Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

permata hati kesayangan..Anak sulung kami : Nur Adriana Atirah Binti Syahnon

Lilypie Fourth Birthday tickers

Permata Hati kesayangan.. puteri ke dua, Nur Eryna Elisa Binti Syahnon

Lilypie First Birthday tickers

Followers

Friday, October 25, 2013

2d1n at Teluk Kemang, Port Dickson :part 1

as-salam

awal pagi ni sementara proses sticker saya saja saja nk update blog..sebab nye gambar ada,,so mahu la up cerita sikitkan..hehe

okes..masa cuti raya haji yang lepas , saya cuti seminggu direct.sebabnya exec di Etiqa wajib amek block leave yang mana 5 working days.. kebetulan ada raya haji so tolak siap siap.so kira bermula sabtu 11 oct dan masuk baik kerja 22 oct..seronok sangat cuti lama-lama..sempat balik kedah, sempat balik neg 9..sempat bercuti..



destinasi percutian kali ni kami pilih Teluk Kemang, Port Dickson je..dekat dan kos efficiency gitu..haha.even dekat tapi sangat seronok..hehe..kami sampai khamis pagi..terus g servey hotel.sebab tak booking lagi.nak walkin je..lagi pun khamis kan..tak susah nk cari hotel kosong..


kami jalan jauh jugak,sume border kami pergi..dari AVILION hingga THISTLE hotel kami jalan...mencari port pantai yang happening...akhirnya kami pilih area Teluk Kemang..sebabnya byk kedai makan..aktiviti pantai sangat happening..dan bersih!

lepas je  check in kami terus keluar makan dan jalan2..bajet nk g mini zoo..tp da sampai nampak buruk dan takde binatang pun..huhu..terus goggle..ramai cakap tak berbaloi..so kami tak masuk..terus kami g Kota Lukut...kt Kota Lukut ada Muzium,..kat situ kami je pelancong..ye la hari khamis kan..hehe..just bergambar dan terus balik..hehe




























oleh sebab time tu jam 4 petang macam panas lagi.bajet atirah nak sambung tidor dalam bilik sebab die tido dalam keta..sampai je bilik atirah da bangun dan nampak swimming suit dia dan segala pelampung dia..terus nak mandi katanya..papa rest sebb banyak memandu..so kitorg g berendam swimming pool dulu,,hehhe




papa join kami kemudian.selepas berendam pool kami g pantai..time tu orang da ramai..seronok giler atirah..hehe..kami naik boat dan papa naik bananaboat...lama kot mandi pantai petang tu..atirah takmo naik...

lepas rs cm agak penat kami terus g makan..dengan baju basah2 tu kami g je gerai2 dekat situ..makan koewtiaw kungfu..mungkin penat main air kan..makanan tu rasa sedap sgt.laju je 3 branak abeskan..

pic mandi pantai petang tu takde sebab tak angkut kamera...gambar mandi pantai kita sambung next entry..stay tune

p/s: jap..sapa nk try lagi kolagen ELMERINO BLANC sila whatsapp saya ye..SPIRULINAORGANIK 100% jugak sentiasa in stok..just kol me k 0136323715..produk berkesan, diiktiraf, dan yang penting HALAL...


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;