(peti ais takde), dorang sampai..dorang datang bersama2 sebungkus beg plastik buah manggis dan kuih telonga keling( org kedah panggil cucoq meniram)..adoi..manis dan enak u olz..

tak lama lepas tu chein, eman dan fisa sampai..eman bawak yong tau fu..so masak kejap aje..then hiidang la untuk makan..masa tengah kalut2 susun atur hidangan si suami pulang..so forum da ckup...kami mulakan majlis...hehhe..since masih lom ada meja makan, kami hidangkan kt lantai aje..rasa cam nk berbuka puasa plak..ops..i terlupa tadi..chein yang baru pulang dari Nigeriabawakkan kurma bertangkai...hehhehe..beliau ni kerja ngn alstorm..hebat syeh..(kang kalu tak mention kurma itu, mahu ada yg berkecik hati..hehe)

dlm setengah jam kemudian, puan anne dan mel pon sampai..kitorang makan sampai penat..hahha..sambil sembang2 af8 pon da bermula...

p/s: pics ada kt kamera che in..so tiada di tangan lg..so ak publishkan aje dlu..next day ak edit then tambah pics ya..

kisah 2.

konsert kemuncak AF8..
malam tu ak tak tumpukan perhatian sangat denagn konsert af ni..tp yg menjadi satu yang sgt ak suka pasal af8 ni, lagu shahir..kebahagian dalam perpisahan..wow..sedap nyah!!!!..mak ulang2 tgk konset ni okes..esoknya ak tgk konsertni di ulang 4 kali okes...huhu.kadang2 muak betol la..itu la astro..ulang2..bgus untuk yang tertinggal..dan muak utk yg sentiasa ada dpn tv..huhu..layak ke shahir menang???
ak rasa dia ni akan jd meletop macam mawi..hehe.ape pun suma atas peminat..ak suka aje shahir menang..hee

ini lirik yg tangkap leleh tu..

Shahir - Kebahagiaan Dalam Perpisahan Lirik

 Tak perlu ucapkan sepatah kata
Kerana lantang terbaca dari muka
Kau dan aku sudah tiada keserasian di jiwa
Mungkin magisnya sudah hilang


Tak perlulah kita mencuba lagi
Betulkan kesilapan perhubungan ini
Bila setiap perbincangan menjadi perbalahan
Manakah agaknya cinta kasih?


Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum
Bunga yang layu pada musim luruh
Yang dulunya mekar disinar suria
Bila sudah kering pasti akan gugur

Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama semakin rekah
Menimbulkan tanya apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan


Tiap titis airmata kau tangiskan
Ku dah cukup menampung selautan
Begitu lama ku pendam tapi hanya berdiam
Kerana cuba menafi realiti

Lagu: Edry Abd Halim (KRU Publishing)

Lirik: Edry Abd Halim (KRU Publishing)



4 comments:

Nur Maisarah Bt Noor Azam said...

haha layan jugak hg lagu shahir ni noo.. boleh laaa... best la jugak

rDnA said...

bila ntah me nak buat housewarming..klu stay sekali sengla nak bt.ni PJJ..weekend la time nak mengemas umah and buat keje2 umah..

fiszah_pjo said...

rdna,sy wat kecik dan simple sgt..hehe..umah kosong aje..da jnji ng kwn2takpe, nnti awak da masuk umah br sama2 ngn hubby, jgn lupa invite sy jugak tau g housewarming awak...heheh..PJJ pon ok ape..makin jauh makin sayang..taklame je lg tu.sabo aje la

rDnA said...

ok2..nnt klu ada buat housewarming dna jemput k..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;