Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

permata hati kesayangan..Anak sulung kami : Nur Adriana Atirah Binti Syahnon

Lilypie Fourth Birthday tickers

Permata Hati kesayangan.. puteri ke dua, Nur Eryna Elisa Binti Syahnon

Lilypie First Birthday tickers

Followers

Tuesday, December 31, 2013

2013 terbaik...

assalam

ramai rakan2 blogger buat recap untuk 2013.saya pun nak buat jugak lah..ikut kepada ketajaman otak mengingat semua memori.

Februari 2013
Official bertukar kerja..dari seorang Engineer Mekanikal di Zelan Construction kepada Ekskutif Reg. Ops di Etiqa, Bangsar.. alhamdulillah.. environment baru dengan rakan rakan baru yang super duper best..tukar kerja haruslah selari dengan kenaikann gaji kan.alhamdulillah..malah medical benefit untuk staff dan keluarga jugak bertambah...Allah permudahkan..

Mac 2013
simpan semua hasil crochet, benang hook dan semuanya dalam box.dan simpan kemas.semua order da tak buat dah...sebabnya tak sempat langsung nak crochet..walaupun sentiasa tgk hasil rakan rakan di YLM tu, saya simpan kan aje dalam hati. Mac 2013 tertubuhnya FISSTICKER.bisnes jual/khdmad sticker dan label yg saya amek alih dari akak saya..alhamdulillah pendapatan sampingan yang sangat memberansangkan.

April 2013:
semua ada pasang surut kehidupan..gembira,emo..sedih syahdu..rasanya nothing special berlaku bulan 4.hahah..

May 2013.
hubby treat us a trip to USS. seronok sebab first pergi kan...tapi [pergi hari sabtu.ya ampun ramai giler orang.ape pun we all enjoy having fun there.. May ni anniversary kami..dan ulang tahun kelahiran atirah..untuk 2nd besday ni saya tak buat any party at all..just makan makan dan still provide kek dan goodies utk kawan2 atirah di Teratak Manja

Jun 2013- August 2013..

sepanjang bulan ni banyak agenda puasa dan hari raya..kali ni beraya di Palong dulu.lepas tu baru balik kedah..tema kami tahun ni BIRU cerah

September 2013
Hubby da tender resignation.since die perlu 3 bulan tender notis, end october baru officially dia resign as logistic exec dekat CELCOM..alhamdullilah rezeki kami anak beranak, hubby dapat kerja baru dalam bidang yg die baru ceburi.permulaan yang bagus untuk beliau dan kami anak beranak

October 2013
kami jalan jalan  PD.2 hari semalam bercuti dekat PD.seronok

November 2013
bulan birthday saya...ada promosi untuk Fissticker bulan ni..dan bulan 11 huby start kerja baru dan kami terpaksa PJJ.every weekend hubby balik.tapi tak lama..sebulan je..lepastu die dpt site kt KL.so no more PJJ..effective November saya buat tolakkan gaji untuk tabung haji My Parent dan insurans Mutiara as staff Etiqa.

December 2013:
Penutup tahun 2013..kami berjalan jalan di Terengganu..seperti entry yang lepas.. dan alhamdulillah saya disahkan hamil kali kedua...sekarang saya baru nak masuk 7 minggu.masih peringkat awal.dan macam biasa hujung tahun..busy dengan KPI banyak nak kena isi dan perlu diteliti..
dan bulan 12 jugak saya registerkan atirah SSPN-i..


itu je sepanjang 2013...

untuk 2014,mood crochet datang lagi.maybe pembawakan budak kot kan...tp order dr luar tetap ditutup.sampai bila bila,saya tak nk amek order sebab sy sygkan masa yg sy ada,,mintak maaf kalian.

Monday, December 30, 2013

Percutian Hujung tahun 2013: Terengganu Part 1: Awana Kijal, Kemaman, Terengganu

as-salam

banyak lagi entry terpendam dalam draf..abaikan saja..hari ni nak update cerita panas..sangat panas..

weekend yang lepas kami sekeluarga berjalan jalan  ke Terengganu. sebenarnya saya dapat g penginapan di MAYBANK GROUP HOLIDAY.. memang ini kira priviealage untuk staff Maybank untuk bercuti dan penginapan 3 hr 2 malam ditanggung oleh maybank.staff cuma bayar rm20 je.itu pun tolak gaji.hehe.so tak terasa apa apa sangat. dekat semenanjung Malaysia ni ada banyak tempat penginapan Maybank seperti di Cameron Highland, Penang Island, Bukit Merah, Langkawi,Desaru, Genting Highland, Bukit Fraser, Kuala Lumpur, Terengganu dan Singapore.

so, setiap kali balloting, boleh pilih 5 tempat. ikut pada kekosongan pada tarikh yang kita pilih tu,.so last 2 month saya saja saja je apply. tak assume akan dapat pun.sebab biasa la staff maybank kan ramai. mungkin rezeki saya dan pemilihan tarikh tak cantik so saya dapat la..hehe.sebab ujung tahun kan.ramai anak2 nak masuk sekolah..

so kami dapat penginapan di Awana Kijal Kemaman, Terengganu. mula plan semua family join,.tapi ada hal, saya dan family abg je join..abg saya sampai dulu dan dia yg masuk dulu.kami sampai tengah malam jumaat sebab lepas hubby balik kerja jumaat tu baru bertolak.. 4 jam dari Kuala Lumpur sampai la destinasi dituju

pagi tu lepas breakfast, anak anak da tak sabar mandi kolam,,,so aktiviti pagi sampai tengahari kami berendam je..sejuk sangat..sebab angin kuat dari pantai..kami tak pergi pun tgk pantai..sebab sejuk dan angin kuat..tak hujan..cuaca sangat cantik..nice..tak panas langsung..

ini pic sebelum mandi...(semua pic amek dari FB,so reso da kecik.so tak jelas,.huhuh)











masa mandi tu memang sejuk sangat..agak agak dasejuk  kami berendam dalam jakuzi plak.air suam ada 2 port..tp tak amek pic dah...hehe

paling seronok budak budak la..ada permainan jugak..semua lepas sudah mandi menggeletar sejuk..hehe










abes mandi apa lagi snap la pic sebelum balik bilik kan...










atirah suka sangat naik Trunki ni..mama pun suka je tarik..tak payah dukung ke ape..tarik je ...memang banyak pic atirah dengan trunki tiger dia ni..hehe..korang nk beli g cari kt plaza GM klang k.





naik bukit tak larat nak tarik..so berjalan la pulak..turun bukit kemain laju lagi..hehe


semua pic amek guna hp je.hukhuk

lepas mandi mandi kami relax2..oleh sebab tak tau nak berjalan mana, ptg tu kami check out da..kami jalan2 kuala terengganu pulak..next entry should be part 2 and 3..main layang2 kt pantai last sekali k..


p/s: alhamdulillah semua nya berjalan lancar..even berjalan jauh, takde sebarang komplikasi kepada awal kehamilan..semuanya alhamdulillah mudah..tapi berjaga2 tu sentiasa di kepala..eheh

Thursday, December 26, 2013

kehamilan ke2: 6 minggu

as-salam

terasa nak menaip hari ni..sudah melepasi minggu ke enam kehamilan..kehamilan kali ni berbeza dengan yang sulung hari tu..iye la kan.memang setiap kehamilan berbeza rasa dan keadaan..takkan sesekali sama..

dulu awal dapat detect.. 6 minggu da rasa loya dan pening.tak lalu makan...
sekarang untuk kehamilan kedua, minggu ke enam selera makan sangat terbaik.takde rasa pening ke loya ke apa..sangat kuat dari segi makan..tapi ada sedikit yang lain..

kehamilan kedua ni, mula dari minggu ke 5  saya selalu rs sakit pinggang..sampai minggu ke 6.masih lagi sakit pinggang.macam nak period.tapi mild..huhu..duduk dan berdiri rasa sakit pinggang..kalau berbaring je rasa selesa dan tak sakit pinggang.huhu..dari segi lain takde masalah..cuma sekarang ni sakit pinggang je.normal kah ye??

saya belum jumpa doktor lagi..semalam jalan jalan Aeon Maluri shopping baju sikit..sempat beli UPT baru..balik terus cek.kali ni memang cepat aje double line naik dan terang.so konfem la kan..baru 6 minngu lebih..kalau g scan takot tak nampak lg..

so tunggu 8 minggu dulu..baru nak g scan..kena jugak scan takot kehamilan diluar rahim or lain2..berdoa semoga tiada masalah apa apa la..

# kehamilan ke 2 ~EXCITED~

Tuesday, December 24, 2013

STICKER UNTUK SHAKLEE

AS-SALAM

update kali ni saya rangkumkan untuk pengedar Shaklee khususnya. sebelum ni saya buat entry untuk saiz yang sama sahaja. kali ni saya akan paparkan koleksi sticker yang ditempah oleh pengedar SHAKLEE untuk melabelkan produk jualan mereka. Dengan info yang lengkap seperti No hp, Alamat email, FB ianya memudahkan para pelanggan kembali untuk order dan menambahkan prospek baru..

so lets label your product

ok. bermula dengan sticker kecil  3cmx1.5 cm. ada pengedar suka transparent..ada suka pink..ada suka laser..tak kesah la ye.ikut pada minat korang.tapi paling laris adalah transparent. sticker ni selalu digunakan untuk lekat pada pill box atau pamplet  dan jugak produk shaklee tu sendiri..


saiz: 3cm x 1.5cm
warna:  TRANSPARENT/LASER/ PINK RAINBOW/GOLD
harga: RM12 untuk 100pcs
pos  Express rm3.

selalunya saya cadangkan 2 baris sahaja. sebab kalau korang nk banyak2 nanti tak muat atau terlalu kecil.huhu..mari kita lihat antara koleksi tempahan sticker dari customer..











sekarang mari kita lihat saiz yang lebih besar.. 4.5cm x 2.5cm. ada 3 pilihan.dan 98% customer saya pilih transparent sebab kebanyakan nak lekatkan pada shaker..nice kan...sticker ni saiz lebih besar. so lebih banyak info korang boleh letak..seperti:-
nama
no hp
page fb
website


saiz: 4.5 cm x 2.5cm
warna:  TRANSPARENT/LASER/ GOLD
harga: RM18 untuk 100pcs
pos  Express rm3.

mari kita lihat antara koleksi tempahan sticker dari customer









ada yang bertanya tentang sticker pada untuk starter pek untuk shaklee..untuk label tersebut saya ada  saiz 5cm x 3cm white dan pink. label ini ada perihal produk, nama dan alamat untuk dihubungi dan cara makan.
hanya untuk saiz ini sahaja saya benarkan 3 produk untuk 100pcs. harga 100pcs rm20.tapi boleh mix 3 label.


saiz: 5cm x 3cm
warna:  putih dan pink
harga: RM20 untuk 100pcs
pos  Express rm3.






kami ada jugak menyediakan ZIP LOCK plastik (standard saiz untuk ubat).. RM4.80 untuk 100pcs


pembelian bersama ziplock plastik akan  menggunakan khidmad pos laju.maka postage rm6


LEBIH LANJUT REFER 


PM di fb: Page Fissticker




saya ada menerima tempahan sticker yang kalis air..ini bukan kertas ye,.dia macam plastik. so memang kalis air. printing black n white je.dan printing nya jugak kalis air :)

sebelum kita tunjuk hasil sticker yang kosong, meh kita tengok  sticker kartun yang comel comel..sesuai untuk labelkan barangan  anak kita seperti toys, botol susu atau apa sahaja yang kita mahu, hatta nak labelkan setiap pensel warna anak pun takpe.hehehe.

INI KATALOG TERBARU



MINIMUM ORDER UNTUK STICKER CARTOON ADALAH 50PCS





saiz: 3cm x 1.3cm
pilihan: barbie princess, upin dan ipin , boys, MINION,
harga: rm 8 utk 50pcs






saiz: 4.6cm x 1.8cm
pilihan:-
*FROZEN
*SOFIA THE FIRST
*upin dan ipin,
*ANGRY BIRD
*HELLO KITTY,
*Thomas & friend
harga: rm 10 utk 50 pcs





selain dari sticker kartun, kami banyak ada yang kosong punya..sesuai untuk perniagaan kecil kecilan dan apa sahaja,

paling hangat dan banyak permintaaan adalah size 2.2cm x 0.9cm. ini saiz paling kecik yang kami ada. hanya rm5 utk 100pcs..





saiz: 2.2 cm x 0.9cm
warna:-
* transparent,
*pink rainbow, 
*white, 
*laser chrome 
* 4 warna
*SILVER
*Gold
harga: rm5 untuk 100pcs







   
saiz: 3cm x 1cm
warna:-
* gold, 
*silver
* laser 
*PINK RAINBOW
harga: rm10 untuk 100pcs


Saiz: 3cm x 1.5cm
warna:-
* laser chrome , 
*tranparent, 
*GOLD 
*PINK RAINBOW
harga: rm 12 untuk 100pcs









saiz : 3cm x 2cm
warna: putih
harga: rm 13 untuk 100pcs







saiz : 4.7 cm x 1.5cm
warna:-
* silver, 
*SILVER
*putih
*transparent
*laser
harga: rm 15 untuk 100 pcs








saiz: bulat diameter 3cm
warna:-
*pink rainbow,
*TRANSPARENT
*gold
harga: rm 19 untuk 100pcs








saiz : 4.5 cm x 2.5cm
warna:-
* gold 
*SILVER
* TRANSPARENT
*LASER
*PUTIH
harga: rm18 untuk 100pcs








saiz: 5cm x 3 cm
warna:-
* pink rainbow
*WHITE
*TRANSPARENT
harga: rm 20 untuk 100 pcs







saiz : 7.5cm x 2.5cm
warna: silver
harga: rm22 untuk 100keping




 saiz: 9cm x 4 cm
warna:-
*pink rainbow
harga rm 28 untuk 100pcs








saiz: 9cm x 5 cm
 warna:-
*GOLD
*TRANSPARENT
* PINK RAINBOW
harga: rm 33 untuk 100pcs






COD: AREA BANDAR SRI PERMAISURI,CHERAS,KL
pos express: rm4
pos laju rm6
setiap tempahan melebihi 1000 pcs akan ada FREE POSTAGE dan Diskaun istimewa..

boleh request letak ikon ikon yang korang suka..saya cuba cari.
hubungi saya ye.saya suka diemel atau whatsapp je. 


0136323715

mohon tak kol saya waktu opis hour 8.45-5.45ptg yr..saya memang tak angkat.



TEMPAHAN STICKER SENTIASA DIBUKA YA,

WHATSAPP SY YE
013 6323715

delivery hanya:-
SELASA DAN  JUMAAT

CEPAT WASSAP YE



ADA MASA SY UPDATE BLOG DENGAN STICKER BARU

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;