Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

permata hati kesayangan..Anak sulung kami : Nur Adriana Atirah Binti Syahnon

Lilypie Fourth Birthday tickers

Permata Hati kesayangan.. puteri ke dua, Nur Eryna Elisa Binti Syahnon

Lilypie First Birthday tickers

Followers

Wednesday, September 10, 2014

Alhamdulillah..selamat bersalin anak ke 2 28/08/14

as salam

kekangan masa untuk menaip dengan lebih panjang membuatkan entry makin menyusut saban bulan,tak seaktif tahun tahun yang lepas.komitmen makin banyak barangkali..atau apa sahaja alasan

alhamdulilllah saat menaip entry ni, saya sudah selamat melahirkan cahaya mata kedua, bayi perempuan. Selepas overdue 8 hari dari tarikh 19/8 akhirnya adik Atirah nak keluar jugak pada 28/08/2014.

Detail :-
Tempat bersalin: Hospital Sultanah Bahiyah, Alor Star, Kedah
waktu bersalin: 9.11pg
Tarikh Bersalin: 28/08/204
Hari Bersalin: Khamis (sama hari mcm Atirah jugak)
Kaedah Kelahiran: Normal dengan 2 kali push. kali ni nurse cakap pandai push sebab takde koyakan.so takde jahit mana mana..gudjob mama!
Berat bayi: 3.04kg
Panjang Bayi: 51cm
kesihatan ibu dan anak: GOOD

next entry ingat nak abadikan detik kelahiran bayi kedua ni,so nanti da tua tua leh ingat balik macam mana kesah bersalin anak kedua.semoga rajin lah saya update nanti.

bersalin kali kedua ni, impian suami tercapai utk tengok isteri die bersalin..suami teman dari jam 7.30 pg until 9.30pg rasanya. sampai dia pun da pandai baca carta CTG dan contraction tu..hahaha...

presenting our new baby girl
 NUR ERYNA ELISA BINTI SYAHNON

~Elisa day 1~



kakak Atirah dengan adik Elisa..Elisa day 7
~Elisa sudah 10 hari ~

next entry kita akan share pengalaman bersalin kali ke dua....

2 comments:

SarahSyafiq said...

tahniah :)

Ibu Najla said...

congrats fizah... dok kat sri permaisuri lagi ke? atirah dah jd big sister la... :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;