Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Sunday, August 13, 2017

hormon oh hormon

assalam..

hormon dalam fasa tidak stabil sekarang ni..hhehe..umor dah nak masuk 32 bulan 11 ni, dan keinginan nak baby ke 3 sangat menebal.alahai..macam tak pernah ada anak kekdahnya...
tapi itu la hakikat sebenarnya yang dilalui sekarang ni...

konon konon sekarang ni fasa TTC (Trying to conceive).. 1 minggu selepas fasa kesuburan dan ovulasi tu, kekononnya  maybe da melekat..hhaha..hormon makin meningkat menunjukkan pelbagai tanda tanda kononnya hamil..

memang poyo amat!haha,siap demam ko...haha..kejadian ni berlaku 1 minggu sebelum period dijangka tiba.. demam, tak larat satu badan.hahhaha...eeee..rasa nyampah plah dengan hormon ni,..

i is beria beria da ok! so minta suami belikan UPT.even lagi 4 hari period due date...kekonon kalau ada, dah nampak  double line yang kesamaran... then tak tunggu esok pagi nya, malam dah cek!
hasilnya NON HADO!hahahhahahha..1 line je...

masih tak give up uols...haha.. esok beli lg UPT... tp kali ni sabar sikit...selalu time ni sakit pinggang je..so dengan harapan menjadi la bulan ni kan..pagi esok gigih i cuba lagi UPT..waktu tu kira lasi 2 hari due date untuk period..
hasilnya??????  tetap 1 line..

dan masa ni, i redho...hehhe..memang belum rezeki untuk preggy ke 3 bulan ni. dah positif mind.belum rezeki...dan tak membeli dah UPT tu..tunggu je Period tiba dengan jayanya..


2 hari selepas tu, period tak muncul muncul... sakit mcm sengugut tu kerap datang dan kerap pergi tak lama..tapi kerap muncul..takpe la, mmg set kt otak cepat la period..senang nnti nk g mandi kt TAMBUN, time tu da abes peyed ke apa...sakit sengugut dan breast yg sakit sikit2 tu muncul je.. period tetap takde..


alkesahnya hari ni, sudah delay 3 hari!!! dan i sebenarnya tak sabar nk beli UPT lagi.. tapi malas plak nk ke kedai tu... dan otak sangat positif kali ni!!! tunggu je la lambat 1-2 minggu...

waaaa boleh plak otak ku positif sgt! sebelum period kemain lagi beria2 nak test bagai...da lambat tak nak cek plak!serius malas nk g beli UPT tu..sebab nya takot KECIWA..hakak ni hati tisu.kang sedey  sangat plak jadinya...


so sekarang status masih 50-50... ada kemungkinan mmg tak preggy...ada kemungkinan sudah ada isi....

perasaan so so je

sakit mcm sengugut tu kerap muncul....then hilang...
keep repeating!


korang, lepas update blog ni, ternampak entry 2013!!!
 serius, perangai nak ada baby tetap sama!!!!
korang tak caya try baca entry ni!!!!

http://piecesofbrown.blogspot.my/2013/12/upt-negatif.html


so, mungkin ada harapan!! so if ada berita lagi i  share lg

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;