Ijab dan Kabul...semoga kekal ke Jannah

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Friday, September 27, 2013

EL Merino by ELKEN..kolagen yang sangat berkesan dan SEDAP

assalam..

korang..arini nak share pasal kolagen..selalu kita dengar ramai orang menyebut tentang kolagen dan pelbagai produk yang mengandungi kolagen. tapi korang tau tak apa itu kolagen dan mengapa kita memerlukan kolagen?

Kolagen dan elastin ialah protein yang membentuk struktur lapisan kulit yang lebih mendalam, memberikan ketegangan, keanjalan dan kelembapan yang wajar kepada kulit. Hampir 70% daripada tisu kita terdiri daripada kolagen.

ye la kan..dalam usia melewati 20 -an ni...rasa macam perlu pulak pengjagaan wajah dan badan dari peringkat dawal..if nk tunggu berkedut dulu baru nak jaga susah la kan :)
kuli
so banyak saya buat kajian mengenai kolagen ni..nak try Aurawhite sume tu tak konfiden sebab die macam pisang panas yg tiba2 popular..nak pulak ada member try die cakap tak berkesan pun..so tak brani nak coba..

saya pernah try pure marinecollagen yg buat sendiri.tak leh minum jugak..uwaaa.rasa cm XXXXX..susah nak cerita.perlu masak..simpan beku..dan buat air bla bla bla..end up tahan 3 hari je..

lepas tu akk opis ni memang penjual produk ELKEN.sume colleague saya try makan collagen ELMERINO ni..memang nampak kesannya..yg ada jerawat makin kurang..yg muka berminyak pun kulit makin cantik..makin tegang dan makin cerah..that why saya terasa nk mencuba..hehe..



so saya pun start try..(masih lg baru) untuk permulaan disyorkan minum 2 sachet atau 3.lepas tu maintain sehari sekali pun takpe..memang kulit tegang dan buah dada pun rasa tegang.hehehe..dr pengalammn sy sendiri selepas mnum kolagen ni kulit terasa lembap..makin anjal..dan bersri gitu.hhhe..dl

sangat bagus untuk ibu yang menyusu jugak :)



Product Packaging
Net weight: 7.5g x 30 sachets
Comes in mixed fruit flavor

Consumption recommendation
Dissolve 1 sachet El Marino into 75ml water and stir well. Consume once or twice daily.
Above 30 years of age: 4 sachets per day for the first month. 3 sachets for second month. 2 sachets from thereon. Best taken with empty stomach.

Ingredients
Lemon powder, fructose, maltodextrin, strawberry powder, passion fruit powder, Collactive &tm (collagen & elastin from fish), cranberry powder, pineapple powder, orange powder, Viqua ® (pomegranate extract), red beet powder, citric acid, guar gum, vitamin C.
Active ingredients per serving (7.5g): Collactive ® (collagen and elastin): 0.50g, Viqua ® (pomegranate extract): 0.13g



testimonial dari pengguna Elmerino

Ummie Kalsum Salim, 26
“Just 6 sachets of El Marino daily for 3 consecutive weeks made all my pimples varnish and gave me smoother and radiant skin. Even my husband who returned from an outstation trip after two weeks noticed and praised my fairer and more beautiful skin!


El Marino is definitely the best investment I’ve ever made!”


produk ni memang terbukti berkesan...sedap kolagen ni,takperlu mix dengan mana2 air kegemaran ke apa ke..just 1 cawan air kosong + 1 paket kolagen. serbuk kolagen ni terus larut..dam macam korang minum air redbery+orange,sedap.tak bau ikan ke apa..sedap. :) sebelum pergi kerja saya minum segelas air+1 paket kolagen dan balik kerja saya minum lgi.sedap tau..rasa mcm minum air oren..

penyerapan kolagen terbaik dalam keadaan perut kosong.tp jgn risau.kolagen ELMERINO ni takkan buat perut korang sakit or pedih even lom makan ape2..sebab die ada teknologi nano yg khas..



El Marino (30 sachet)



FISZAH :0136323715

Sunday, September 22, 2013

Water Filter Coway yg super AWESOME!!



as-salam




{entry karang malam..tp publishnye siang hari.waktu kemuncak kononnya :)}









Nak share pasal barang Coway yang da 3 tahun berkhidmat dengan sangat cemerlang di rumah...


Setelah hampir 3 tahun pakai penapis air Coway, kini rasa ingin berkongsi dengan kawan-kawan. Sepanjang menggunakan penapis air ni memang xder banyak masalah. Lebih banyak yang memudahkan dari menyusahkan. Servis tip top, memang xpernah miss lagi. Saya yang asyik bertangguh dek kekangan masa.
Banyak kelebihan penapis air ni tau. Antaranya:


1.Penapis 3 dalam 1- panas, sejuk, suam
2.Warna-: putih
3.Harga tunai-: RM3200,Harga sewa-:RM110/sebulan
4.Kapasiti-: untuk kegunaan sebuah keluarga


Kenapa Penapis Air Coway?
1)Reka bentuk menarik, terkini dan memenuhi ciri2 keselamatan
2)Mempunyai kemudahan sewa-beli dan bayaran ansuran RM110/bulan
3)Pemasangan dan servis percuma setiap 2bulan selepas pembelian dgn skim sewa- beli selama 5tahun oleh Coway Lady di pintu rumah anda
4) Mematuhi piawaian Kawalan Bahan-bahan Berbahaya (ROHS)
5) Penerima sijil Halal dari JAKIM


Xperlu pening-pening nak masak air or nak simpan air dalam fridge lagi. Hanya tekan dan minum.
Untuk maklumat or minat nk guna penapis air coway ni, bole hubungi

ada banyak lagi kelebihan penapis ar ni...ini fakta lanjut KLIK ni
.kalu nak cepat boleh kontek akak saya k :)




Email- eijajohari@gmail.com or pm or whatapps-019-5555530

Thursday, September 19, 2013

Giffarine eyeshadow

assalam...


ini just tolong promote barang mekap Giffarine.untuk korang yang nk try test cuba kan.boleh la email or whatsapp k.barang berkualiti.hasil mengkagumkan :)


Giffarine eyeshadow

Crystalline Make-Up Set 1


Dari Kiri: Hygienic, Confidence, Fashionize






Kod: 12903,12905,12906
Berat Bersih: 20g
Harga:Hygeinic = RM83.00
Confidence = RM83.00
Fashionize = RM85.00

Set Solekan Sempurna
3 Pilihan Warna untuk Gaya Hidup Anda

Hygeinic :Untuk Gaya Manis dan Muda
Fashionize :Untuk Kelihatan Moden
Confidence :Untuk wanita bekerjaya dan berprofil

Semua set Mengandungi 6 Warna Pembayang mata, 2 warna pemerah pipi, 4 warna bibir diperkemaskan dengan berus pipi, mata dan bibir.



Crystalline Make-Up Set 2



Kod:12902-06
Berat Bersih:58g
Harga:RM137.00

Set mekap lengkap dengan 3 pilihan bedak yang bertekstur halus, 25 pilihan warna yang menarik bagi menyerlahkan keserian kelopak mata dan 3 pilihan warna lembut bagi pemerah pipi. padat dan senang dibawa kemana sahaja.




Crystalline Eye Color Tester





Kod:12531-06
Berat Bersih:20g
Harga:RM77.00

Pilihan Warna Lembut dan kekal sepanjang hari untuk menyerlahkan keserian kelopak mata anda. mengandungi minya jojoba untuk melembabkan kulit, Squalane untuk mengurangkan garisan dan Vitamin E untuk menghalang kedutan,. Boleh didapati 10 pilihan warna menarik.



SIS Eye Shadow



Kod: 21404-06
Berat bersih:16g
Harga:rm42.00

Cara yang lebih kreatif untuk mencantik dan menyerlahkan keserian mata anda.Pembayang mata selembut sutera, warna pemikat dan kekal lama. —


klu berminat sila sms/whatsapp k
0136323715

LIPTESTER GIFFARINE..berpatutan dan tahan lama :)

assalam

lama tak menulis..sekali menulis ada benda nak share ngn korang satu benda ni..hehe..kesukaan saya buat masa sekarang..

ta daaaa

LIPTESTER GIFFARINE

saya baru je beli..seronok sebab banyak warna..untuk yang mudah bosan dengan satu dua lipstik je, ini penyelesaian yang mudah.plus harganya sangat berpatutan.kualitinya tip top.sebab saya pilih yang matte,..so warnanya tahan lama sikit..

harganya berapa??

retail price rm 27
harga ahli rm 22..



email /sms sy untuk order ok:_

email: norhafiszah@gmail.com
whatsapp/sms: 0136323715


kalau nak harga ahli kena mendaftar dulu la..eheh...meh register bawah saya..RM35 untuk seumur hidup.dan korang boleh enjoy diskaun dan ada dapat cash back bila PV korang capai tahap tertentu.sama macam shaklee lebih kurang.hehe..

kalau tak jadi ahli pun takpe..hehe.harganya still reasonable kan?? sama mcm sebatang lipstik Maybelline kan..hehe.kang salah beli warna tak pakai2 pulak kan..meh try LIPTESTER GIFFARINE ni..boleh try n error warna yang sesuai ngn korang

delivery seluruh malaysia..RM6 untuk kos postage ke semenanjung ye.untuk Sabah Sarawak rm9.

korang nak tau kenapa bagusnya jadi ahli Giffarine?boleh rujuk sini k.

INNER magic HOT Stuff..

assalam

sekarang hot INNER MAGIC..

apa inner magic tu.ini inner tudung ya,bukan inner baju.. kain cotton strecthcable yang berkualiti, dan cantik terbentuk,tak perlu potong belakang untuk efek cantik muncungnya..so buat si trauma tudung bulat melekap di dahi ini solutionnya..

ta raa..INNER MAGIC

rm 10 utk 1 pcs not include postage
but!!

buy 5 for free postage..





ini warna yang saya ada.tp sangat hot selling.banyak yang tak sold out,tp jangan bimbang insyaallah saya akan restok sbtu ni :) mari cuci mata..


korang kalau berminat cepat2 whatsapp saya k
0136323715

Sunday, September 1, 2013

raya aidilfitri 2013 versi kuala Nerang

assalam

[ini pun dah lama terperam dalam draft..raya nak abes baru nk up cerita T_T]

untuk tahun 2013, giliran beraya adalah dirumah mertua dahulu.kebetulan turn raya kami semua sama..abg sulung beraya di Terengganu, kakjat beraya d Sg Besar,Selangor, Kak ah beraya di Changlun,dan saya beraya di Palong6, Negeri sembilan. yang tinggal bersama ayah dan mak di kampung anak2 bujang je..hasmah dan Hafa. Mat pzi jodohnya orang kuala nerang jugak.so senang la dorang..


kami semua bertolak balik ke Kuala Nerang pada hari raya ke 3. so bermula hari raya ke 3 kami semua berkumpul kt rumah ayah..adat kunjung mengunjung ke rumah saudara mara setiap kali aidilfitri tak pernah gagal.makanya kami pergi melawat saudara mara secara konvoi.seronok...paling seronok adalah kanak2 la.dapat berjumpa dan bermain bersama..

malamnya main bunga api kejap..esoknya kami buat makan makan..rakan-rakan dan saudara ada yang datang rumah..petang hari raya ke empat tu kami jalan2 kt Perlis..oleh sebab petang baru keluar dari rumah, sampai ke destinasi Gua Kelam Perlis pun lambat.da tutup pun.kami bergambar di luar je..lepas tu terus g makan ikan bakar di Kuala Perlis..

takde pic berbaju raya berbaju melayu di kedah.hhuhuh..masing2 da pakai tshirt je,..
gambar ni sume untuk tontonan bersama je.takde suasana raya sangat da kan?

ini gambar raya ke 4 sahaja :)









































LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menjelang ulangtahun perkahwinan kami :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
;