Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Thursday, November 28, 2013

Clean Air by Cosway..

as-salam

rajin pulak update kan..hehe

semalam balik kerja sempat singgah Cosway kt depan rumah tu.nak beli air revitalisor.senang cakap nak beli alat utk dapatkan udara yang lebih segar..

sakit hati tengok habuk2 kat rumah tu.tak larat nak mop lantai selalu..tak larat nak lap habuk2 tu hari..kang sedut udara pun berhabuk je kan..tak bagus untuk kesihatan..hehe

so lepas google2 aritu, ramai cerita brand cosway bagus.dan yang penting affordable,hehe..jalan jalan kt Aeon selalu tengok mahal,..beratus2..dah lama teringin nak beli..haha.

so laju2 pergi cosway dan grab satu..harga member dapat RM49 je.wallah..terus la rembat kan..hehe.beli sekali dengan dia punya aromatherapy. aromatherapy tu RM49 jugak..malas nak jalan beli kt tempat lain..so alang2 sekali aje la kan..

saya pilih Lavender..sesuai untuk improves sleep dan elevate mood..tak kesah lah asalkan rumah wangi dan udara segar dan bersih..ehhe..

malam tu jugak pasang benda alah ni..harum je jadinya..next week kita kasi testimoni lagi pasal keberkesanannya merangkap habuk k..

sebab baru pasang semalam kan..tak tau lagi kerjanya bagus atau tidak...next week kita update lg k





Rezeki itu rahsia Allah

assalam

rasa nak mencoret sikit pagi khamis ni..

mengenai Rezeki Anak..

Rezeki ni memang rahsia Allah..segala ketentuan Nya adalah rahsia..kita kena usaha je..berdoa dan tawakal..

sekarang baru saya paham macam mana feeling orang yang berusaha nak baby.huhu

dulu lepas kawen, kami memang planning sebab kenduri sy dan suami jarak hampir 2 bulan.sebab saya punya majlis 1.5.2010..sebelah suami di Neg 9 10.7.2010..alhamdulillah lepas majlis sebelah suami, mean dalam 3 bulan++ lepas akad nikah saya pregnant anak sulung.

alhamdulillah semuanya mudah..dari segi kehamilan dan sakit masa beranak..ye la kan.ini pun kira rezeki masing2 la.ada yg mudah ada yang susah..huhu./tak ingat da sakit macam mana nak beranak.sebab tengok anak membesar itu da cukup bahagia..hehe.yang sakit2 tak yah ingat la..tipu kan..tak igt pun still ingat sebab itukan pengalaman pertama.

untuk anak kedua kami pun planning jugak.tak amek sebarang ubat,just planning semula jadi..sebabnya saya nak tukar kerjaya.so kami fikir hold kejap.sebab tempoh probation 6 bulan.

tp 4 bulan lepas tukar kerja kitorang dah tak buat prevention lg,,dah ready untuk kehamilan seterusnya..

redha masih belum rezeki setakat ni.huh.so far hampir 5 bulan kami usaha..awalnya bajet takpe, subur..insyaallah lekat cepat..haha.rezeki kan..kami usaha tapi Allah tak nak kasi lg..awal 3 bulan tu serius saya stress..napa tak lekat2 lg ni,huhu..uwaaa.

rasa stress macam nk anak pertama..hubby tak stress..die kata belum rezeki..kita kan da ada Atirah..slow2 nanti ada la adik adik dia..saya je yg rasa down..huhu..even down still usaha.acid folic tetap makan..makan spirulina la...hehe

Rezeki rahsia Allah...sentiasa berfikiran positif selagi boleh..belum rezeki nak tambah anak..maybe Allah nk kasi kami stabil dulu..kebetulan si suami pun tukar kerjaya..so agak kelam kabut sana sini..sebab tu kami tak diberi rezeki anak lg..

fikir positif je la even sometime serius saya stress..nak tambah anak since umor makin meningkat..taknak la nanti da tua anak kecik2 lagi..

raya haji aritu balik kampung saya pergi mengurut..tok bidan cakap jarak sangat kedudukan ovari.so ovum tak kuar..ntah la..saya kurang paham..so urut bagi peranakan terletak elok..iya..saya berusaha...

so far masih belum ada rezeki..saya cuba makan IBERET acid folic pulak.beli kt farmasi.google dan ramai cakap itu bagus..so saya usaha lgi :)

selain dari tu saya amalkan Jus Qaseh Adinda.disyorkan oleh teman..minum 2-3 sudu pagi dan sebelum tidor..

now saya da tak stress nak sangat..kalau ada rezeki alhamdulillah.saya still berusaha...if stop usaha rugi kan???.cuma now boleh kontrol keinginan tu..redha dengan takdir Allah

untuk kawan2 yang preggy, take care...

p/s: tak sabar nye nak preggy lgi..uwaaaaaaaaaaaaaaaaa

Wednesday, November 27, 2013

2d1n at Teluk Kemang, Port Dickson :Final

Assalam

part 2 kemain jauh lg kan..haha..maaf la kekangan masa untuk menghadap laptop tersayanga ni.even hari hari menghadap laptop untuk buat dan print sticker...harini kebetulan saya buat sticker dan rajin nak update pic..

hari pertama kt Teluk Kemang POrt Dickson tu kami main permainan pantai..hubby naik banana boat dan saya ngn atirah naik bot..hehe..gambar takde sebab tak usung kamera pun..hehe

balik lepas penat mandi dan makan ringan tu mandi pool lagi.sampai puas la kekononnya..balik bilik bilas badan dan mandi air panas pulak.kerja mandi je la..hehe..lepas siap2 mandi relax2 badan sambil tengok tv..kami keluar dinner kt kedai makan area tu jugak.oleh sebab da lambt update makan tak igt langsung nama kedai tu.senang je cari sebab besar dan tepi jalan.penuh aje..mean sedap la kan..

balik bilik rest dan tdo..nyenyak betul sebab penat kan..hehe

esok pagi nya atirah da ajak mandi lagi..tapi setelkan breakfast dlu baru g mandi..kali ni kami terus ke pantai.seronok mandi pantai pagi pagi.tak panas...sejuk je airnya..





























lepas setel mandi pantai macam biasa teruskan mandi pool.then msuk bilik siap utk check out..lepas setel urusan hotel kami ke pantai lg sekali.beli buah tangan untuk balik ke Palong dan snap some pic..

maka abes la percutian ringkas kitorang :)

Monday, November 25, 2013

rindu dia_part 4

as-salam
skip part 3 yea..sebabnya tak sempat nak update entry.

da hampir sebulan kami PJJ alhamdulillah dalam kesusahan Perkahwinan jarak jauh ni ,ada kemanisan nya..tipu la semuanya indah2 je kan..kena banyak bersabar,,sian jugak kt suami..penat travel kadang2 bini masih tak  paham,nak jugak perhatian hover2 kan..hehe

alhamdullillah si suami masih kuat berusaha memenuhi keperluan dan kehendak isteri dan anak.sibuk nak kesana kesini..beli itu ini..dia ikutkan aje..seharusnya kami bersyukur..itu je..,dan sememangnya kami bersyukur..alhamdullillah..

rezeki suami alhamdulillah tak putus2.dia da 2 panggilan interview kerja lagi.semoga kali ni rezeki di kuala lumpur /selangor je..hehe..mana tau rezeki baby baru kan..kami sama2 usaha..rezeki tu rahsia allah..kita usaha je :)

banyak sebenarnya entry nk share tersimpan dalam draf.ada masa saya transfer gambar baru saya publishkan..

dan buat pertama kali si suami tak balik weekend.sebabnye dia da balik khamis jumaat aritu.sebab dia g attend new interview..so minggu lepas weekend kami tak terisi dengan kehadiran papa..tp lain yg datng..memeriahkan suasana..seronok sgt.

abg sulung dtg kl bersama anak2 dan isteri beliau.kami berkumpul di Putrajaya umah kakjat.ye la sykan ada moto je..so menumpang kasih kereta abg pendi je la..hehe.seronok sgt..mandi kolam lah, g shopping lah...last event jln2 d icity.sume tu kita cerita kemudian..

p/s: semoga rezeki berlebihan buat kami sekeluarga..amin..


korang yg nak order sticker tu sila la jenguk blog saya ye

Friday, November 1, 2013

Rindu pada dia-part 2

assalam..

part 2 kesenimbungan kesah rindu pada dia selepas seminggu kan?

terbaik.hehe..elok la tu part 2 seminggu selepas sebab itu bermakna kami hubby wifey yang PJJ(perkahwinan jarak jauh) sudah 2 minggu..alhamdulillah semuanya baik baik..maybe tak lama kot..1 month je..hehe..

part 1 aritu, atirah takde tanye pun papa dia..kalau mama tanya die jawab papa keje..

tapi sudah masuk minggu kedua, Part 2 atirah da mula mencari papa dia..hari hari dia tanya..papa papa...mana papa..so mama jawab, papa keje jauh..nanti papa balik..rasanya ini penangan durian yang papa belikan aritu..masa weekend yang lepas kan masa papa balik time weekend, papa ada belikan durian ..pic entry yang lepas.hehe.sebab tu kot dia dah bertanyakan papa dia..pernah odw blik ke rumah nampak durian,dia nak durian..lepas tu terus cakap "papa, nak durian..nanti kite beli ye eyyeye ye ye"

sebenarnya susah jugak tau PJJ ni..nak pulak kami ada 1 moto 1 kereta je..oleh sebab hubby kerja jauh..takkan die nak membonceng moto dari KL kesana plak kan..so hubby bawak kereta..saya bawak moto.agak tricky menghandlekan atirah setiap pagi dan petang balik sekolah. awal minggu pertama saya bawak moto smpai stesen LRT je..then naik LRT dtg kerja..jarak rumah ke Nursery atirah dan LRT rsnya 400m je kot..5 minit je naik moto..tp last friday ada hal yang terpaksa sy bawak moto sampai Bangsar..

sejak dari hari tu dah terberani bawak moto sampai Bangsar.hehe...rupa rupanya ramai penunggang wanita jugak tau..kagum dengan mereka..termasuk diri sendiri.sebab rs mencabar jugak tau bawak moto kt KL ni.banyak kereta yang laju..huhuhu..sentiasa takot sebenarnya..tp memberanikan diri dan sentiasa hati hati..

minggu ni 3 kali bawak moto datang opis.20 minit je..kalau naik tren 40-45 minit.hehe..so i jimat byk masa okeee...

part rindu pada papa less sikit.sebab sibuk hal harian..tp thanks to hubby yg tak pernah missed untuk kol dan whatsapp tak kira pagi petang or malam..

the best part, malam ni hubby balik..mood seronok dan tak sabar.hahhahah..

tq uols yg sudi membaca entry sy yg merapu ni..terutama adik2 sy yg suka sgt menjengah blog ni..ehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;