Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

permata hati kesayangan..Anak sulung kami : Nur Adriana Atirah Binti Syahnon

Lilypie Fourth Birthday tickers

Permata Hati kesayangan.. puteri ke dua, Nur Eryna Elisa Binti Syahnon

Lilypie First Birthday tickers

Followers

Thursday, March 24, 2016

Pasang UNIFI di rumah baru

assalam

terkini status mengenai rumah..insyaallah kami akan pindah minggu depan..taksabarnya rasa..
banyak dah planning dibuat..antaranya pasang UNIFI kt rumah.sebelum ni online internet guna mobile hotspot je...slow dan limited.

alang alang nk buat bisnes full time dekat rumah, harus ada jaringan internet terpantas.. so tak de la nak bising2 kat Atirah if dia suka sangat buka You TUbe kt hp mama dan papa..selalu risau sebab takot kuota internet abes..

saya ni sebenarnya tak aktif sangat internet..suka ig dan wassap sahaja.nak bukak You Tube tu bukan saya la..rajin bukak You TUbe Atirah dan Papa dia la...my Hp bill pun rendah je bulan bulan sebab tak pernah beli kuota internet..hehe. my HP bill below Rm50..agak bijak disitu kan..dulu2 bil hp beratus..membazir sgt..

okes tersasar pulak..

kali ni saya servey online sahaja dan kebetulan abg ipar terer bab bab telekomunikasi ni...so lepas mintak dia punya advice, kawasan rumah saya tu laju UNIFI..so saya pasang UNIFI.
sebelum korang pasang Internet or pakai line telefon please make sure coverage kawasan korang tu bagus.

sebab kena make sure pasal coverage ni..takot kawasan korang tu kena BLINDSPOT. maybe Celcom tak dee coverage, tapi MAXIS full coverage.. nanti kita diskus pasal BLINDSPOT ni secara detail


so ini carta terbaru dari UNIFI. coverage dan monthly payment.
jangan risau, online sahaja proses kita ni,,

u call my brother in law ya..dia pakar bab2 ni..dia akan register dan nanti ade  orang yg bertanggungjawab akan datang pasang.

KAMAL 013-4444413
whatsapp dia bagitau baca blog fizah ye..

Dia akan guide korang line mana yang bagus dengan kawasan korang...
senang urusan dengan dia..sediakan dokumen yang diperlukan dan jgn rsau takde fraud ke apa..saya sndiri anta dokumen online.







No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;