Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

permata hati kesayangan..Anak sulung kami : Nur Adriana Atirah Binti Syahnon

Lilypie Fourth Birthday tickers

Permata Hati kesayangan.. puteri ke dua, Nur Eryna Elisa Binti Syahnon

Lilypie First Birthday tickers

Followers

Monday, September 28, 2015

Bila Lambat period.....

assalam..

lama tak menaip cerita tentang diri sendiri sekarang ni..lebih fokus pada partime business ataupun travel.. entry tentang travel ke Bali masa birth Elisa yg pertama bulan 8 yang lalu masih pending. tak sempat menaip panjang lagi..

tajuk entry kali ni lepas panas rasanya..

haha..orang kalau belum ada baby, memang nak baby memang teruja  bila period lewat..tapi tak kepada ibu ibu yang baru melahirkan..haha.sama situasi untuk si bapa..tak la rasa nak melompat tinggi2 bila period dikabarkan lambat..

situasi sekarang ni, Elisa baru 1 tahun 1 bulan..haha.bila lambat period 2 hari ok lagi..tak kesah..ini dah 10 hari...risau mak nak! gtau si suami..dia pun sama riaksi nya..ye la..kami target gap 2 tahun or more.. sebab sekarang ni sangat kelam kabut nak pindah rumah baru..bla bla bla..

1 week kot rasa sakit pinggang macam senggugut...macam nk period..tapi tak period pun.ade keputihan sikit..setiap hari rasa yg sama..memang cuak la ai.. serius tak bape ready nak preggy lagi even i nak one more gurl..haha.encik suami cakap boy la pulak kali ni...tapi emosi nya kami tak kesah next baby gurl / boy pun ok..

hari hari la google tanda2 hamil even da 2 kali melalui pregnancy.. tetap jugak gogle tanda..memang cenggitu kan??? betul tak uols??

masa cuti raya korban, mintak suami belikan UPT. biasa la dia..malu kan..so tak beli,,relax lagi even dan masuk hari ke 10 lambat.haha..

balik je KL terus g Farmasi.. g Beli UPT..

Alhamdullillah..resultnya NEGATIVE..tapi period masih belum menjengah..

kemungkinan hamil masih ada.hehehe..jika dah memang rezeki, alhamdullillah terima dengan  hati terbuka..plan kami nk 5 org anak.skang ni baru cakap nak ramai kan??tadi da biru muka bila tak datang period. :)

tunggu sampai sahih..tengok bulan 10 punye cerita..

so far saya mengandaikan hormon problem..sebab tu period masih tak ok

NOTE: Saya masih breastfeeding{nak sedapkan hati le tu}

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;