Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

permata hati kesayangan..Anak sulung kami : Nur Adriana Atirah Binti Syahnon

Lilypie Fourth Birthday tickers

Permata Hati kesayangan.. puteri ke dua, Nur Eryna Elisa Binti Syahnon

Lilypie First Birthday tickers

Followers

Wednesday, April 30, 2014

Kehamilan ke 2: 24 minggu dan kenaikan berat badan

assalam

6 bulan dah pregnant anak no 2. aktif dan sangat behave,maybe betol kot perempuan mcam akak die.alahan tak de..sihat sejahtera..penat sikit3 tu biasa la ibu bekerja kan..

bila tengok balik carta tumbesaran badan,
rasanya kali ni  berat badan naik dengan jayanya.even orang kata tak nampak perut.haha.tp hakikatnya berat badan memang naik laju.risau jugak takot ada kencing manis ke apa

rekod rekod ni saya tengok balik entry yang lama.untung mencoret dalam blog ni.memori maybe hilang.tp hasil tulisan akan kekal.so mari banyak menulis

Hamil anak pertama

4minggu=48.5kg
12minggu=
18 minggu= 51.5kg
20 minggu=
23 minggu=54.5kg
26 minggu=58.5kg
30 minggu=61kg
36minggu=63.5kg
40minggu=66kg


update berat sehingga tarikh hari ni 30/04/2015

kehamilan anak kedua
4 minggu = 48kg
12 minggu = 50kg
16 minggu = 52 kg
20 minggu =54 kg
24 minggu =56.5kg

rasa risau plak dengan penambahan yang agak laju ni..ikut graf kenaikan,  maximum kenaikan adalah 18.1kg yakni berat 40minggu max 66.1kg je...huhuhu...

ruang 7kg je lagi yang ada..tapi ada banyak minggu lagi ni...huhuhu.risau kejap.dah boleh start puasa balik.lagipun tak abes lagi puasa ganti...dah Rejab ni..buat lah puasa sunat banyak banyak.

1 comment:

siti sarah said...

dear try la ambik minyak ikan shaklee..member sy pregnant dia amalkan hari2..badan tak naik sangat..minyak ikan kan bgus untuk perkembangan otak baby...so 2 dlm 1 :)
http://ladysara84.blogspot.com/2013/02/omega-guard-pengganti-lecithin.html

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;