Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

permata hati kesayangan..Anak sulung kami : Nur Adriana Atirah Binti Syahnon

Lilypie Fourth Birthday tickers

Permata Hati kesayangan.. puteri ke dua, Nur Eryna Elisa Binti Syahnon

Lilypie First Birthday tickers

Followers

Friday, July 24, 2015

STICKER REMPAH ..OPEN FOR ORDER

assalam

fissticker ada promosi baru buat kalian semua,...

khas buat para ibu ibu..isteri2 wanita wanita dan semua lah..yang rasa kepentingan melabelkan barangan dapur korang..

selalunya FISSTICKER hanya menerima tempahan minimum 100pcs sticker..kali ni kami buka tempahan untuk order 10pcs je..hanya saiz 9cmx5cm transparent

ok mari lihat contoh gambar gambar yang sudah siap dilabelkan..so senang lah kita mengenal pasti jenis rempah,tepung, gula ,garam di dapur tu kan..






kenapa perlu tempah sticker???

supaya seragam dan kemas!!!
itu motif utama..

dan mudah orang lain selain tuan punya dapur tahu isi dalam bekas korang yang cantik2 tu..


RM 8 UTK 10PCS

sila refer katalog ye....










TYPE FONT:




CARA NAK TEMPAH????


WHATSAPP :013 6323715 @ 019 6000262
WHATSAPP :013 6323715 @ 019 6000262
WHATSAPP :013 6323715 @ 019 6000262
WHATSAPP :013 6323715 @ 019 6000262

JOM KITA TENGOK CONTOH CONTOH

















Monday, July 13, 2015

Kakak Atirah & Adik Elisa

Assalam

ramadan ke 26 dah..persiapan raya hampir selesai..

Seronok tengok anak anak makin membesar..tengok cara akak layan adik..tengok cara adik bermain dengan kakak..senang hati tengok..adik belum pandai ajak bergaduh dengan akak lagi..so sister hood dorang sangat baik..tiada gaduh2..hanya ada gelak tawa gurau senda..

seronok tengok akak yang sudah matang dari adiknya..banyak beralah..banyak tolong mama jaga adik..banyak kontrol adik dia supaya tak jatuh..senang hati tengok dorang membesar..

adik pandai bawak diri..suka respon dengan gurauan akak dia..sungguh2 gelak bila akak main dengan dia..

adik kuat makan..sangat kuat makan..
dukung kejap je mama larat kalau tak ber boba 4g.
kalau angkut guna boba 4g boleh 2 jam dukung..no hal..

kakak atirah ni obses dengan minnie mouse.kasut, sliper, jam, topi baju , spender pun minne//buku jangan cakap..semua minnie.bilik tidor dah request cat pink..katil pun mintak katil minnie..tapi tak dapat la nak oi...

haha.adik elisa walaupun nampak cm boy tp kuat ngis tu tetap sifat gugurl tau.hahha




Friday, July 10, 2015

23 ramadan..Atirah bikin mama gelabah!!

Assalam..

salam 23 ramadan..tak sampai seminggu lagi da nak raya..

semalam suami transfer duit mintak tukar duit raya..beratus ratus la..oleh sebab dekat ofis ni semalam dah abes, so tak tukar lagi duit raya..bergulung la dalam purse kecik saya tu..bajet nak tukar kemudian..

berbuka semalam teringin nak makan creamy cabonara dekat Oasis.so tapau je la sebelum balik..keluarkan 1 note RM50 dari gulungan duit tu..suami ada tegur..duit banyak dalam purse tu.jaga jaga....

Malam lepas berbuka dan solat dan rest, suami ajak pergi tengok rumah. katanya nak tengok keadaan rumah sebab agent bagitau kontractor da bersih, tebang pokok dan  dah setelkan sampah2..so dalam pukul 9 lebih kami keluar..singgah sebentar di Shell utk isi minyak..dan mama masuk ke dalam beli keropok dan air kotak utk anak2..

masa buka purse..tinggal rm8 je..aik!!!! pikir positif.. suami amek kot.sebab ada cakap kt dia suruh simpan dulu...

pergi tengok rumah ..sembang dengan jiran jiran dekat rumah baru..periksa keadaan rumah dan balikk..balik je siap untuk tidor...habes cerita malam nya..

nak bersahur pagi tadi hampir terbabas jugak.5.30 baru bangun.sempat makan roti minum air bla bla...lepas tu baru tergerak nak tanya suami.."abang ada amek duit ke dalam purse??"
"eh..tak la..abang tak bukak purse ayang pun semalam..last tengok kt Oasis semalam je.."

gerun mama dengar..biar betul..kalau abang tak amek nape takde langsung..huhu..duit tu gumpal sekali..kalau jatuh memang jatuh semua..huhu..muka mama macam nak biru da...
last tengok masa di Oasis ..nak bayar makanan..

Papa tengok mama..mama tengok papa...da masing2 macam tak terkata bila duit tu takde,,
kalau jatuh di Oasis chances nk jumpa hanya 10% je itupun kalau orang jujur..selebihnya burn la..so takde la duit raya tahun ni..uwaaaaaa.dah plan awal pagi esok pergi office terus g Oasis nak tanya budak budak kt restoran tu,

tergerak hati nak buka beg minnie atirah..buka je ada nampak duit yang banyak...alhamdulillah..
masih ada rezeki kami..semua duit2 raya tu ada dalam beg atirah..beg sandang minnie atirah

kebetulan lepas tu, bila lepas azan atirah bangun..mama tanya atirah.

Mama: "atirah amek duit mama ke"

Atirah:"beg atirah takde duit"
Mama: "Nape tak bagitau mama,"
Atirah: Beg atirah takde duit...

huhu,memang selalu beg dia berduit..haritu kosong.maybe sebab jatuh sepah2  bila dia main2 ngn adik..beg minnie tu memang dia selalu bawak bila mama cakap nk keluar jalan jalan..

anak oh anak...

masih rezeki Kita..



Wednesday, July 8, 2015

21 RAMADAN..BAJU RAYA MASIH BELUM SETEL

assalam

alhamdulillah sudah 21 ramadan kita lalui...saya masih teguh berpuasa..harapnya berjaya sampai habis ramadan la..so tak perlu ganti next year..yippie..ada baki 8 hari lagi..macam macam boleh terjadi...haha

baju raya sudah siap ke? untuk ibu bapa hari raya adalah menjadi kewajipan untuk kita siapkan barangan hari raya untuk anak..kalau bukan kita, siapa lagi kan..so dalam berjimat, persiapan raya perlu dilakukan.setahun hanya sekali...so kena raikan...

baju raya ni tak perlu tunggu ramadan..awal tahun da pening nak design macam mana,,nk warna sedondon apa...tapi ramadan lagi meriah dan last minit shopping.tahun ni sure ramai sgt berjubah kan..dah jadi trend terkini plak..laki ke perempuan ke semua nk berjubah..

awal nya plan nak pakai baju raya warna coklat.da beli kain corak2 pun untuk kami gugurl 3 beranak.papa mmg ckp beli baju siap je..so baju kitorang mak sy yg buatkan..tema peplum...

alkesah nak mencari baju si suami..dia request nk bejubah.tapi malang sekali warna coklat takde..maka dia nak jugak jubah tu, dia amek kaler biru..

apa yang bagusnya??

gugurl semua dapat lagi sepersalinan biru..

tq papa..

mama mmg da banyak baju raya sebab kain beli lom jadi baju.so alang2 jadikan baju untuk raya ke 2 3 dll.anak2 biasa la, selain baju biru dan coklat, harus ada gaun2 sikit.biasa la budak2.

apa yang pending?? kasut raya..

belum cari lagi kasut raya anak2..
mak nya pakai yg sedia ada je la.tp kalau papa belikan...takkan kata tidak..

tengok lah pada bajet...

korang macam mana

Tuesday, July 7, 2015

Episod RUMAH SF: risiko rumah subsale dan renovation

assalam

rentetan dari proses membeli rumah..sekarang ni masih dalam urusan pihak lawyer dan bank untuk setelkan. kami dah pergi tengok rumah sekali lagi selepas agent  bagitau dia dah clearkan semua dan cuci bersih.keadaan rumah dah boleh duduk..cuma...

Risiko rumah secondhand yang lama adalah renovation..boleh kalau nak masuk terus,nanti dua tiga empat lima kali kerja untuk renovation.so better buat renovation dulu. ikutkan keadaan rumah ni boleh dikatakan major renovation. dapur kena renovate..cat satu rumah luar dalam.. car porch kena baiki..tangga...tandas...sampaikan tak tau nak buat yang mana satu sebabnya bajet sangat ciput.huhu..kena buat salah satu...tapi yang mana paling penting???

ini list yang saya rasa perlu diubah suai..bukan nak gempak pun..tapi amek kira alang alang kerja kan..so kalau nk renovation, better buat yang elok terus.tak nk la semua benda nk renovate tapi hasilnya tak memuaskan..so buat satu satu dan ikut pada bajet...

1)car porch dan pagar
ikut planning kami nk pasang tiles habis.so takde tanah available.ganti pagar dan buat tembok peti surat..tak lupa awning juga.kos dianggarkan melebih 10k....

2)besarkan dapur dan table top
memang plan nak besarkan dapur dan buat basic table top.kitchen kabinet jauh lagi sebab dah takde dalam senarai..tunggu bonus2 plak la.yang basic besarkan dapur pun tak tau celah mana nak korek duit.hahhaha...bajet pun lebih 10k

3)renovate tangga dan ruang stor bawah tangga
oleh sebab tangga sedia ada ni jenis kayu, so risaukan anak2..perlu jugak tukar tanggga. alang alang tukar tangga better buat stor bawah nya..tapi bajet takde lagi.. ada bajet nanti baru buat.skang ni cuci mata kt google je

4-renovate tandas
ada 2 tandas kt rumah ni.bawah tandas cangkung..atas tandas duduk. ikutkan persetujuan semua nak tandas cangkung. so nak cantik better tukar tiles dan basin nya..mungkin bajet dalam 2-4k..as long as toilet masih berfungsi maybe renovate tandas lambat lagi..ahhaa

5- tiles dalam bilik tidur
bajet nak tukar tiles tingkat atas.sebab sekarang ni lantai jenis parquet. oleh sebab rumah tu lama kondisi parquest tu tak memuaskan.ada mcm rapuh2.terkopek2..
so ini bajet mungkin dalam 5k kot.saya letak banyak supaya kalau kurang boleh guna untuk yang lain..

6.7.8.9....
banyak la sebenarnya..kalau buat semua sekali memang perlukan hampir ratus ribu..so buat masa sekarang rilex dan cari duit.haha..

yang mana buat dulu ke tak tak pasti..sebab semuanya macam penting.

belanja gambar sikit...

P/s: rumah lama je nak...


Wednesday, July 1, 2015

PROMOSI TERBARU!!!! STICKER BULAT & SCALLOP 5CM

assalam

terbaru di FISSTICKER

Terbaru di Fissticker

sebelum ni kami terima tempahan sticker cetakan hitam sahaja.
sekarang kami upgrade kepada cetakan berwarna. TAPI MIN  ORDER 500PCS YA satu jenis..



khas untuk 2 bentuk ini sahaja






1- BULAT 5 cm
full colour
die cut sticker
material: 80gsm microkote sticker + gloss lamination

500pcs = 30sen/pcs
1000pcs= 25sen/pcs
1500pcs =20sen/pcs












2- SCALLOP 5 cm
full colour
die cut sticker
material: 80gsm microkote sticker + gloss lamination

500pcs = 35sen/pcs
1000pcs= 30sen/pcs
1500pcs =25sen/pcs
2000pcs=20sen/pcs

kami proses 5 hari ya..

so delivery hanya setiap hari isnin..so better buat tempahan awal.sebab saya tak boleh terima rushing order ya.

boleh hantar design korang ke sini

norhafiszah@gmail.com

harga design untuk 500pcs rm15
design utk 1000pcs ke atas adalah percuma...

whatsapp saya ye

0136323715


Episod RUMAH SF: PENGELUARAN AKAUN 2 KWSP

Assalam

ok,cerita tentang pengeluaran akaun KWSP untuk pembelian rumah..saya dan suami keluarkan semua akaun 2 masing masing..apa yang perlu bawak???

*dokumen S&P rumah yg disahkan oleh peguam
*Loan agreement yang lengkap bertanda tangan
*Sijil nikah / Kad kahwin/Surat beranak
(kes kitorg saya bawak salinan sijil nikah je..tak diterima.nasib baik kad nikah bawak.so diterima)
*Borang pengeluaran KWSP.boleh direct download dari web diorang
*akaun bank..tak perlu bawak penyata kalau korang ingat no akaun.
*salinan IC

Kami submit all dokumen hari Khamis...
officer Kwsp cakap untuk pengeluaran akaun ke 2 ambik masa 1-2 minggu bekerja..
kalau keluaran pencen selepas 55 thun ambil masa 3 hari bekerja je.

untuk kes kami, hari Rabu cek akaun ada duit masuk..yeeehaaaa..

so kiranya dari Khamis submit dokumen dan Rabu da masuk duit dalam akaun so dalam 3-4 hari proses je..efisien betul KWSP sekarang..

sekarang ni proses rumah kami tinggal duit disburse.ini kerja lawyer bank dan lawyer SNP..hopefully tak meleret lebih 3 bulan..kami tak nk bayar any penalti..so kena rajin follow up dengan lawyer pulak..

kami tak letak target bila nak pindah..harap semuanya berjalan lancar..

mana tau ada rezeki sambut Birthday ke 30 di rumah baru..

amin...


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;