Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Wednesday, May 23, 2018

cirit birit di usia kandungan 35 minggu

assalam

hari ni  genap 36 minggu kehamilan bayi ke3 ni. alhamdulillah sihat sejahtera hari ni..sudah 7 Ramadan kan...dan sy belum berjaya puasa lagi.

last week 2 hari sebelum genap 35 minggu, saya tak sihat. selera makan takde.tidu teganggu sebab rasa sakit perut.bila kurang makan badan rasa lemah giler.perut rasa mengeras dan sakit.macam CONTRACTION. ,maybe tu Braxton Hicks kot..

sejak lemah tu saya kena cirit birit.berlangsung 4 hari secara total nya. masa sakit tu rajin google tentang cirit birit ni.ada kata bila da cirit birit ni hampir sangat nak bersalin dah.saya da pikir macam macam dah.memang rasa akan bersalin awal.

suami belikan air 100plus, ubat cirit tu. tp selera makan tak naik even paksa. suami paksa jugak makan.dia cakap jgn banyak google..nanti terpengaruh benda bukan bukan..so, masuk ramadan, suam cakap jangan puasa,,kena makan banyak. sakit perut tp baby masih bergerak gerak.sakit mcm contraction.mengeras...huhu


cirit birit saya tu tak bejangkit ngn ahli keluarga yang lain..memang punca dari angin dalam badan rasanya. bila selera makan dah bagus, cirit birit pun hilang..perut pun tak mengeras lagi...dan 36minggu  berlangsung dengan baik sekali..tiada tanda tanda mahu bersalin lagi..

oh, masa cirit birit belangsung 2 hari, saya pegi hospital risau takot efek bayi/lepas scan dan cek darah alhamdulillah semua ok. doktor pesan minum air banyak banyak..dok cakap tunggu la 37 minggu biar semua organ baby matang sepenuhnya..

ikutkan hati sy prefer beranak awal.so nanti raya tak kelam kabut nak bersalin.ikut kan tarikh hari raya tu kandungan dan 39weeks lebih..ikut history anak pertama dan kedua, diorang dilahirkan pada 40w dan 41w pluss...tak tau la anak ketiga ni nak follow akak akak atau nk keluar awal.

doakan semuanya ok ok sahaja ya :)


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;