Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

permata hati kesayangan..Anak sulung kami : Nur Adriana Atirah Binti Syahnon

Lilypie Fourth Birthday tickers

Permata Hati kesayangan.. puteri ke dua, Nur Eryna Elisa Binti Syahnon

Lilypie First Birthday tickers

Followers

Wednesday, June 26, 2013

kuat menangis

assalam..

anak dara saya sorang tu makin membesar dengan sehat.berat badan pun maintain dan makin bertambah..mak die ni kan penimbang yang jitu.mana tak nya asyik nak berdukung je.macam penat sangat berjalan lagaknya si atirah tu..dengan papa tak nak,,mak die yang slim melim ni jugak yang kena dukung si temban tu.hahha..

mungkin sebab anak baru sorang kan.terlebih manja kot.entah la..huhu.dia kalau mood tak ok dan time tu ape yang dia nak tak dapat kemain kuat die nangis.huhuuh.nangis beria ria plak tu.bukan sikit2 ok..haha.air mata berjurai meriah,,

contoh 1)
bangun pagi lebih kurang jam 6.15pg nampak mak takde atas katil. terus nagis sambil turun dari katil dan ke bilik air..hadoi la..terus ketuk2 bilik air dengan kuat supaya mak dia keluar..adoi la anak..nak mandi pun tak senang..nak plak klu kena mandi "lama"  kan.hahhahha.serius tak best. selalunya tangisan yang tragis tu akan mengejutkan papanya dan tangkas papa bangun dan selamatkan atirah dari terus menangis..tapi atirah tak berenti pun,makin nagis dan meronta2 untuk dilepaskan sampai la mak dia datang..haa.bertuah anak dara seorang tu,huhu..selalunya saya kasi susu dan dia tido balik,,sempat la mak die bersiap g kerja,..

aah, atirah masih menyusu badan!

nak wean off tp mak die malas nk buat susu,tunggu pregnant kali ke 2 baru nk stop.ahahhahha..(tak kesah ape anggapan korang)hahha

kalau mood die baik semua nya boleh dibawa berunding..rajin berckap..rajin bergelak riang..rajin semuanya..haha.klu mood tak betul asyek nak menagis je,so better keep her in good mood..


ok.setakat ni dulu...anak dara tu sudah 25 bulan tau :)

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;