Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

permata hati kesayangan..Anak sulung kami : Nur Adriana Atirah Binti Syahnon

Lilypie Fourth Birthday tickers

Permata Hati kesayangan.. puteri ke dua, Nur Eryna Elisa Binti Syahnon

Lilypie First Birthday tickers

Followers

Wednesday, June 4, 2014

Kehamilan ke 2 : 3d 4d scan hanya rm110

assalam

Kehamilan ke 2: 3d/4d scan

sabtu yang lepas , 28 minggu usia kandungan. sebelum balik kg rumah mertua saya sempat ajak suami singgah klinik untuk buat 3d4d scan. lepas google, cari klinik terdekat.malas nk buat appointment.tepat je jam 9 pg saya terus kol klinik .tanya hari tersebut boleh walk in tak untuk 4d scan..bagusnya klinik ni sebab die kasi no hp untuk wassap, no klinik dll.so memang tak tunggu lama, panggilan saya terjawab. staff klinik cakap boleh datang walk in sebab harini appointment tak penuh,.bermula jam 9 pagi hingga 12 tghari je

Detail Klinik:-

Klinik Qistina
No.27, Jalan BPP 5/1
Permai Square 1,
Pusat Bandar Putra Permai,
43300 Selangor
Malaysia

Telefon   Bimbit  / Cellphone                     :   0129448246
Talian Tetap & Fax  / Fixed Line & Fax   :   0389434487

emel / email :klinikqistina@gmail.com

Harga scan untuk 2d: RM45
Harga scan untuk 3d4d: RM110

http://www.klinikqistina.com/

kami sampai lambat.biasa la bila nk bersiap balik kg.ada je lambatnya..lambat bangun sebenarnya..ehe.kami sampai dekat 11.45pg tau.nasib baik die tunggu.sampai je tak lama terus masuk bilik scan. Sonografer tu seorang wanita berketurunan India.saya tak amek nama dia...tapi sangat peramah.

awal penilaian, Sonografer terangkan struktur badan bayi..kedudukan kaki, saiz kepala, saiz perut, tulang kaki, tulang belakang, jari tangan dan kaki baby dengan detail.alhamdulillah semuanya sihat sempurna. dan dapat tengok dengan jelas jantina baby. kedudukan baby time tu seperti sujud.Sonografer cakap ini baby kuat sembahyang ni..tak pun tidor mati..tidor tak gerak gerak..

masuk part nak tengok muka pulak,adik baby tak nak kasi kerjasama.. langsung tak berkutik dari kedudukan bersujud tu.puas ditolak puas dikejutkan..tetap tak nak tunjuk.kedudukan kepala mendongak.so air ketuban tak banyak bahagian tu.maka hasil scan tidak jelas.tapi masih boleh nampak  mata, hidung mulut dia..cuma tak jelas..lama jugak discan..pusing sana pusing sini...

akhirnya kami semua pasrah...Sonografer pun cakap memang baby tak nak bangun.masih tidor agaknya..da pukul 12 tengahhari kot!maybe sebab mama tidor lambat semalam.so dia qada tidor la tu.takpelah yang penting tujuan nak scan telah dicapai..oleh sebab nak print or cdkan scan ni tak jelas, so Sonografer cakap takperlu la cas..so bayar harga 2d je. untuk nk buat lagi sekali datang sebelum 31 weeks

Tips untuk scan 3d4d
* seeloknya usia kandungan 28-31 minggu
* makan minuman atau makanan manis sebelum datang..untuk hyperkan anak.so nanti senang nak tengok dia
* lagi bagus kalau ibu mengetahui masa aktif baby..selalunya petang ke malam(untuk adik atirah la)


jantina adik baby????

x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x

x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x

Atirah akan dapat adik PEREMPUAN... INSYAAALLAH

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;