Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Wednesday, July 31, 2013

persiapan raya 2013-part 1

assalam

makin kurang entry di blog ni..tak macam dulu.selalu je update paling kurang 2 -3 hari sekali..tetapi sekarang entry segan segan mahu terbit.huhu

hari ni dah 22 ramadan.cepat masa berlalu.rasa macam kurangnya ibadah tahun ni..sempat pergi terawih sekali je.huhu.my bad..

tinggal lagi 8 hari lagi nak beraya..persiapan raya korang macam mana?saya ada buat sikit sikit persiapan..

so far yang sudah siap untuk hari raya adalah:-

1-tukar duit raya ( belum masuk dalam sampul lagi.jumlah duit raya sama je cam tahun2 lepas.yang bertambah bilangan anak buah..huhu)
2-beli langsir baru ( tapi tak pasang lagi)
3 tahun langsir kt rumah tu tak bertukar.itu pun langsir yang mak kasi lepas kawen dulu,hahha..
3- cadar raya..kali ni beli cotton quiltz.da pakai da.tak tunggu lama.cantik dan kemas terletak.takperlu tarik2.hari2 bangun da kemas
3-baju raya mama, atirah dan papa da setel.accessories belum setel..huh..mama belum ada kasut dan tudung..atirah dan papa jugak belum ada kasut..
4- kuih raya banyak betul diorder.haha,masa order kemain lg,da ujung2 ni duit mengalir banyak..dengan kek lapis lagi.huhu..

5- barang kuih raya da beli.tapi belum buat lagi.konon macam banyak je nak buat kuih raya,,haha.semoga sempat siap

6-lampu kelip-kelip.mama adalah semangat pasang lampu kelip kelip.haha.nak pasang dalam rumah je.papa cakap tak pernah orang buat.hahhaha..itu semua poyo!tak kesah..nnti da pasang jugak

8- kereta belum servis lagi...kita sambung part 2 je la..


okes la kawan-kawan..korang nye persiapan macam mana???

tahun ni kami beraya di PPalong 6,neg 9 dulu..raya ke 3 balik kuala nerang Kedah..lepas tu sambung raya kt KL

korang nk datang rumah sila la ye..kuih raya macam banyak je..

ok.till then

7 comments:

Nurul Ilyani said...

Xbley makan kuih raya...huhu :(

myaini said...

nanti nak datang makan kuih raya.....

♥ ROS ♥ said...

Xpe.. Puasa kan letih nk update..hahaha..
Selamat hari raya :)

fiszah_pjo said...

myaini: datang la ye,,gtau ye bila nk dtg.. afdalnya 24.08.2013 sebab ada kawan2 nk dtg gak..sekali jalan je la..hehhe...jrg bukak blog.tak pasan coment.nanti msg terus k

fiszah_pjo said...

Nurul ilyani: nnti da blik dr pntang roger k,nk melawat alayna

fiszah_pjo said...

ros: hehehe.masa tak de tu yg tak update2hehe... selamat hari raya

Cho Zila said...

selamat hari raya...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;