Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Wednesday, July 9, 2014

Tungku moden @microwaveable herbal compress by TANAMERA

Assalam..

Hari ni nak berkongsi tentang amalan bertungku semasa berpantang. Bertungku amat penting untuk kecutkan rahim, untuk buang angin dalam badan dan sebagainya.selain alternatif guna tungku besi atau tunggu batu sungai, kini ada tungku moden yang lebih ringan dan berkesan.

mari lihat gambar


Tungku Tanamera atau dilebih popular Microwaveable Herbal Compress ni digunakan oleh sesiapa sahaja. tidak khusus buat wanita lepas bersalin sahaja. tapi untuk wanita berpantang, herbal compress ini sangat berguna dan senang digunakan


Tungku Moden Tanamera @ Microwaveble Herbal Compress diperkayakan dengan campuran garam laut, beras organik dan herba segar. herba ini dibalut dengan material yang kalis api dan selamat untuk digunakan apabila dipanaskan dalam Microwave

Cara Urutan:
Buat Urutan secara pusingan pada bahagian badan yang penat atau seluruh badan.lakukan lebih pada bahagian perut dan leher.pasti lega.


Khasiat:-
urutan yang menggunakan tungku khas ini sangat membantu untuk meringankan badan tubuh dan membantu proses pengeluaran darah dengan lancar.
memberi manfaat detosifikasi, membuang angin dan melancarkan peredaran darah


harga untuk tungku moden Tanamera @ Microwaveable Herbal compress ni adalah RM 49

boleh dibeli loose item
postage rm6

berminat boleh sms/ whatsapp mama atirah 0136323715


selain dari tungku khas ni saya ada jual set bersalin lengkap tanamera yang mengandungi 10 item..


Kehamilan ke dua:33weeks dan resepi kuih samperit

assalam

semalam saya demam,,so alang alang g amek ubat dan mc saya pergi buat check up adik baby sekali.risau jugak sebab selalu sakit bahagian pubic tu.dan nak scan berat baby.agak risau jugak sebab orang sume cakap perut kecik..dengan atirah yg mana kadang2 menyusu lagi memang risau baby kecik.

so scan macam biasa.doktor kata takde masalah ape ape.pasal sakit kt pubic tu dia kata normal.itu kawasan pertemuan tulang pinggul yang mana bila baby makin membesar sendi akan meregang.sebab tu sakit. scan baby, baby da 2kg..alhamdulillah..ikut scan, maybe bersalin 15 ogos...EDD ikut tarikh period 19/8/14..klu die nk ikut tarikh sama cm akak die 19hb, so mama kena tggu sampai 40weeks cukup la mcm atirah dulu.

bila cek balik dekat maternity applications ni,memang anggaran baby untuk 33 minggu adalah 1.918kg about 43.7cm..

so adik baby berada di zon normal..

malam selasa yang lepas,terrajin pulak buat kuih samperit.sebabnya rasanya makan sangat.huhu.beli tak kena dengan tekak.so dengan rajinnya saya pun buat la..

sebelum ni guna resepi makcik.guna susu pekat tanpa telur..kali ni nak cuba resepi kuih samperit lain.amek dari www.myresepi.com

ini resepi nya

300g mentega
160g gula icing
100g tepung jagung
160g tepung kastad
240g tepung gandum
2 biji telur kuning
1 sudu kecil esen vanila
buah ceri untuk hiasan

kali ni saya buat kuih samperit betul betul ikut sukatan yang diberi.alhamdulillah mudah . dan sungguh sungguh saya abeskan adunan tu.dalam pukul 11malam jugak baru setel.
5
makan masa panas2 memang heaven.nak pulak cik atirah tu kemain suka kuih ni.rasanya abes gak 2 loyang yang pertama. takpe la ,she deserves to eat.sebab penat die tolong letak ceri tau..

so far saya rasa sedap kuih ni..siap susun dalam balang cantik cantik.so senang nk grab..sementara rajin ni buat la.bukan rugi pun.perut sendiri yang nak makan...

lepas kul 11 mlm baru solat isyak sekali ngn terawih dan witir..hehe.buat semampu orang mengandung je..saya buat 6 rakaat je.hehehe.

cantik tak kuih samperit saya???sila la cakap cantik.lenguh jari menekan..heheh

p/s: nak beli set bersalin tanamera sila refer link ni ya
nak beli sticker pulak refer link ni

Tuesday, July 1, 2014

Beli set bersalin TANAMERA Secara ansuran

Assalam..

alhamdulillah kita sudah memasuki bulan rahmat..bulan ramadan ya karem 1435.diberi kesempatan untuk menjalani ibadah puasa sekali lagi.

buat masa sekarang kandungan saya sudah menjengah 33 minggu..
membesar dengan sihat.kadang kadang ada sakit bahagian pubic tu.tapi doktor kata normal..berserah je la.selera makan takde masalah so far..

berita baik untuk yang nak beli set tanamera tapi nak bayar secara ansuran!!!!!!

Bulan pertama = rm160
Bulan kedua =rm175 ye

habis membuat bayaran saya akan pos atau hantar(bagi kawasan kawasan tertentu)




  • Loose item yang sangat laris adalah:-
  • Vco, RM34
  • herbal massage oil RM33
  • Brown formulation soap RM15

  • Korang yang berminat boleh wassap saya ye.. atau email

  • 013 6323715 (mama atirah)
  • norhafiszah@gmail.com


ini gambar terbaru stok yang saya ready nak COD. atirah suka nak ada gambar dia sekali..so nak tak nak dia jadi model set bersalin jap


ok, saya kasi sekali lagi ya item lengkap dalam set bersalin

TOTAL HARGA RM335.

Dengan harga RM335 tu apa yang akan anda dapat???



1-Cold press virgin coconut oil ( Minyak Kelapa Dara) 100ml
2-Brown formulation soap( sabun mandi Herba)
3-Boreh body scrub (lulur badan)
4-Bengkung
5-Herbal massage oil
6-Feminine herbal wash (herbal pembersih wanita)
7-Herbal bath ( herba mandian)
8-Teh herba
9-Calming herbal blend paste( tapel)
10- Firming herbal blend paste(pilis)

FREE 1 BOTOL VCO (Valid untuk promotion ramadan)
FREE 50pcs ALFALFA SHAKLEE (Membantu banyakkan susu ibu)
FREE "GIFT" YG awesome!
FREE POSTAGE

cepat cepat order sementara masih ada promosi ni ya...

p/s: promosi ini sudah tak valid ya..

HARGA 2015 ONWARD SUDAH TAK SAMA..HUHU

EFEK GST HARGA SEMUA NAIK   T_T

refer  harga baru set bersalin tanamera

Kelebihan Vco TANAMERA buat ibu hamil

Assalam

Hari ni saya nak share tentang kebaikan VCO atau dikenal sebagai minyak kelapa dara yang makin popular sejak dua menjak ni.pelbagai kajian di dalam malaysia mahupun antarabangsa, mengesahkan khasiat minyak kelapa dara untuk kebaikan manusia..

Kali ni saya buat testimoni tentang VCO yang saya amalkan menggunakan produk TANAMERA, TANAMERA adalah jenama popular herbal Spa tradisional yang yang sangat berkesan.korang yang rasa nak buat spa kt Tanamera Spa boleh mengunjungi spa mereka yang terletak di beberapa lokasi seperti di Subang Jaya,, Pertama Complex, kemaman, kayu ara, dll
saya amalkan vco secara seriusnya bermula dari usia kandungan 6 bulan.sebelum mengenali vco Tanamera, saya amalkan memakan 2 biji kapsul VCO jenama Treanea..yang paling pasti, keputihan yang dialami berkurangan dan makin hilang..ini sangat terbukti berkesan. saya masih amalkan memakan 2 biji kapsul vco sehingga kini. dan antara perubahan yang paling ketara adalah badan tak terasa penat or lemau..ye la PJJ ngn hubby ni, semua kena buat sorang2..so kena ketahanan fizikal yang kuat.alhamdulillah dengan pengambilan vco secara teratur ni sangat membantu

dari awal lagi saya mula sapu perut dengan vco.sapu bahagian perut dan peha.. setiap malam sebelum tidor except weekend.hehehe.sebabnya weekend suami balik tak best bau minyak je kan.hahahha.time weekend sapu lotion jenama ini beli dari CEPP, UTM. bau nya sangat wangi...

Vco adalah minyak kelapa dara. 100% natural without chemical, colouring or perservative so baunya adalah bau minyak kelapa.so jangan la korang assume minyak kelapa ni wangi ye..bau minyak kelapa just nice.every night during weekdays saya sapu satu badan.bukan hanya di perut lagi..dari tumit kaki sampai ujung jari tangan.hehe.bahagian belakang badan susah nak gapai kita skip.heheh.
* mudah menyerap dalam kulit.(bangun pagi tak melekit langsung)
* kulit melembap tak lagi kering
* kulit tapak kaki tak kering or kasar...
* rekahan kulit makin memudar
* keputihan semakin kurang dan hilang( VCO anti baktiria, aintivirus dan anti kulat

Untuk ibu hamil yang sudah menghampiri 30-34 minggu elok lah mula sapu Vco di kawasan perinium ini memudahkan proses besalin tanpa koyakan jika diamalkan secara rutin.

selain dari sapu saya jugak amalkan minum sesudu minyak kelapa dara..alhamdulillah rasanya agak sedap dan boleh diterima tekak..untuk kekal sihat bertenaga even hamil dalam bulan puasa, kena ambil supplement yg membantu..ubat ubat klinik saya tak skip.hehe.lepas berbuka, terus makan...

harga untuk sebotol vco 100ml ni rm34 je

korang nk order boleh wassap or sms sy ye

mama atirah 013 6323715

HARGA VCO SELEPAS APRIL 2015 SUDAH NAIK...BUKAN RM34/SEBOTOL LAGI..

AKAN UPDATE KEMUDIAN

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;