Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

permata hati kesayangan..Anak sulung kami : Nur Adriana Atirah Binti Syahnon

Lilypie Fourth Birthday tickers

Permata Hati kesayangan.. puteri ke dua, Nur Eryna Elisa Binti Syahnon

Lilypie First Birthday tickers

Followers

Tuesday, August 26, 2014

kehamilan ke 2: 39w 3 days: Cinta Pantai Merdeka...

assalam

hingga ke saat ini masih lagi adik baby tak mahu keluar,,ikut tarikh hari ni sudah 41minggu da...
40week dan overdue nak masuk hari 7 dah..adik bersenang lenang dalam perut tanpa sedikit pun tanda mahu keluar..tapi hari ni da mula rasa sakit.kata nurse perut pun da turun banyak

kalau kata bab kepala da engage tu dari 39 week lagi nurse cakap macam tu...asal cek perut dan jantung baby sure cek bahagian kepala baby da masuk laluan belum...memang da masuk,cuma belum masa yang terbaik adik keluar,segala persiapan rasanya 100% done..takpe la..serabut pasal cuti sebenarnya.tapi papa pujuk..nak buat macam mana..belum masa adik keluar

hari hari atirah cakap ngn adik dia.."adik keluar la cepat, kakak nak main ni"

berkisarkan tajuk Cinta Pantai Merdeka tu, hari isnin  masa 39 weeks plus2 tu, tetiba hubby ajak pergi berjalan ke Pantai Merdeka..dia cakap belum pernah sampai..saya sendiri dah lama tak pergi Pantai Merdeka tu..so alang alang hubby ajak, saya angkut adik adik sekali dan anak buah..lagi ramai lagi best..
Mak ngn ayah tak nak pergi,dorg ada kerja..so kami je la pergi.. saya bawak HASMAH dan AFA,..
anak akak saya OON>AIMAN>SOFIYYA.. mak dorang, Kakjat tak dapat ikut sebab Kerja.

masalahnye masing masing ak ingat jalan ke Pantai Merdeka tu..ikut Waze je la...sekali Waze tunjuk jalan ke Tanjung Dawai.. sudah 1 jam 30 minit perjalanan kot!.alamak!!!! lepas tu tanya orang kt tepi jalan,dorang cakap nk ke Pantai Merdeka jauh lagi,,kena ikut sungai Petani. dah la time tu da jam 4 petang!!.huhu..last last kitorang decide pergi je Tanjung Dawai tu,,naik bot.tak tau harga naik bot dah berapa..pasrah dan tawakal je la..


Sampai Jeti Tanjung Dawai, terus tanya harga bot..sorang kena charge RM2 untuk perjalanan sehala.so better naik bot je dari nak pusing amek jalan lain untuk ke Pantai Merdeka tu..naik bot tak sampai 5 minit pun.kejap je..

seberang je laut tu, kami sampai terus je tukar baju dan anak anak mandi..air Pantai Merdeka tak cantik macam pantai di langkawi, PD or di pantai timur.tp just ok la..boleh sekadar anak anak nak mandi pantai kan..


lepas mandi kemain lapar lagi bebudak2 tu..berrebut makan laksa..rasa sedap sangat pulak laksa tu.hehe..
gambar sebelum ada jugak.tapi sensored,biasa la mandi pantai kan,hehe















4 OF US...PAPA, MAMA, ATIRAH DAN ADIK BABY DALAM PERUT





ATIRAH, SOFIYYA, AIMAN DAN OON





SAYA SUKA GAMBAR NI...HEHE.

PAPA DAN ATIRAH







naik bot nak balik dah..ini AFA, AIMAN, HASMAH DAN SOFIYYA
kami sudah mandi jam 6.30ptg..naik bot semula untuk ke Tanjung Dawai.sempat la adik singgah beli ikan bilis, keropok dan sedikit buah tangan..

sempoi betul our short journey hari tu..on the way balik anak anak ketiduran penat barangkali..susah jugak nak handle anak ramai2 ni..adoi..haha..tp keseronokkan sentiasa ada..


adik baby masih bersenang lenang dalam perut even mak die da puas berjalan dan amalkan segala tips da.hhaha...
takpe la, korang tolong doakan adik baby selamat dilahirkan ya....biarpun lama masa menunggu adik baby keluar..

will UPdate soon..

1 comment:

eamy milea said...

semua ada iras2 ... :) comel

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;