Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

permata hati kesayangan..Anak sulung kami : Nur Adriana Atirah Binti Syahnon

Lilypie Fourth Birthday tickers

Permata Hati kesayangan.. puteri ke dua, Nur Eryna Elisa Binti Syahnon

Lilypie First Birthday tickers

Followers

Wednesday, April 29, 2015

-Elisa 8 bulan-

assalam
Elisa anak ke dua saya sudah genap 8 bulan semalam..sehat walafiat..alhamdulillah

Lasak tapi moderate macam akak dia jugak..
tapi Elisa kurang makan.tak beria ria makan macam akak dia dulu.
Elisa jenis tak nak buka mulut if suapkan dia.dia akan makan sendiri bila letak makanan dekat tangan dia. makan sendiri..susah hati jugak bila dia tak nak makan dan slow mood mak dia nak masak

sekarang ni buatkan elisa makanan yg die leh pegang dan makan.selalunya dia makan tak banyak kot.

macam semalam saya rebus lembut peas dan spiral pasta. 

oh ya..Elisa 8 bulan tapi belum ada gigi lagi tau,gigi segan nak tumbuh kot.haha..merangkak dengan aktif dan memanjat.belum menapak lg.

Elisa pun tak stay dalam walker.beli baru walker untuk dia..tapi dia jarang sangat diletakkan dalam  walker.sebab papa dan akak dia  ada untuk monitor pergerakan dia..dia pun suka memanjat kt rak tv  je...

selalu aje nak comparekan anak anak kan..akak tak mcm ni..adik macam ni..adik cepat..akak lambat..haha.itu hakikatnya.kita tengok anak membesar..of course la dapat tengok perbandingan masing masing...

satu part yang paling sama adalah kalau dorang membuang air besar , dorang akan nangis selagi tak dibasuh...sama akak dan adik..

adik da besar..dorg ckap muka cm papa..tp klu tgk betul2 Elisa ni ikut muka mama dia..cuma mata dia ikut papa..hehe 

weekend lepas abg sy datang dari terengganu..so kami jalan2 shopping baju raya anak2 dia.. suami sy kerja ..so kami join abg saya menyopping..
ini gambar adik Elisa terbaru.haha.tembam rambut serabut.hahahha.










No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;