Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Monday, July 31, 2017

INGIN hamil....Iron FOLIC sangat bagus..

assalam,

Elisa next month dah cukup 3 tahun, maka elokkan kiranya ada adik lagi kan..

so mama tengah berusaha untuk preggy kali ke 3..

apa mama buat????

bermula awal Julai 2017, mama start consume Iron Folic. Iron Folic dari Brand Nutrilite AMWAY.
kenapa makan Iron FOLIC?? 
 mana mana artikel pun menyarankan bahawa, ibu yang ingin hamil perlu mengambil asid folic untuk membantu kepada persediaan rahim  untuk mengandung,


Foto Norhafiszah Bt Johari.

kalau korang nk beli jenama ni, jom wassap saya ye

http://www.wasap.my/+60136323715


banyak jenis jenama ada mengeluarkan Asid Folic ni, saya masih setia dengan Nutrilite setiap kali kehamilan. sama mcm Atirah dan Elisa dulu ,.sebab selalu tak terjadi "accident" ya...setiap kali kehamilan, kami merancang sebaiknya.belum lagi berlaku "anak acccident".. so sebab tu la, tiap kali mahu hamil saya mesti amek Asid Folik..


pilihan saya IRON FOLIC, selain bekalkan nutrien asid folic, tablet ni mempunyai  zat besi. 


Mengapakah saya perlukan asid folik?

Asid folik menolong melindungi bayi dalam kandungan anda daripada kecacatan dalam sistem sarafnya (kecacatan tiub neural) seperti spina bifida.
Spina bifida berlaku apabila pelindung yang melitupi saraf tunjang bayi tidak tertutup dengan sempurna. Ini boleh menyebabkan kerosakan saraf kekal. 
Dalam masa 12 minggu pertama kehamilan, otak dan sistem saraf bayi terbentuk dan berkembang dengan pesat. Oleh sebab itu, adalah sangat penting untuk mengambil folik asid setiap hari pada masa itu. 
Dalam trimester kedua, iaitu dari minggu ke-13 kehamilan, anda sudah boleh berhanti mengambil asid folik. Namun jika anda terus mengambil asid folik sepanjang kehamilan, ia tidak akan menjejaskan kesihatan anda ataupun bayi anda. 
(sumber dari  www.babycenter.com.my)

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;