Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

permata hati kesayangan..Anak sulung kami : Nur Adriana Atirah Binti Syahnon

Lilypie Fourth Birthday tickers

Permata Hati kesayangan.. puteri ke dua, Nur Eryna Elisa Binti Syahnon

Lilypie First Birthday tickers

Followers

Wednesday, July 31, 2013

persiapan raya 2013-part 1

assalam

makin kurang entry di blog ni..tak macam dulu.selalu je update paling kurang 2 -3 hari sekali..tetapi sekarang entry segan segan mahu terbit.huhu

hari ni dah 22 ramadan.cepat masa berlalu.rasa macam kurangnya ibadah tahun ni..sempat pergi terawih sekali je.huhu.my bad..

tinggal lagi 8 hari lagi nak beraya..persiapan raya korang macam mana?saya ada buat sikit sikit persiapan..

so far yang sudah siap untuk hari raya adalah:-

1-tukar duit raya ( belum masuk dalam sampul lagi.jumlah duit raya sama je cam tahun2 lepas.yang bertambah bilangan anak buah..huhu)
2-beli langsir baru ( tapi tak pasang lagi)
3 tahun langsir kt rumah tu tak bertukar.itu pun langsir yang mak kasi lepas kawen dulu,hahha..
3- cadar raya..kali ni beli cotton quiltz.da pakai da.tak tunggu lama.cantik dan kemas terletak.takperlu tarik2.hari2 bangun da kemas
3-baju raya mama, atirah dan papa da setel.accessories belum setel..huh..mama belum ada kasut dan tudung..atirah dan papa jugak belum ada kasut..
4- kuih raya banyak betul diorder.haha,masa order kemain lg,da ujung2 ni duit mengalir banyak..dengan kek lapis lagi.huhu..

5- barang kuih raya da beli.tapi belum buat lagi.konon macam banyak je nak buat kuih raya,,haha.semoga sempat siap

6-lampu kelip-kelip.mama adalah semangat pasang lampu kelip kelip.haha.nak pasang dalam rumah je.papa cakap tak pernah orang buat.hahhaha..itu semua poyo!tak kesah..nnti da pasang jugak

8- kereta belum servis lagi...kita sambung part 2 je la..


okes la kawan-kawan..korang nye persiapan macam mana???

tahun ni kami beraya di PPalong 6,neg 9 dulu..raya ke 3 balik kuala nerang Kedah..lepas tu sambung raya kt KL

korang nk datang rumah sila la ye..kuih raya macam banyak je..

ok.till then

7 comments:

Nurul Ilyani said...

Xbley makan kuih raya...huhu :(

myaini said...

nanti nak datang makan kuih raya.....

♥ ROS ♥ said...

Xpe.. Puasa kan letih nk update..hahaha..
Selamat hari raya :)

fiszah_pjo said...

myaini: datang la ye,,gtau ye bila nk dtg.. afdalnya 24.08.2013 sebab ada kawan2 nk dtg gak..sekali jalan je la..hehhe...jrg bukak blog.tak pasan coment.nanti msg terus k

fiszah_pjo said...

Nurul ilyani: nnti da blik dr pntang roger k,nk melawat alayna

fiszah_pjo said...

ros: hehehe.masa tak de tu yg tak update2hehe... selamat hari raya

Cho Zila said...

selamat hari raya...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;