Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

permata hati kesayangan..Anak sulung kami : Nur Adriana Atirah Binti Syahnon

Lilypie Fourth Birthday tickers

Permata Hati kesayangan.. puteri ke dua, Nur Eryna Elisa Binti Syahnon

Lilypie First Birthday tickers

Followers

Friday, February 12, 2016

Episod RUMAH SF: progress rumah 70% siap...happy :)

assalam

update tentang rumah baru..70% hampir siap.major reno da siap tinggal minor untuk setelkan(cat/plaster/wiring/piping/lampu kipas)

semalam pergi tengok progres rumah terbaru alang alang nak hantar dapur dan blower baru beli..hehe.
oleh sebab masih mood Chinese New Year kebanyakannya kedai tutup..dan boleh dikatakan semua kedai hardware tutup.so kami beli dapur dan blower di Tesco je.ok jugak sebab murah compare to Sen Heng..hehe awalnya nak beli kitchen hood.tapi bajet makin nipis. so beli dapur dan blower baru je..nanti ada rezeki baru tambah..insyaallah

mari kita tengok update terkini proses renovate rumah..sangat berpuas hati ni super bangga dengan hasil kerja suami dan pekerja beliau.all idea dari suami dan semua pemilihan barang barang 100% suami yg decide. selain dari jimat, hasil kerja dorang mabeles..over my expectation.

dalam bajet yang super tight, hasil yg diberikan sangat terbaik pada pandangan mata saya..


ini ruang asal bahagian tangga rumah...sebelum ni ada sebiji lampu yang tergantung.. suami renovate bahagian tangga ni dengan hanya tambah siling dan downlight sahaja..keadaan tangga tidak diubah since bukan keperluan (bajet takde)


ruang tangga asal
ruang tangga semasa renovation




siling baru bahagian tangga
ini  bahagian atas depan bilik air..
seronok tengok progress rumah..ikutkan rumah yang kami beli ni buruk sangat.ikutkan kalau ada bajet sume nak buat baru..dari depan belakang atas bawah semuanya cantik jika di buat.if tak reno mmg nampak buruk sgt.

mari tengok bahagian dapur.dapur ni major renovation.sebab tambah slab dan buat baru semuanya..80% renovation rumah ni tertumpu pada dapur sahaja.sebab rumah asal dapur takde.dorang buat ala kadar dengan kayu je..alang alang nk pindah kami buat dapur baru with tight bajet and high demand of interest,..lagi sekali ..nasib baij suami yg buat.tak hired mana mana kontractor./pekerja mahir dari Indon ni sume pekerja site suami.bayar tetap bayar la.sapa nk kasi free kan...

oleh sebab in future ada plan nk besarkan tingkat ats, so ruang dapur ni bumbung dia suami buat SLAB.so untuk kos ini sangat besar berbanding atap biasa.base nya juga lain.supaya kukuh..

gambar mula mula kami snap masa pergi tgk rumah

dapur kayu je..kalau tolak boleh roboh

hanya ada sinki ni je.huhuh

pintu masuk ke dapur ni di buang dan ubah lebih besar
renovation bahagian dapur amek masa yang lama..tapi alhamdulillah dorang buat semuanya kemas teratur,.rajin takde ngelat ngelat buat kerja.
reno











sekarang ni dapur da siap.tinggal nk pasang elektrik, pasang dapur dan sinki dan last touch up adalah cat.Kabinet dapur takde ye..melopong je dapur i.hehe.kering kontang dan bajet.takde.kabinet dapur cantik cantik mau 7-10k jugak.mana nak cekau tu..pls say no to personal loan.huhu.tk mo2..alhadumdulillah bisnes sticker kecik tu banyak menampung kos renovation ni.sikit sikit tapi alhamdulillah hampir siap.

siap setakat boleh duduk la.belum complete cantik cantik pun..pelan pelan kayuh..hehe

ini pic latest semalam amek..bahagian dapur tak amek pic sebab gelap..
siling ruang tamu sudah siap sepenuhnya..tinggal pasang kipas baru



bahagian pintu dipecahkan dan buat walkway baru

masih banyak sangat kotoran sana sini..ini pandangan dari dapur menghala pintu depan



okes setakat ini dulu

masih banyak perlu dibuat.tapi semoga cepat siap dan boleh pindah sebelum bulan 3..
bahagian luar/ tandas, tangga ,pagar semuanya belum dibuat apa.belum cukup modal.buat masa sekarang maintainkan yang lama dahulu sampai ada rezeki lebih..

susah sebenarnya beli rumah lama yang buruk ni..huhu.nak beli rumah baru mahal sangat..ini yang termampu..alhamdulillah..

idea renovation dan pemilihan barangan dan bakal termasuk cat cat & perabot baru(jika ada) 100% decide by husband...dia lebih pakar...i ni comotkan boleh





Wednesday, February 10, 2016

PROMOSI: PERCUMA 1 VCO Untuk set bersalin TANAMERA

assalam

PROMOSI SEMPENA BIRTHDAY OUR LADY  BOSS..

REFER DETAIL DEKAT BLOG NI YA

FS_MUMMYANDKIDS


(VALID FROM 10-02-2016  Until 10-03-2016)
FREE 1 BOTOL VCO !!!!!!!
BERNILAI RM43.40



HANYA UNTUK SET BERSALIN  TANAMERA LENGKAP SAHAJA..
CEPAT  WHATSAPP KAMI UNTUK TEMPAHAN

HARGA TERBAIK UNTUK SERIUS BUYER SAHAJA

WASSAP KAMI YA

013 6323715 PUAN FISZ
013 2218490 PUAN HASMAH

STICKER KALIS AIR MURAH UNTUK BIG CUP PLASTIK DLL

Assalam

Lama tak update pasal sticker kan..tempahan sticker dibuka sepanjang tahun ya
Paling banyak orang tempah sekarang adalah sticker kalis air transparent untuk “BIG CUP” COFFEE& The,..
Pudding sedut/pudding rainbow masih maintain customer order.

Ada repeat berkali-kali …ada new order with new design..alhamdulillah..semoga kalian terus sukses ya..
Saya dapat tumpang sekaki..

sory gambar blur.salah edit.next time kita kasi clear ya.

CETAKAN HITAM SAHAJA..KONFEM KALIS AIR!!!!

Paling banyak orang order adalah size bisnes kad ni

Size: 9cm x 5cm
Material: PPNG transparent-kalis air
Harga: RM33 utk 100pcs


















Harga tak termasuk design dan pos ya


Contact saya untuk menempah
Whatsapp sahaja: 0136323715
Email:norhafiszah@gmail.com


Saya rasa ini harga paling murah di pasaran.even supplier naikkan harga barang mentah, saya cuba maintain kan harga sticker kami.supaya customer boleh maintain dorang punye raw kos. Tapi untuk customer yang banyak giler komplen, banyak bunyi.sory saya taknk entertained.yg suka komplen itu ini u are not allowed to come anymore.hehhe


Ye la saya buat part time je..bila ada sorang dua customer yang menggangu emosi saya, harus la saya rasa mls nk amek tempahan lg.tapi tak fair untuk customer lain yg loyal with fissticker..so unwanted customer tu memang telah diblok.hehehe.

Thursday, February 4, 2016

ATIRAH & ELISA

assalam
lama tak menulis tentang anak anak...

seronoknya tengok anak anak membesar..best tengok dorang bermain dan berkawan..dan jugak bergaduh..i love the moment..adik cepat aje mengikut telatah akak dia.
apa yang atirah buat, elisa akan cepat terikut..ehe..

bab gaduh tu biasa la.elisa bukan paham lagi.apa barang dia susah dia nak kasi melainkan mintak elok elok..adab mesti ada kalau nk barang dari dia..cakap lembut lembut sure dia kasi.tak boleh main rebut/rampas je..hehe.orang tua pun macam tu kan???

elisa da makin banyak gigi dia..makan banyak bercakap..i love her eyes.sama mcm papa dia..atirah ikut mata mama.of cos la i suka...hehe

atirah makin membesar..makin pandai memahami kehidupan/rajin dia solat cara dia.sebab dia selalu nk ikut dan nak buat apa yg mama buat.kemas umah pun rajin..lipat kain.sidai kain..hope nnti besar bertambah2 rajin le.jgn kecik je..

update pic secara random sebelum hp rosak or hang.hehe


elisa dalam kereta tengah makan kismis



anak dara da besar...muka sama je kan..hehe

mama dan atirah masa odw nak pergi orientasi Tadika KEMAS


elisa dan atirah di pagi sabtu

my lovely girls



kakak atirah da besar da:)


atirah dan her favourite icecream






mama dan anak anak dara





elisa ni kuat main


tunggu nk dinner bawah rumah..muka baru blik kerja..toya abes

aktiviti berbasikal didalam rumah,,

hehe..gambar macam macam ragam..seronok tengok anak membesar..
mama syg kamu berdua

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;